maanantai 14. joulukuuta 2015


"Tilanne Donetskin Kansantasavallassa ei ole muuttunut viimeisen päivän aikana. Vihollinen on rikkonut tulitaukoa 7 kertaa", sanoi Donetskin Kansantasavallan armeijan varakomentaja Eduard Basurin maanantaina. Kolme Donetskin armeijan sotilasta loukkaantui. "Kansantasavaltaan ja Donetskin armeijan asemiin ammuttiin yli 188 kranaattia. Tiedot kaikista rikkomuksista on toimitettu Ety-järjestön ja yhdistyneen yhteistyö- ja koordinaatiokeskuksen edustajille", Basurin sanoi.
Kansantasavallan alueelle ammuttiin yli 10 kranaattia ja 8 tykistöammusta Ukrainan yksiköiden ja nationalistipataljoonien toimesta. Ozeryanovkan, Staromykhailovkan, Tavricheskoien ja Spartakin alueita sekä Donetskin lentokenttää tulitettiin. Rekisteröimme päivittäin Minskin sopimusrikkomuksia Ukrainan puolelta, joita ovat raskaan asekaluston keskittäminen etulinjaan ja jatkuva kansantasavallan tulittaminen.
Ukrainan joukot rikkoivat tulitaukoa 82 kertaa viimeisen viikon aikana. Kansantasavaltaan ja Donetskin armeijan asemiin ammuttiin yli 188 kranaattia, tarkalleen ottaen 130 kpl 120mm kranaatteja ja 58 kpl 82mm kranaattia ja 22 tykistöammusta. Tiedot kaikista rikkomuksista on toimitettu Ety-järjestön ja yhdistyneen yhteistyö- ja koordinaatiokeskuksen edustajille. Tulitaukorikkomukset eivät vaatineet kuolinuhreja Donetskin armeijan sotilaiden joukosta mutta kolme loukkaantui välikohtauksissa.
Olemme havainneet seuraavanlaisia raskaiden aseiden keskittymiä:
Gorlovkan suunnalla olevilla alueilla:
- Bogrodichnoiessa – 200 sotilaskalustoyksikköä, mukaanlukien 20 BM-21 "Grad" raketinheitintä
- Druzhkovkassa – 12 panssaroitua miehistönkuljetusvaunua
- Alekseevo-Druzhkovkassa – 18 rynnäkköpanssarivaunua
- Artemovskissa – 80 ase- ja sotakalustoyksikköä, mukaan lukien 33 taisteluvaunua, 21 rynnäkköpanssarivaunua ja 16 rekkaa, joiden lastina on BM-21 "Grad" raketinheittimen ammuksia
- Konstantinovkassa - 8 taisteluvaunua ja 6 ammuksilla varustettua Kamaz-rekkaa
- Zaitsevossa – 22 rynnäkköpanssarivaunua
- Dachassa - 2 rynnäkköpanssarivaunua
- Novoluganskissa – 38 rynnäkköpanssarivaunua
- Dzerzhinskissa- 12 BM-21 "Grad" raketinheitinyksikköä
- Berezovkassa - 100 ase- ja sotakalustoyksikköä, mukaan lukien 33 taisteluvaunua, 18 BM-21 "Grad" raketinheitinyksikköä, 24 itsevetävällä lavetilla liikkuvaa asejärjestelmää, 12 rynnäkköpanssarivaunua ja 13 ammuksia ja henkilökuntaa kuljettavaa ajoneuvoa
- Novgorodskoiessa - 6 taisteluvaunua, 3 rynnäkköpanssarivaunua ja 2 ammuksilla varustettua ajoneuvoa
- Dimitrovissa – 10 rynnäkköpanssarivaunua.
Donetskin suunnalla olevilla alueilla:
- Progressissa – 4 itsevetävällä lavetilla liikkuvaa asejärjestelmää ja 4 BM-21 "Grad" raketinheitinyksikköä
- Novozhelannoessa – 5 rynnäkköpanssarivaunua
- Selidovossa – 6 "MSTA-S" itsevetävällä lavetilla liikkuvaa asejärjestelmää
- Peskissä - 2 rynnäkköpanssarivaunua ja 3 ammuksilla varustettua ajoneuvoa
- Berestkissä - 9 taisteluvaunua ja 3 ammuksilla varustettua ajoneuvoa
- Georgiyevkassa - 3 itsevetävällä lavetilla liikkuvaa asejärjestelmää ja 2 rynnäkköpanssarivaunua
- Marinkassa – 5 BM-21 "Grad" raketinheitinyksikköä, 10 rynnäkköpanssarivaunua ja 6 ammuksilla varustettua ajoneuvoa
- Dal'neissa - 12 "MSTA-B" haupitsia
- Novomikhailovkassa - 4 rynnäkköpanssarivaunua ja 6 ammuksilla varustettua ajoneuvoa.
Mariupolin suunnalla olevilla alueilla:
- Nikolaievkassa - 4 BM-21 "Grad" raketinheitinyksikköä
- Volnovakhassa - 4 ammuksilla varustettua Kamaz-rekkaa
- Ksenovkassa – 4 BM-21 "Grad" raketinheitinyksikköä", 2 D-30 haupitsia ja 4 ammuksilla varustettua ajoneuvoa
- Sartanassa - 8 taisteluvaunua
- Mariupolissa - 3 taisteluvaunua ja 2 panssaroitua miehistönkuljetusvaunua
- Shirokinossa - 4 taisteluvaunua ja 100 sotilashenkilöä.
Ukrainan sotilaallis-poliittisella johdolla ei ole aikaa miettiä tilannetta ATO (anti-terrorist operation)-alueella, he ovat kiireisiä pelastamaan oman paikkansa hallituksessa, pysymään mukavuusalueellaan sekä tekemään voittoa, mistä ovat osoituksena tosiseikat tulevasta hallituspaikkojen jakautumisesta, jota Ukrainan media on levittänyt: Poroshenkon lausunnot "hallituksen uudelleenkäynnistämisestä", erimielisyydet Yatsenukin erosta pääministerin paikalta ja lopulta, yhteenotot parlamentissa.
Samaan aikaan, ATO-johto koordinoi joukkojen rakentamista pitkin etulinjaa, kiinnittäen erityistä huomiota terroristitoimiin sekä sotilaallisia että poliittisia viranomaisia, yhteiskunnalle tärkeitä rakennuksia ja kansantasavallan rauhallisia asukkaita vastaan.
Tästä on osoituksena eilinen harhautus Gorlovkan alueen lähellä, jossa suoritettiin Seversky Donetsin alueen vedenjakelujärjestelmän kunnostustöitä, joka sijaitsee puskurivyöhykkeellä. Tarkastuskierroksella, alueella josta oli poistettu miinat jo aiemmin, Donetskin armeijan kaksi pioneeria kompastuivat miinalankaan, ja kuin ihmeen kaupalla Ety-järjestön ja yhdistyneen yhteistyö- ja koordinaatiokeskuksen edustajat selvisivät tilanteesta säikähdyksellä. Näiden ja monien muiden esimerkkien avulla kriminaalisesta toiminnastaan, Kiovan viranomaiset osoittavat maailman yhteisön silmissä haluttomuutta ja täydellistä ymmärryksen puutetta konfliktin ratkaisemiseksi rauhallisesti Donbassissa.
Me kehoitamme Normandia-formaatin jäseniä arvioimaan Kiovan toimet ja estämään vihollisuuksien uudelleen puhkeamisen Kiovan juntan räikeiden Minskin sopimusrikkomusten vuoksi. Vain yhdistyneillä ja yhteisillä ponnistuksilla voimme ratkaista konfliktin Donbassissa ja tuoda rauhan maahamme. Me olemme rauhan, vapauden ja oikeudenmukaisuuden puolella!", Basurin sanoi.
Donetskin Kansantasavallan tiedustelukartat paljastavat Ukrainan joukkojen rakentamisen Donbassissa - 14.12.2015
Varakomentaja Eduard Basurin, virallisesta käännöksestä vastaa DONi News Agency

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti