torstai 17. joulukuuta 2015

  • Donbassin asukkaat ovat taipumattomia Ukrainan propagandan edessä - Donetskin tilannekatsaus 17.12.
  • "Tilanne ei ole muuttunut kontaktilinjassa vaan se pysyy tasaisen kireänä. Vihollinen rikkoi tulitaukoa 8 välikohtauksella", raportoi Donetskin armeijan varakomentaja Eduard Basurin torstaina, lisäten että Ukraina jatkaa informaatiosotaa läntisten suojelijoidensa avulla. "Donbassin asukkaat valitsevat ennemmin luotettavat tiedonlähteet", sanoi Basurin.
  • "Gorlovkan ja Spartakin asuinalueita sekä Donetskin lentokentän aluetta tulitettiin kranaateilla, rynnäkköpanssarivaunuilla ja kevyillä aseilla. Kansantasavallan alueilla ammuttiin yli 20 kpl 82-120 mm kranaatteja.
  • Donetskin Kansantasavallan tiedustelupalvelu vahvistaa Ukrainan sotakaluston ja henkilöstön läsnäolon, kaikki aiemmin paljastuneet aseet ovat edelleen asemissa pitkin kontaktilinjaa. Tämä tieto vahvistaa sen, että Ukrainan juntta on laiminlyönyt Minskin sopimusehtojen toteuttamisen, jonka lisäksi Ukrainan asevoimat valmistelevat provokaatioita kansantasavaltaa vastaan.
  • Haluan jälleen kerran kiinnittää huomionne Ukrainan median epärehellisyyteen ja korruptioon. Ukrainan oligarkkien omistamilla televisiokanavilla levitetään tietoa, jonka mukaan Donetskin armeija on vetäytynyt Selidovon ja Volnovakhan asutusalueilta, jotka sijaitsevat 10 km päässä etulinjasta. Uutisen mukaan asiasta kertoivat Ukrainan armeijan pioneerit, jotka työskentelivät miinoitetuilla alueilla. Totean sen, että nämä alueet ovat olleet aina Ukrainan asevoimien miehittämiä. Donetskin armeija ei ole vetäytynyt kertaakaan konfliktin aikana, ja toisekseen, kontaktilinja on siirtynyt ainoastaan Kiovan suuntaan.
  • Läntisten suojelijoiden ansiosta Ukrainan tiedostusvälineiden kapasiteetti kasvaa koko ajan, mikä vahvistaa kansantasavaltoja vastaan suunnatun informaation jakamista.
  • Ukrainan hallitus painostaa Ukrainan kansalaisia television ja radion avulla esittämällä kansantasavaltojen sotilaalliset ja poliittiset johtaja aggressoreina, tunkeutujina ja epähumaaneina tyranneina.
  • Meidän suorittaman monitoroinnin perusteella, kuten myös Kiovan väliaikaisesti miehittämillä alueilla olevien lähteidemme mukaan, olemme saaneet vahvistukset siitä, että Donbassin asukkaat pitävät luotettavina tiedonlähteinä kansantasavaltojen ja venäläisten televisio- ja radiokanavia. Sillä on positiivinen vaikutus heidän moraaliinsa, sen vuoksi Ukraina ei onnistu johtamaan asukkaitamme harhaan tiedoillaan.
  • Meidän asukkaamme ovat taipumattomia Ukrainan propagandan edessä", sanoi Basurin
  • Ukrainan asevoimien odotetaan hyökkäävän ennen uutta vuotta
  • On edelleen mahdollista että Ukrainan asevoimien joukot iskevät ennen uutta vuotta - raportoi Donetskin armeijan varakomentaja Eduard Basurin.
"On aina olemassa mahdollisuus että hyökkäykset eskaloituvat ennen uutta vuotta. Parhaillaan käynnissä oleva Ukrainan joukkojen kerääntyminen pitkin kontaktilinjaa antaa viitteitä siihen", hän sanoi.
Hänen mukaansa, Ukrainan asevoimat "tekivät ennen kaiken vaivihkaa, mutta nyt he toimivat näkyvästi"." Sen vuoksi tällainen suunnitelma voi toteutua", totesi sotilasosaston edustaja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti