maanantai 14. joulukuuta 2015

Sekä Ankara että Washington olivat velvoitettuja ilmoittamaan YK:n turvallisuusneuvostolle Islamivaltion varastetun öljyn laittomasta kauppaamisesta, mutta he eivät sitä tehneet, sanoi Venäjän YK-lähettiläs, lisäten että kyseinen toiminta on vastoin YK:n päätöslauselmaa terrorismin rahoittamisesta.
"Olemme saaneet vakavia valituksia (YK:n) päätöslauselman täytäntöönpanosta, joka kieltää terroristijärjestöjen rahoittamisen", kertoi Vitaly Churkin RIA Novosti uutistoimistolle. "Päätöslauselman 2199 alla, joka hyväksyttiin meidän aloitteestamme helmikuussa, maat ovat velvoitettuja antamaan tietoja (terroristien rahoittamisesta) turvallisuusneuvostolle - mikäli heillä on kyseistä tietoa. Tämä tarkoittaa että amerikkalaisten oli tarjottava tietoa kyseisestä asiasta, kuten myös Turkin, jonka olisi pitänyt raportoida kaikista meneillään olevista laittomista [öljy] kaupoista. He eivät sitä tehneet", Churkin sanoi.
"Olimme vasta Pentagonissa ja kaksi korkea-arvoista kenraalia kertoi meille (Yhdysvaltain johtaman) koalition toimista. Kysyin heiltä hyvin yksinkertaisen kysymyksen: Olette lentäneet siellä yli vuoden, me olemme olleet siellä kaksi kuukautta ja meillä on jo nyt lukuisia valokuvia, jotka osoittavat että öljyä salakuljetetaan Turkin rajojen läpi. Ettekö olleet tietoisia asiasta? Heidän on täytynyt tietää, ja mikäli he tiesivät, heidän olisi pitänyt raportoida siitä turvallisuusneuvostolle", sanoi Venäjän YK-lähettiläs RIA Novostille haastattelussa.
Vitaly Churkin on paljastanut että uusi YK:n päätöslauselma laittomasta öljykaupasta on parasta aikaa valmisteilla. "Me olemme tekemässä luonnosta, yhdessä amerikkalaisten kanssa, uudesta päätöslauselmasta joka tiukentaa raportointia koskevia lakeja. Voisimme mahdollisesti velvoittaa pääsihteerin toimittamaan säännöllisiä raportteja, tai sitten kyseeseen voisi tulla jonkinlaiset terrorismintorjuntayksiköt. Toivomme saavan hyväksynnän päätöslauselmalle 17. joulukuuta", Churkin sanoi.
Viime viikolla, Venäjän puolustusministeri esitti todisteita öljyn kuljettamisesta Islamivaltiosta Turkkiin. Washington on, heidän tiedustelupalvelun mukaan, sanonut että Turkista toimitetun öljyn määrä on merkityksetön, mutta myönsi että tietyt osat Turkin ja Syyrian vastaisella rajalla ovat edelleen suojaamattomia.
Vitaly Churkin uskoo myös että Yhdysvaltain johtaman liittouman ilmaiskut Syyrian armeijaa kohtaan yli viikko sitten eivät ehkä olleet vahinko, ja että ne voivattoistua. Syyrian armeija vahvisti viime viikolla iskun hallituksen joukkojen asemiin länsiliittouman koneen toimesta Deir ez-Zorin alueella, missä neljä palvelusmiestä kuoli ja 12 loukkaantui."Luonnollisesti on olemassa epäilys, ettei tämän ollut onnettumuus, että kaikista Syyrian hallitukselle annetuista lupauksista huolimatta iskut osuvat hallituksen joukkoihin aika ajoin", kertoi Churkin RIA Novostille.

DONi News Agency
__._,_.___
Attachment(s) from =?iso-8859-1?Q?Heikki_Sipil=E4?= | View attachments on the web
1 of 1 Photo(s)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti