keskiviikko 9. joulukuuta 2015


Vladimir Putin on ylistänyt Venäjän mereltä laukaisemia risteilyohjuksia, jotka ammuttiin Syyriassa olevia terroristeja vastaan. Hän ilmaisi toiveensa ettei näitä aseita tarvitsisi varustaa ydinkärjillä.
Venäjän presidentti teki merkittävän huomion Kremlissä pidetyssä tapaamisessa puolustusministeri Sergey Shoigun kanssa, joka on raportoitunut uusimmat Islamivaltion (ISIS) vastaisen operaation tulokset Syyriassa."Meidän täytyy analysoida kaikki mitä taistelukentällä tapahtuu, miten aseet toimivat. Kalibrs (mereltä toimiva risteilyohjus) ja KH-101 (ilmasta toimiva risteilyohjus) ovat osoittautuneet nykyaikaisiksi ja erittäin tehokkaiksi täsmäaseiksi, joita voidaan varustaa sekä tavallisilla- että ydintaistelukärjillä. Nyt me tiedämme sen varmasti.", Putin sanoi. "Luonnollisestikaan tällaiset aseet eivät ole tarpeen taistelussa terroristeja vastaan, ja toivon ettei niitä koskaan tarvitakkaan", presidentti lisäsi.
Venäjän kilo-luokan sukellusvene, Rostov-on-Don, laukaisi tiistaina Kalibr-PL risteilyohjuksia ISIS-järjestön tukikohtaa vastaan, joka sijaitsee terroristien linnakkeen lähellä Raggassa. Venäjän puolustusministerin mukaan vedenalaiset risteilyohjukset laukaistiin pinnan alla olevasta sukellusveneestä Välimerellä.
"Me olemme rekisteröineet ohjusten laukaisut, lennot ja tietysti heidän iskunsa kohteisiin", Shogui sanoi."Olemme varoittaneet israelilaisia ja amerikkalaisia kollegoita näistä laukaisuista". Kalibr ja KH-101 risteilyohjukset on otettu käyttöön ensimmäistä kertaa tänä vuonna Venäjän terrorisminvastaisessa operaatiossa Syyriassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti