torstai 10. joulukuuta 2015



Pentagon on varoittanut, että lentokieltoalueen täytäntöönpano Syyrian yllä voisi vetää Yhdysvallat suoraan yhteenottoon Venäjän ja Syyrian kanssa.
Esikunnan komentajien varapuheenjohtaja Paul Selva varoitti senaatin asevoimien komiteaa keskiviikkona "suoran konfliktin uhasta" Syyrian joukkojen kanssa tai "virhearviosta" Venäjän kanssa, joiden vuoksi Yhdysvaltojen tulisi valvoa tilannetta turva-alueelta pohjois-Syyriassa. "Meillä on tarpeeksi sotilaallista kapasiteettia lentokieltoalueen perustamiseen Syyriassa, mutta kysymys mikä meidän tulisi esittää itsellemme on "onko meillä tarpeeksi poliittista taustaa mille perustaa päätöksemme?", Selva kysyi.
Komitean puhemies John McCain kuitenkin kritisoi kenraalia voimakkaasti. "Tämä on yksi kiusallisimmista lausunnoista, joita olen koskaan kuullut virkapukuiselta upseerilta, jonka mukaan me olemme huolissamme Syyrian ja Venäjän reaktioista säästää tuhansien ja taas tuhansien syyrialaisten hengen, joita tynnyripommitetaan ja teurastetaan".
Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on torjunut ajatuksen lentotukialueen määrämisestä joidenkin Syyrian aluiden ylle. Syyskuun 2014 jälkeen, Yhdysvallat ja sen liittolaiset ovat toteuttaneet ilmaiskuja väitetysti Daeshin asemia vastaan Syyriassa. Yhdysvaltain johtama liitouma on kuitenkin epäonnistunut lyömään tai edes hillitsemään terroristeja, sanoi Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov torstaina. Venäjä on suorittanut myös ilmaiskuja Daeshin asemiin Syyriassa maan hallituksen pyynnöstä 30. syyskuuta alkaen. Daesh-terroristit, joita CIA alunperin koulutti Jordaniassa vuonna 2012 horjuttaakseen Syyrian hallitusta, kontrolloivat nyt osia Syyriasta ja Irakista.

DONi News Agency

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti