maanantai 14. joulukuuta 2015

Yhdysvaltalaiset aseiden valmistajat keräävät Daesh-sodasta suurimman hyödyn


 Teheran, 10.12. (Press TV) -- Yhdysvallat toimittaa suoraan tai epäsuorasti Daesh-Isis-takfiriterroristiryhmittymille moderneja aseita samalla kun  aseteollisuuspiireissä  pyritään vaikuttamaan maan  politiikkaan siten, että   sota Lähi-idässä jatkuu, sanoo kansainvälisesti tunnettu ihmisoikeusjuristi. 

 Pariisissa työskentelevä ihmisoikeuslakimies Arno Develay sanoi iranilaiselle Press TV -kanavalle torstaina, että yhdysvaltalaiset aseiden valmistajat ovat Lähi-idän pitkään kestäneen sodan tärkeimpiä hyötyjiä. 

 Hiljattain julkaistussa ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin raportissa kerrotaan, että Daesh-terroristiryhmillä on hallussaan huomattava määrä Yhdysvalloissa valmistettuja aseita ja varusteita, joita ne ovat onnistuneet valtaamaan Irakin armeijalta ja saamaan haltuunsa alueella riehuvilta muilta terroristijoukkioilta. 

Tämä huomattava  ihmisoikeusjärjestö totesi selvityksessään, että Daesh-terroristien käytössä olevien aseiden määrä ja valikoima heijastaa viime kädessä vuosikymmeniä jatkunutta vastuutonta aseiden syytämistä Irakiin ja Yhdysvaltain johtaman miehityshallinnon epäonnistumista asetoimitusten ja varastojen turvallisessa hallinnassa sekä Irakin laajalle levinnyttä sisäistä korruptiota. 

 Develay sanoi, että Amnesty Internationalin julkistama tieto tuskin tulee yllätyksenä. Ei liioin ole vaikea ymmärtää, että ns. Vapaan Syyrian armeijan kouluttamista on käytetty tekosyynä monen tyyppisten aseiden toimittamisessa Syyriaan ja nämä aseet ovat usein päätyneet Daesh-terroristien käsiin. 

 Lisäksi on syytä palauttaa mieliin, että Isisin saatua haltuunsa Ramadin kaupungin Yhdysvallat allekirjoitti lähes 1.9 miljardin dollarin arvosta sopimuksia aseiden myynnistä Persianlahden valtioille ikään kuin vahvistaakseen näille tahoille, että Yhdysvallat on edelleen läsnä alueella, vaikka maa  oli ollut mukana hyväksymässä Iranin ydinvoimasopimusta. On enemmän kuin todennäköistä, että osa näistä aseista kulkeutui terroristeille, hän lisäsi. 

 Yhdysvaltain joukkojen ja Irakin vakinaisen armeijan huonon keskinäisen koordinoinnin vuoksi Isis sai Ramadin valtauksen yhteydessä lisäksi käsiinsä panssariajoneuvoja. Suuri merkitys on myös sillä, että Yhdysvallat on lisännyt Isisin aseistamista lukuisilla "virheellisillä" ilmapudotuksilla analyytikko totesi. 

 Syyrian konfliktin alettua vuonna 2011 Yhdysvallat ja sen liittolaiset ovat toimittaneet alueella toimiville militanttiryhmittymille sotilaallista ja taloudellista tukea, vaikka näiden joukkioiden    tekemät    sotarikokset ovat olleet  yleisesti   tiedossa myös Yhdysvalloissa.

 USA oli useaan otteeseen pudottanut ilmasta käsin aseita Assadin hallitusta vastaan taisteleville militanteille. Myös näitä aseita on päätynyt Daesh-terroristien käsiin. 

 Kaikki nämä tekijät ovat auttaneet kaatamaan bensiiniä liekkehin Syyriassa ja johtaneet lopulta näännytyssotaan, josta pitkällä tähtäimellä hyötyvät vain yhdysvaltalaiset aseiden valmistajat. Osa tällä tavoin saaduista varoista käytetään niiden poliittisten puolueiden ehdokkaiden rahoittamiseen, jotka vaativat Yhdysvaltain yhä laajempaa sotilaallista läsnäoloa Lähi-idässä, totesi Develay lopuksi. 

 Press TV / KOMINFORM 


http://www.presstv.ir/Detail/2015/12/10/441186/US-Daesh-War-Weapons-Arno-Develay 




KOMINFORMhttp://www.kominform.eu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti