lauantai 12. joulukuuta 2015


"Tilanne pysyy kireänä etulinjassa. Ukrainan sotarikolliset rikkoivat tulitaukoa 10 kertaa", sanoi Donetskin armeijan varakomentaja Eduard Basurin lauantaina. "Tiedot osoittavat ettei Ukrainan asevoimien komentajilla ole minkäänlaista kontrollia, henkilökunta on jätetty omilleen ja Ukrainan sotilaallis-poliittinen johto on keskittynyt heidän ulkomaisten "nukkemestariensa" tapaamiseen ja itsensä rikastamiseen", Basurin sanoi.
Naberezhnoyen ja Spartakin kylien alueita, Donetskin lentokenttää ja Abakumovin kaivosta tulitettiin kranaateilla, rynnäkköpanssarivaunuilla ja kevyillä aseilla.
Donetskin tiedustelupalvelu jatkaa Ukrainan raskaan sotakaluston kokoamisen ja keskittämisen havaitsemista koko etulinjan alueella. Esimerkiksi seuraavien asutusalueiden tuntumassa havaittiin:
- Umanskotessa (15 km etulinjasta) on paljastunut kolmen taisteluvaunun sijainti
- Dal'neiessa (19 km etulinjasta) on havaittu 12 "MSTA-B" haupitsia
- Berestkissä (21 km etulinjasta) on havaittu 9 taisteluvaunun ja kolmen ammuksilla varustetun ajoneuvon sijainti
- Progressissa (27 km etulinjasta) on havaittu neljä BM-21 "Grad" raketinheitintä ja neljä "MSTA-B" haupitsia.
Lisichanskissa, Gorlovkan suunnalla, on havaittu aseiden ja sotilaskaluston kolonna, joka sisältää 10 taisteluvaunua, 12 D-30 haupitsia ja 20 ajoneuvoa, joiden lastina on 82 mm ja 120mm kranaatinheittimiä.
Saatavilla olevan tiedon mukaan suuri joukko Ukrainan asevoimien sotilaita on hakeutunut sairaalaan Artemovskin, Slavyanskin ja Druzhkovkan kaupunkien alueella, valittaen ruoansulatuselimistön oireista kuten myös kylmään liittyvistä sairauksista. Tämä indikoi Ukrainan joukkojen huonoa lääkehuollon tasoa sekä riittämättömiä saniteetti- ja hygieniaoloja, varsinkin ruoanvalmistuksen ja ruokailun yhteydessä.
Tiedot osoittavat ettei Ukrainan asevoimien komentajilla ole minkäänlaista kontrollia, henkilökunta on jätetty omilleen ja Ukrainan sotilaallis-poliittinen johto on keskittynyt heidän ulkomaisten "nukkemestariensa" tapaamiseen ja oman maansa rikastamiseen.
Jälleen kerran pyydän Donbassin rauhantakaajia tulemaan neuvottelupöytään ja osoittamaan heidän pyrkimyksensä tilanteen ratkaisemiseksi kansantasavallassa. Me olemme rauhan ja oikeuden puolella!, Basurin sanoi.
Lukashevitsh: YK:n komissaarin raportti vahvistaa Ukrainan joukkojen rikoksetYK:n komissaarin ihmisoikeusraportti vahvistaa Ukrainan asevoimien tekemät rikokset Donbassissa, sanoi Venäjän Ety-järjestön pysyvä edustaja Alexander Lukashevich.
Lukashevichin mukaan raportti vahvistaa tiedot Ukrainan joukkojen ja - vapaaehtoisten tekemistä rikoksista: murhia, teloituksia, tahdonvastaisia katoamisia, pidätyksiä ilman syytteitä, kidutuksia ja julmaa kohtelua ja ryöstelyä.
Ukrainan joukkojen aktiivisesti käyttöönottamat metodit vastaavat luonteeltaan Yhdysvaltain armeijan käyttämiä "tehostettuja kuulustelutekniikoita".
DONi News Agenc

Luganskin Kansantasavallan mukaan 6. kasakkarykmentin komentaja Pavel Dremov on kuollut. Valtakunnan syyttäjäviraston mukaan hän sai surmansa autopommiräjähdyksessä.
Alustavan tiedon mukaan 6. kasakkarykmentin komentajan Pavel Dremovin autokuski on elossa. Tapahtuman yksityiskohtia tutkitaan parhaillaan.
"Operatiivinen ryhmä työskentelee tapahtumapaikalla. Tulemme selvittämään yksityiskohdat", informoi Luganskin Kansantasavallan valtakunnan syyttäjäviraston lehdistökeskus.
Viime vuoden huhtikuussa Ukrainan viranomaiset aloittivat sotilasoperaation Donetskin ja Luganskin Kansantasavaltoja vastaan. YK:n viimeisimmän tiedon mukaan yli 8 000 ihmistä on joutunut konfliktin uhreiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti