keskiviikko 9. joulukuuta 2015

USA:n johtamaa Isisin vastaista koalitiota vaivaavat sekava organisaatio ja epäselvät tavoitteet


 Teheran, 9.12. (Press TV) -- Irakissa ja Syyriassa toimivalla Yhdysvaltain johtamalla Daesh-Isis-terroristien vastaisella koalitiolla ei ole toimivaa organisaatiota eikä selkeitä tavoitteita, sanoi Yhdysvaltain senaatin entinen poliittinen neuvonantaja ja diplomaatti tiistaina. 

 Koalitiota vaivaa sisäisesti ristiriitainen ja sekava organisaatio, sanoi Washingtonissa työskentelevä kansainvälisten suhteiden ja lainsäädäntöpolitiikan asiantuntija James George Jatras. 

 Turkin ja Saudi-Arabian kaltaiset maat ovat koalition jäseniä, mutta kuitenkin ne toimivat samaan aikaan Isis-terroristien tukijoina, totesi Jatras iranilaiselle Press TV -kanavalle. 

 Yhdysvaltain asevoimien pääesikunnan komentajaneuvoston puheenjohtaja kenraali Joseph Dunford sanoi maanantaina, että muiden maiden operatiivisia erikoisjoukkoja saattaa liittyä Daesh-terroristien vastaisiin taisteluihin Irakissa ja Syyriassa. 

 Koalitiolla ei kuitenkaan ole selkeitä strategisia tavoitteita, sanoi Jatras ja huomautti, että ei ole selvää, onko sellaista strategiaa edes olemassa. 

 Jatras sanoi epäilevänsä suuresti New Yorkissa ensi viikolla pidettäväksi suunnitellun Syyrian konfliktin lopettamiseen tähtäävän kansainvälisen kokouksen menestymisen mahdollisuuksia. 

 Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry kertoi tiistaina, että Syyrian rauhanprosessiin osallistuvien maiden on määrä kokoontua New Yorkissa 18. 12.2015. 

 Puhuessaan Pariisissa pidetyn ilmastokokouksen yhteydessä YK:n pääsihteeri Ban Ki-moonin kanssa Kerry myönsi, että tiedot siitä, kuka edustaa Syyriassa maan hallitusta vastaan taistelevia sotilaallisia ryhmittymiä, ovat yhä epäselviä. 

 Puhuimme tarpeesta aloittaa YK:ssa neuvottelut,  joissa pyritään ensimmäiseksi   saamaan aikaan  tulitako Syyriassa, kertoi Kerry. 

 Venäjän ulkoministeriö on sanonut aiemmin, että ennen Syyrian militanttikapinallisten edustajien löytymistä olisi ennenaikaista asettaa ja ilmoittaa– näiden neuvotteluiden päivämäärää. 

 Syyria on kärsinyt ulkomailta tuetusta vakavasta terrorismista neljä ja puoli vuotta. Yli 250 000 ihmistä on menettänyt henkensä ja miljoonat ovat joutuneet kriisin vuoksi jättämään kotinsa. 

 Press TV / KOMINFORM 

 http://www.presstv.ir/Detail/2015/12/08/440891/James-George-Jatras 



KOMINFORMhttp://www.kominform.eu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti