keskiviikko 16. joulukuuta 2015

DWN Kerryn ja Putinin tapaamisesta: jää murtunut 

Moskova, 16.12. (Sputnik) -- Venäjän ja USA:n pyrkimys löytää rauhanomaisen ratkaisun Syyrin kriisiin auttoi niitä pääsemään kompromissiin. Tärkeintä on, että ne ovat edes osittain sopineet siitä, ketä pidetään terroristeina, sanoi Deutsche Wirtschafts Nachtichten.

Venäjä ja Kiina ovat päässeet sovintoon periaatteen kysymyksistä Syyrian konfliktiin liittyen.

Venäjä antoi aiemmin ymmärtää, että Syyrian kriisiä ei pystytä ratkaisemaan kunnes on sovittu, mitä ryhmiä pidetään terroristijärjestöinä ja mitä oppositiona. Moskovan neuvotteluissa osapuolet sopivat, että Al Qaidaa ja al-Nusran rintamaa pidetään terroristijärjestöinä. USA ja Turkki pitivät aiemmin al-Nusran rintamaa "maltillisena oppositiona" ja yrittivät tehdä yhteistyötä sen kanssa.

hdysvaltain presidentti Barack Obama sanoi, että Syyrian presidentti Bashar al-Assadin syrjäyttäminen ei ole enää USA:n prioriteetti. Yhteistyössä al-Nusran rintaman kanssa ei ole enää järkeä, koska tämän yhteistyön tarkoitus oli syrjäyttää al-Assadin, uskoo DWN.

Venäjä on aina sanonut, että Syyrian kansan pitää itse päättää Bashar al-Assadin kohtalosta. Moskovan neuvotteluissa Kerry sanoi, että USA ei vaadi Syyrian hallinnon eroa, vaan kehottaa neuvotteluihin.


Sputnik

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti