lauantai 19. joulukuuta 2015

"Oktyabrin, Shirokaya Balkan, Zaytsevon, Zhabunkin, ja Spartakin asutusalueita ja Donetksin lentokentän aluetta tulitettiin tykistötulella, kranaateilla, rynnäkköpanssarivaunuilla ja kevyillä aseilla. Kansantasavallan alueelle ammuttiin 122mm ammusta, 27 82-120mm kranaattia, joiden lisäksi taisteluvanuista ammuttiin 20 ammusta ja rynnäkköpanssarivaunuista ammuttiin yli 8
Haluan kiinnittää huomionne erityisesti Oktyabrin ja Zaitsevon alueiden epäihmimilliseen tykistö- ja taisteluvaunutulitukseen. Alueita tulitettiin ns. "harmaalta alueelta", jossa sijaitsevat Pavlopol, Zhovanka ja Balhmutovka. Ukrainan asevoimat ovat miehittäneet alueet aiemmin.
Olemme varoittaneet toistuvasti Ety-järjestöä mahdollisista provokaatioista kansantasavaltaa vastaan kyseisillä alueilla. Edellä mainitut faktat ovat vahvistaneet epäilyksemme.
Seuraavan kontaktiryhmän tapaamisen alla Minskissä, Ukrainan sotilaallinen ja poliittinen "eliitti" tekee kaikkensa häiritäkseen neuvotteluprosessia ja lopulta, mitätöidäkseen Minsk II-sopimuksen "nukkemestariensa" puolesta. Ukraina jatkaa häpeämätöntä valehtelemista ja nuoren kansantasavaltamme parjaamista niiden maiden silmissä, jotka voivat taata Minskin sopimuksen toteutumisen. Tästä on todisteena eiliset valheelliset lausunnot Ukrainasta, joiden mukaan olisimme tulittaneet Avdeevkan aluetta. Nämä väitetyt toimet toimivat verukkeena tulen avaamiseen ja Spartakin alueen tulittamiseen 120mm kranaateilla.
Ukrainan sotilaallisten ja poliittisten viranomaisten toimet on suunnattu vihollisuuksien aloittamiseen Euroopassa tuhotakseen Donbassin siviilit.
Toivomme että kontaktiryhmän edustajien tapaaminen johtaa Kiovan viranomaisten luopumiseen aggressiivisesta politiikastaan kansantasavaltaa kohtaan", sanoi Basurin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti