sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Media:  Haagin tuomioistuin ei tule käsittelemään Krimin liittymistä Venäjään
Moskova, 11.12. (Sputnik) - -Haagin kansainvälisellä rikostuomioistuimella ei ole valtuuksia tutkia uusien alueiden liittymistä. Siinäkään tapauksessa että tilanne muuttuisi, Haagin rikostuomioistuin ei voisi nostaa Ukrainan hakemuksen pohjalta juttua koskien Krimiä, Ukrainan media kirjoittaa.

Haagin kansainvälinen rikostuomioistuin ei voi nostaa Ukrainan hakemuksesta juttua Krimin niemimaan liittymisestä Venäjään. Asiasta kertoi tuomioistuimen virallinen edustaja, UNIAN uutisoi viitaten kirjeenvaihtajaansa.
Edustajan mukaan Kansainvälinen rikostuomioistuin voi saada valtuudet käsittellä niin sanottuja "hyökkäystoimia" ja niihin liittyviä asioita vasta vuoden 2017 lopussa, jos siihen liittyvät normit ratifioi vähintään 30 valtiota.
Haagin kansainvälinen rikostuomioistuin ei voi nostaa juttua Krimiä koskien. UNIANin mukaan Ukraina ei voi kääntyä tuomioistuin puoleen myöskään ratifioimisen jälkeen.
"En usko, että tämä koskisi menneisyyden tapahtumia. Tuomioistuin ei käsittele ennen muutoksen voimaan astumista tapahtuneita asioita", edustaja korosti.
Krim liittyi Venäjään keväällä 2014 järjestetyn kansanäänestyksen tulosten mukaisesti. Kiova ei tunnusta äänestyksen tuloksia ja pitää niemimaata yhä Ukrainan miehitettynä osana.

Sputnik

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti