keskiviikko 16. joulukuuta 2015


  • "Tilanne etulinjassa ei ole muuttunut viimeisen päivän aikana, ja se pysyy kireänä. Vihollinen rikkoi tulitaukoa 7 välikohtauksella", raportoi Donestkin armeijan varakomentaja Eduard Basurin keskiviikkona lisäten että Ukrainan joukot ja vapaaehtoispataljoonat jatkavat sosiaalitilojen valtaamista puskurivyöhykkeellä sijaitsevissa kylissä. "Nämä faktat indikoivat Ukrainan juntan joukkojen sijoittamista alueella, joiden tehtävänä on aloittaa rankaisuoperaatiot Donbassin asukkaita kohtaan", sanoi Basurin.
  • Zhabunkin, Staromykhailivkan, Spartakin ja Donetskin lentokentän alueita tulitettiin kranaatinheittimillä, rynnäkköpanssarivaunuilla ja kevyillä aseilla. Kansantasavallan alueilla ammuttiin yli 20 kpl 82-120 mm kranaatteja.
  • Donetskin Kansantasavallan tiedustelupalvelu jatkaa Ukrainan asevoimien sotakaluston lisääntymisen ja keskittämisen rekisteröimistä pitkin etulinjaa. Esimerkiksi seuraavien asutusalueiden tuntumassa havaittiin:
  • -Verkhnetoretskoiessa (1,5 km etulinjasta) on havaittu neljä BM-21 "Grad" raketinheitinyksikköä
  • - Avdeyevkassa (5 km etulinjasta ) on havaittu 40 taisteluvaunun, 6 panssaroidun miehistönkuljetusvaunun, 30 D-30 haupitsin ja 350 sotilashenkilön saapuminen
  • - Novotroitskoiessa (6 km etulinjasta) on paljastunut 100 "Vostochny Korpus" ja "Azov"- rankaisuyksikön saapuminen
  • - Artemovskissa (20 km etulinjasta) on rekisteröity 11 BM-21 "Grad" raketinheitinyksikön, 20 ammuksia kuljettavan ajoneuvon ja 350 sotilashenkilön saapuminen.
  • Me saamme edelleen lähteistämme tietoa, jonka mukaan Ukrainan joukot ja vapaaehtoispataljoonat ovat vallanneet sosiaalitiloja puskurivyöhykkeellä sijaitsevissa kylissä. Ukrainan rankaisijat majoittavat henkilökuntaansa kouluissa, sisäoppilaitoksissa ja terveyskeskuksissa, ja organisoivat sieltä heidän päämajansa työtä. Ety-järjestö on vahvistanut 15.12. ilmestyneessä raportissaan Ukrainan asevoimien läsnäolon Pavlopolin kylässä, joka on sijaitsee puskurivyöhykkeellä. "Oikean sektorin" jäsenet ovat asettaneet Donbassin siviilien veressä kastetun nationalistilipun Troitskoin kyläneuvoston rakennuksen ylle.
  • Nämä faktat indikoivat Ukrainan juntan joukkojen sijoittamista alueella, joiden tehtävänä on aloittaa rankaisuoperaatiot Donbassin asukkaita kohtaan.
  • Me olemme ongelman rauhallisen ratkaisun kannalla, mutta mikäli Ukrainan puoli päästää vihollisuudet valloilleen, me tulemme taistelemaan jokaista hyökkäystä vastaan käyttäen kaikkia saatavilla olevia aseita.

"Miinojen purkaminen ja täydellinen tulitauko uuden vuoden ja joulun pyhien ajaksi on sovittu", hän sanoi.

Doni uutistoimisto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti