sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Tutkija: Yhdysvaltain ja Venäjän yhteenotto johtaisi maailmansotaan

 Teheran, 10.12. (Press TV) -- Mahdollinen sotilaallinen vastakkainasettelu Yhdysvaltain ja Venäjän loisi erittäin vaarallisen tilanteen, joka  vetäisi maailman maat mukaan sotaan, sanoo amerikkalainen politiikantutkija ja kommentaattori. 

 Attack System.com -sivuston päätoimittaja ja johtaja Keith Preston sanoi, että jos Yhdysvaltojen ja Venäjän välillä tapahtuu sotilaallinen yhteenotto, "ei ole mitään rajaa sillä, kuinka pitkälle tästä alkava sodan kierre jatkuisi." 

 Yhdysvaltojen ja Venäjän väliseen konfliktiin saattaisivat tulla mukaan paitsi Nato, myös Iran, Syyria, Irak .... ja on jopa mahdollista, että BRICS-akselin maat voisivat puuttua tilanteeseen Venäjän puolella, hän sanoi torstaina iranilaiselle Press TV -kanavalle. 

 Yhdysvaltain asevoimien pääesikunnan komentajaneuvoston varapuheenjohtaja Staff Paul Selva varoitti keskiviikkona, että lentokieltoalueen toteuttaminen Pohjois-Syyriassa saattaa ajaa Yhdysvallat suoraan vastakkainasetteluun Venäjän ja Syyrian kanssa. 

 Tilanne on erittäin vaarallinen, koska nämä maat ovat aseellisessa konfliktitilanteessa Daesh-Isils-terroristien kanssa, mutta niillä on jokaisella  erilaiset tavoitteet, sanoi Preston. 

 Jos esimerkiksi Venäjä oli ampuisi alas amerikkalaisen lentokoneen tai Yhdysvallat pudottaisi venäläisen koneen ja se johtaisi suoraan vastakkainasetteluun Venäjän ja Yhdysvaltojen väillä, ei olisi kyse vain vaarallisesta asetelmasta näiden kahden suurvallan välillä, vaan siitä, että Yhdysvallat voisi vedota Naton perussopimuksen viidenteen artiklaan, mikä voisi mahdollisesti laukaista sodan, jossa toisella puolella olisi Nato ja vastakkaisella puolella Venäjä tai muut Venäjän kanssa liittoutuneet valtiot, varoitti Preston. 

 Press TV / KOMINFORM 


http://www.presstv.ir/Detail/2015/12/10/441101/US-Russia-confrontation-NATO-war-Daesh-Syria-nofly-zone 

 Attack the System: 

 http://attackthesystem.com/



KOMINFORMhttp://www.kominform.eu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti