keskiviikko 16. joulukuuta 2015

  • Yhdysvaltojen epäonnistuminen Syyrian hallituksen vaihtamisessa vei Kerryn Venäjän vierailulle
  • Yhdysvaltojen ulkoministeri John Kerry on vieraillut Venäjällä keskustellakseen Syyriaan liittyvistä asioista, koska Yhdysvallat "etsii epätoivoisesti ulospääsyä epäonnistuneesta Assadin hallituksen vaihto-operaatiosta", sanoo amerikkalainen geopolitiikan analyytikko.Eric Draitser, stopimperialism.comin perustaja, teki havaintonsa PressTV:lle antamassaan haastattelussa tiistaina.
Kerry totesi odottavansa todellisia edistysaskeleita saapuessaan Moskovaan tapaamaan Venäjän viranomaisia. Geopoliittinen analyytikko sanoi, että Yhdysvallat etsivät tapaa jolla "pestä kasvonsa", samalla kun "venäläiset etsivät tapaa, jolla he voivat saattaa sotilasoperaationsa pian loppuun", tuhoamalla Daesh-Takfiri-terroristit.
Mitä tulee hallitukseen ja presidentti Bashar al-Assadiin, kahden osapuolen välillä ei tunnu olevan konsensusta ottaen huomioon että Yhdysvallat pitävät Assadia "ykkösvihollisena konfliktissa", kun taas Venäjä tukee ajatusta siitä, että Syyrian kansa on se, jolla on asema päättää Assadin kohtalosta.
Venäjä on toteuttanut ilmakampanjaansa, Syyrian hallituksen pyynnöstä, Daeshin asemia vastaan Syyriassa syyskuun lopusta alkaen. Analyytikon näkökulmasta, ongelmana näyttää olevan "jatkuva erimielisyys" Venäjän ja Syyrian välillä Assadin roolista. Draitser totesi edelleen, että jopa Washingtonissa "ollaan erimielisiä siitä mitä Syyriassa pitäisi tapahtua".
Kerry sanoi, Kremlissä tiistaina pidetyssä lehdistötilaisuudessa, että "Yhdysvallat ja sen kumppanit eivät ole tavoittelemassa nk. hallituksen vaihtoa, kuten Syyriasta kerrotaan". Hänen mukaansa keskustelut Venäjän presidentin Vladimir Putinin ja ulkoministeri Sergey Lavrovin kanssa eivät keskittyneet siihen "mitä voidaan, tai ei voida tehdä välittömästi Assadin suhteen", vaan ennemminkin poliittisen prosessin luomiseen, jossa syyrialaisilla on mahdollisuus valita oma johtajansa.
Daesh, joka tällä hetkellä hallitsee osia Syyriasta ja Irakista, on harjoittanut rikoksia sekä ihmisyyttä että Irakin ja Syyrian kansallisperintöä vastaan. Yhdysvallat ja sen liittolaiset ovat väitetysti kohdistaneet iskujaan Daesh-militantteja vastaan syyskuusta 2014 lähtien, turhaan.
Doni uutistoimisto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti