keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Kiinassa tiukennetaan turvatoimia Pariisin iskun seurauksena

Kiinassa tiukennetaan turvatoimia Pariisin iskun seurauksena

16. marraskuuta 2015, (Kultakaivos/Shenzhen Standard) --- Kiinassa tiukennetaan julkisen turvallisuuden toimia. Toimet koskevat lentokenttiä, supermarketteja, kouluja, rautatieasemia ja viihdekeskuksia.

Seuratessaan postia poliisi tulee olemaan erityisen tarkka koskien aseita ja vaarallisia julkaisuja sekä aineita.

Poliisi tulee myös tekemään töitä koskien riitatilanteita, jotta ne ratkaistaisiin rauhanomaisesti ennen kuin tappeluja syntyy - näin ehkäistään väkivaltaa.

Lisäksi poliisi tulee keräämään ja tutkimaan tiedustelutietoa sekä käyttämään tehokkaita toimintatapoja terrorismin torjunnassa. Kiina on Pariisin hyökkäyksen jälkeen ollut korkealla varoitustasolla konserttihalleissa, jalkapallostadiumeilla sekä ravintoloissa. Pariisin iskuista kävi ilmi että hyökkääjät käyttivät aseita ja itsemurhaliivejä. Ulkomaiden kaltaiset iskut saattavat uusiutua Kiinassa ja siksi Kiina on nostanut hälytystasonsa korkealle.

Äskettäin joukko terroriepäilytyjä Xinjiang Uygur:in autonomiselta alueelta lähellä Malesiaa ja Thaimaata laittomasti ylitti Kiinan raja-alueen. Epäillyt ostivat väärennettyjä passeja matkatakseen Syyriaan ja Irakiin jossa he liittyvät ISIS:kseen. ISIS uhkaa Kiinaa ja täten maan tulee varautua samanlaisiin terrorihyökkäyksiin jotka ovat tarkasti suunniteltu ja kohdistettu moniin eri paikkoihin käyttäen tuliaseita ja muuta varustusta.

On tärkeääå koventaa lakia Kiinan ja muiden valtioiden kanssa. Muiden kuten Yhdysvaltojen ja Euroopan maiden, alueilla kuten rikostutkimukset, tiedustelu, tiedustelutietojen jakaminen, rajavartiointi ja hätäsuunnitelmien rakentaminen yhteisin harjoitusten kanssa jotka paremmin kohdistuvat terroriuhkaa vastaan.. Kiinan tulisi oppia Pariisissa tapahtuneesta ja katsoa tietä kohti parantaa hätämekatanismeja estääkseen mitkä tahansa samanlaiset hyökkäykset.

Kultakaivos/Shenzhen Standard

http://www.shenzhen-standard.com/2015/11/16/china-strengthens-security-measures-to-prevent-terror-attacks/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti