lauantai 19. joulukuuta 2015

Yhdysvaltain presidenttiehdokas Rand Paul varoitti yrityksistä syrjäyttää Syyrian presidentti


 Teheran, 16.12. (Press TV) -- Republikaanien presidenttiehdokas Rand Paul on sanonut, että Washingtonin politiikka, johon kuuluu Damaskoksen hallituksen kaatamiseen pyrkivien militanttien tukeminen ja aseistaminen, ruokkii Daesh-Isis-terroristien nousua. 

 Puhuessaan republikaanipuolueen viidennessä presidentinvaalikeskustelussa tiistai-iltana Las Vegasissa, Nevadassa, Paul sanoutui irti kilpailijoistaan varoittamalla Yhdysvaltoja yrityksestä syrjäyttää sotilaallisin keinoin Syyrian presidentti Bashar al-Assad. 

 Ulkopolitiikkamme täytyy perustua realismiin eikä utopiaan, jossa sanomme aikovamme levittää vapautta ja demokratiaa ja kuvittelemme, että koko Lähi-itä tulee sitten rakastamaan meitä. "He eivät aio rakastaa meitä", sanoi Paul. 

 Hän lisäsi, että aseistamalla Isisin liittolaisia, islamilaisia [sic] kapinallisia, jotka taistelevat ​​Assadia vastaan teimme tilaa Isisin kasvamiselle yhä suuremmaksi. 

 Paul sanoi, että ne, jotka halusivat vaihtaa Syyrian hallituksen, tekivät virheen. 

 Uskon, että myös Gaddafin kaataminen Libyassa oli virhe. Ymmärtääkseni Isis voimistui tuolloin. Nyt joudumme olemaan tekemisissä kaikin tavoin epäonnistuneen valtion kanssa ja meillä on yhä enemmän uhkia ja riskejä, hän sanoi. 

 Paul sanoi, että vallanvaihdokseen luottaminen on suuri erehdys. Vuonna 2013 me, Yhdysvallat, Saudi-Arabia ja Qatar - syydimme 600 tonnia aseita sotaan Assadia vastaan, mutta emme onnistuneet syrjäyttämään häntä. Sen sijaan loimme suojaisan tilan Daesh-terristeille. 

 Syyria on kärsinyt vakavasta väkivallasta maaliskuusta 2011 lähtien. Yhdysvallat ja sen alueellinen liittolaiset - varsinkin Qatar, Saudi-Arabia ja Turkki - ovat tukeneet Syyrian sisällä riehuvia terroristeja kriisin alusta lähtien. 

 Ulkomailta käsin tuetussa sodassa Syyrian valtiota ja kansaa vastaan on kuollut yli 250 000 ihmistä ja yli 10 miljoonaa on joutunut pakenemaan kodeistaan. 

 Press TV / KOMINFORM 


http://www.presstv.ir/Detail/2015/12/16/441948/Rand-Paul-ISIL-rise-Assad-





KOMINFORMhttp://www.kominform.eu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti