keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Miksi Nato tarvitsee Monetenegroa?

Moskova, 15.12. (Sputnik) -- Montenegron pääministeri Milo Đukanović sanoi, että liittymisestä Natoon ei järjestetä kansanäänestystä, vaan parlamentti tekee päätöksen.

Serbian uusi demokratia —oppositiopuolueen johtaja Andrija Mandicin mielestä Đukanović on vastuuton poliitikkoa. Hän työntää Montenegron uuteen konfliktiin, sanoi Mandic Sputnikille antamassaan haastattelussa.

Se, joka haluaa Montenegrolle hyvää, ei pakota sitä Natoon. Nato ei ole hyväksi Montenegrolle. Naton 28 jäsenmaata haluaa itselleen Välimeren pohjoisrannikon. Nato-mieliset poliitikot vain palvelevat liiton etuja.
Mandic uskoo, että länsimaiden hallussa on tietoa montenegrolaisten poliitikoiden rikollistoiminnasta ja ne pakottavat heitä kannattamaan liittymistä Natoon uhkaamalla.

Venäläisen Vzgljad-uutisivuston toimittaja Jevgeni Krutikov sanoi Sputnikin haastattelussa, että Nato-kansanäänestys aiheuttaisi Đukanovićille vaikeuksia joka tapauksessa.
Se antaisi legitiimin syyn Naton vastaisen opposition yhdistymiseen. Naton vastustus on Montenegrossa varsin korkea. Parlamentti äänestää niin kuin hallitus haluaa.
Mielipidekyselyjen mukaan valtaosa Montenegrolaisista vastustaa liittymistä Natoon.

Sputnik

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti