tiistai 15. joulukuuta 2015

Kirjailija: Yhdysvallat jatkaa sodasta hyötymisen pitkää historiaa


 Teheran, 11.2. (Press TV) -- Yhdysvallat jatkaa sodasta hyötymisen pitkää historiaansa sotiessaan Daesh-Isis-terroristiryhmiä vastaan Syyriassa ja Irakissa, sanoo amerikkalainen kirjailija ja poliittinen aktivisti Mickey Z. 

 Kirjan "Occupy This Book and Occupy These Photos" kirjoittaja puhui asiasta iranilaiselle Press TV -kanavalle antamassaan lausunnossa, jossa hän kommentoi Yhdysvaltain valtiovarainministeriön virkamiehen lausuntoa tämän syytettyä Syyrian hallitusta öljyn ostamisesta terroristijärjestöltä. 

 Puhuessaan Chatham Housessa Lontoossa torstaina Adam Szubin, joka Yhdysvaltain valtiovarainministeriön terrorismia ja talousrikoksia tutkivan osaston apulaisjohtaja, sanoi, että Daesh ansaitsee 40 miljoonaa dollaria kuukaudessa öljyn myymisellä. 

 Hän väitti, että "Isis myy paljon öljyä presidentti Bashar al-Assadin hallitukselle" ja että molemmat osapuolet ovat mukana miljoonien dollareiden öljykaupassa, mutta ei esittänyt minkäänlaisia todisteita absurdin väitteensä tueksi. Hän myönsi kuitenkin, että öljyä menee myös rajan yli Turkkiin. 

 Kommentoidessaan amerikkalaisvirkamiehen väitettä Mickey Z. sanoi Press TV:lle antamassaan lausunnossa, että on hyödyllistä tuntea historiaa ymmärtääkseen Yhdysvaltain asiaan ottamaa epärehellistä ja omahyväistä kantaa. 

 "Hyvien sotien" aikana amerikkalaisilla liikemiehillä ei ole ollut mitään ongelmaa käydä kauppaa Isisiä paljon suurempien vihollisten kanssa. Esimerkiksi: 

 - Joulukuussa 1933 Standard Oil of New York sijoitti miljoona dollaria bensiinin valmistamiseen hiilestä Natsi-Saksassa. Seuraavan vuosikymmenen aikana myös Standard Oililla oli kunnia solmia kemian alan sopimuksia IG Farben -kartellin kanssa, joka valmisti Zyklon B -myrkkyä käytettäväksi natsien kaasukammioissa. 

 - Muita yhtiöitä, jotka kävivät kauppaa kolmannen valtakunnan kanssa ja auttoivat siten Natsi-Saksan sotakonetta ennen sotaa ja sen aikana, ovat Chase Manhattan Bank, Davis Oil Company, DuPont, Bendix, Sperry Gyroscope ja General Motors. GM:n johtaja William Knudsen sanoi tuolloin natsi-Saksan olevan "20. vuosisadan ihme". 

 - Yhdysvaltain ulkoministeri Breckinridge Long antoi Ford Motor Companylle luvan valmistaa natseille tankkeja, ​​koska kaupan sotaa käyvien maiden kanssa kieltävä vuoden 1935 puolueettomuuslaki oli tuolloin vanhentunut. 

 - Kuinka ollakaan, voimassa olleessa puolueettomuuslaissa tarkoitettu kaupan kielto ei sisältänyt öljytuotteita. Siten Mussolinin Italia kolminkertaisti bensiinin ja öljyn tuonnin tukeakseen sotaponnisteluitaan samalla kun Texaco hyödynsi tätä kätevää porsaanreikää ja antoi tukea Espanjan fasistijohtajalle, generalissimus Francisco Francolle. 

 Opetus on, että kun Yhdysvallat alkaa valittaa liiketoiminnasta vihollisten kanssa, se tarkoittaa luultavasti vain sitä, amerikkalaiset eivät pääse osallisiksi voitoista, sanoi Mickey Z. 

 Press TV / KOMINFORM 


http://www.presstv.ir/Detail/2015/12/11/441205/Nazis-ISIL-US-profit-war 



KOMINFORMhttp://www.kominform.eu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti