tiistai 15. joulukuuta 2015

Eurooppa joutuu kärsimään Venäjän vastapakotteista Merkelin vuoksi  
Moskova, 15.12. (Sputnik) -- Pakoteiden jatkamisesta ei ole yksimielisyyttä EU:ssa. Useat EU -maat eivät halua vastustaa Merkeliä, joka USA:n toivomuksen mukaan kannattaa pakoteiden jatkamista.

Ei läheskään koko Eurooppa ole valmis sietämään jatkossa Venäjän vastaisia pakotteita. Tästä todistaa Italian, Venäjän vastaisten pakotteiden automaattisen jatkamisen vastustaminen. Nykyisten pakotteiden voimassaoloaika päätyy vuoden 2016, tammikuun lopussa, kirjoittaa Deutsche Wirtschafts Nachrichten.
Kreikka vastusti alun perin Venäjän vastaisia pakotteita. Italia ja Luxemburg ovat jo vastustaneet pakoteiden automaattista jatkamista. Ranska puolestaan tukee Venäjän operaatiota Syyriassa. Saksalaiset yrittäjät ovat jo useaan kertaan pyytäneet Angela Merkeliltä pakoteiden purkamista.
Jokainen eurooppalainen valtio voisi käyttää veto-oikeuta pakotteita kohtaan, kirjoittaa lehti. Kuitenkin, sen mukaan, tätä tuskin tapahtuu, joko maihin osoitettavan taloudellisen painostuksen tai sitten heikkojen hallitusten vuoksi. Monet pelkäävät jäävänsä, pakoteiden jatkamista kannattavan Merkelin "tulilinjalle". EU ei myöskään toimi siihen kuuluvien valtioiden etujen mukaan, vaan täyttää USA:n vaatimuksia. Eli, kaiken todennäköisyyden mukaan pakotteita tullaan jatkamaan, päättää lehti.
Viimeisten päivien aikana EU:ssa on valmisteltu Venäjän vastaisten taloudellisten pakotteiden jatkamista. Luonnos tästä kysymyksestä on jo valmis, ja se voidaan hyväksyä EU —maiden lähettiläiden tasolla, ilman, että siitä keskusteltaisiin syvemmin korkeammalla tasolla. Kuitenkaan päätöstä ei ole vielä onnistuttu tekemään, koska sitä on vastustanut Italia. Luxemburg on myös vastustanut pakotteiden automaattista jatkamista, ilman, että sen yhteydessä keskustellaan Minskin sopimusten täyttämisestä.
 Sputnik

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti