maanantai 14. joulukuuta 2015

Ote Revolution! Masterclass Moduuli 1


Miksi kierrosta onnistua ja epäonnistua? 


Yksi keskeinen piirre kaikkien tärkeimpien vallankumoukset on että he onnistuvat saamaan haltuunsa yli valtio. Ymmärtäminen mikä erottaa onnistunut vallankumous joka ei on ongelma, joka on herättänyt paljon tieteellistä keskustelua - ja jopa syvää ajattelua sisällä tiedustelupalvelut kuten CIA, joilla on oma syynsä tietää miten parhaiten kaataa järjestelmän.Keskustelu jatkuu, mutta se on mahdollista tehdä joitakin yleisiä johtopäätöksiä: 




1. vallankumoukselliset tarvitsevat voimassa heidän puolellaan. Mellakat ja kapinat määritelmän mukaan ovat häiriöitä yleiseen järjestykseen, ja viranomaiset käyttävät joukkoja tai poliisi yrittää pitää rauhaa. 


2. kapinat kärjistyneet, kun väkijoukkoja alkavat käyttää hyväkseen numerot hukuttaa voimien järjestyksen tai jopa muodostavat oman laittoman aseistettujen ryhmien, kuten siviili miliisit. 


3. Monet vallankumoukset ovat onnistuneet, koska sotilasta ja poliisia kerran uskollisia valtio menettää vatsa torjunnassa, ja kieltäytyä avaamasta tulen kapinallisia. 


Katsotaanpa kaksi epäonnistui kapinoita:

 

Spartakistikapina 1919


Vanavedessä sen tappion ensimmäisessä maailmansodassa, Saksan kouristi levottomuudet. Virta nyt siirtynyt hauras Uuden tasavallan, joka oli pian kiistänyt marginaalisten ryhmien, kuten tyytymättömät jengit entisten sotilaiden ja pyrkivä kommunistinen vallankumouksellisia. Tammikuussa 1919 väkivalta puhkesi Berliinin johtajat Saksan kommunistisen puolueen pyrki kipinä vallankumous.


Täällä, tärkeitä tekijöitä näytti olevan kapinallisten hyväksi. Bolshevikkien haltuunotto Venäjällä lokakuu 1917 oli alkanut paljon samalla tavalla. Joten miksi tämä kommunistinen kapina Saksassa ei tullut vallankumous?


Sepoy kapina 1857


Yksi tärkeä epäonnistui kansannousut oli kapina Intian sotilaat, nimeltään sepoys, riveissä Englannin Itä-Intian Companyn armeijat vuonna 1857. järkyttyneitä sekä yhtiön takavarikointi Native valtioiden kuoleman jälkeen heidän hallitsijat, ja huhujen mukaan Britit olivat pakottaa joukkojensa kunnioita hindujen ja islamilaisen perinteen, sepoys maakunnissa Keski-Intiassa kapinoi pyritään karkottaa Britannian Intiasta. 

Sepoy kapina 1857

Monessa suhteessa, sepoys "kapina tavannut edellytykset onnistuneen vallankumouksen. Kapinalliset oli selkeä tavoite - tuhoaminen yhtiön sääntö.Paikallinen väestö huomattavasti vähäisempiä Euroopan voimia. Brittiläinen vahvistuksia olivat tuhansien kilometrien päässä. Ja sepoys koulutettiin sotilaita helpon aseita. Silti niiden kapina läheskään onnistua.


Q & A: Voiko epäonnistui kierrosten olla merkittäviä seurauksia?

"Siemen vallankumous on sorto."


Woodrow Wilson

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti