lauantai 19. joulukuuta 2015

  • Ukrofasistien julmaa tulitusta ja tuhoamisryhmien provokaatioita - Donetskin tilannekatsaus 19.12.
  • "Etulinjan tilanteessa on ollut viimeisen päivän aikana eskaloitumisen merkkejä. Vihollinen rikkoi tulitaukoa 10 välikohtauksella", raportoi Donetskin armeijan varakomentaja Eduard Basurin lauantaina, lisäten saaneensa vahvistuksen siihen että Ukrainan tuhoamisyksiköitä on soluttautunut kansantasavaltaan. "Provokaatioilla pyritään estämään ja lopettamaan kansainvälisten organisaatioiden toiminta kansantasavallassa", sanoi Basurin.
"Zaitsevon, Shirokaya Balkan ja Donetskin lentokentän alueita sekä Petrovskin kaupunginosaa Donetskissa tulitettiin kranaateilla, rynnäkköpanssarivaunuilla ja kevyillä aseilla. Kansantasavallan alueelle ammuttiin 43 kpl 82-120mm kranaatteja ja yli 10 sinkoammusta.
Haluan kiinnittää erityishuomiota eiliseen julmaan tulitukseen Zaitsevon kylään läheisyyteen. "Aidar"-pataljoonan jäsenet tulittivat, Ukrainan fasistikomentajan Ptashnikin käskystä, summittaisesti siviilejä kahden tunnin ajan pimeän laskeuduttua. He ampuivat 37 kpl 82-120mm kranaatteja.
Donetskin Kansantasavallan tiedustelupalvelu jatkaa Ukrainan asevoimien sotakaluston lisääntymisen ja keskittämisen rekisteröimistä pitkin etulinjaa. Esimerkiksi seuraavien asutusalueiden tuntumassa havaittiin:
- Krasnogorovkassa (3 km etulinjasta) on havaittu neljästä taisteluvaunusta ja kolmesta ammuksia kuljettvasta ajoneuvosta koostuvan kolonnaan siirtyminen
- Mariupolissa, Leninin mukaan nimetyn metallurgisen tehtaan alueella, on havaittu 12 BM-21 “Grad” raketinheitintä
- Azovskoiessa on paljastunut kolmen 152-mm itsevetävällä lavetilla liikkuvaa "Giatsynt-B" asejärjestelmää
- Artemovskissa on havaittu kaksi itsevetävällä lavetilla liikkuvaa asejärjestelmää.
Lähteistämme saamiemme tietojen mukaan voimme vahvistaa sen tosiasian että Ukrainan tuhoamisyksiköitä on soluttautunut kansantasavaltaan. Heidän päätehtävänsä on järjestää provokaatioita humanitaaristen ja ihmisoikeusjärjestöjen edustajia vastaan, syyttäen sitten meitä kyseisistä toimista. Provokaatioilla pyritään estämään ja lopettamaan kansainvälisten organisaatioiden toiminta kansantasavallassa.
Ukrainan puoli ei halua toteuttaa sen velvoitteita "Normandia Neljä" maille vaan he yrittävät keskeyttää Minsk II-sopimuksen toteutumisen.
Vetoamme jälleen kerran Ety-järjestön tarkkailuvaltuuskuntaan ja muihin ihmisoikeusjärjestöihin että he tekisivät kaikkensa lopettaakseen provokaatiot ja Ukrainan rankaisijoiden rikkomukset, jotka on suunnattu aseellisen konfliktin eskaloimiseen keskellä Eurooppaa.
Me haluamme rauha, emme sotaa!", Basurin sanoi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti