tiistai 15. joulukuuta 2015

"Tilanne ei ole muuttunut ja pysyy suhteellisen kireänä etulinjassa. Vihollinen rikkoi tulitaukoa kolmella välikohtauksella", sanoi Donetskin armeijan varakomentaja Eduard Basurin tiistaina. "Yhteistyön ja miinakenttien karttojen puutteesta johtuen (ukrainalaisten) sotilaskalustoa ja sotilaita räjähtelee edelleen heidän omissa miinakentissään", sanoi Basurin.
Zhabunkin ja Sakhankan alueita sekä Donetskin lentokenttää tulitettiin kranaateilla, rynnäkköpanssarivaunuilla ja kevyillä aseilla. Kansantasavallan alueille ammuttiin 16 kpl 82mm kranaattia.
Donetskin Kansantasavallan tiedustelupalvelu jatkaa Ukrainan asevoimien sotakaluston lisääntymisen ja keskittämisen rekisteröimistä pitkin etulinjaa. Esimerkiksi seuraavien asutusalueiden tuntumassa havaittiin:
- Nevelskoiessa (6 km etulinjasta) on havaittu 3 taisteluvaunua
- Pionerskoiessa (9 km etulinjasta) on havaittu 3 BM-21 "Grad" raketinheitintä
- Zhelannoye Vtoroiessa (13 etulinjasta ) on rekisteröity 8 taisteluvaunun ja neljän rynnäkköpanssarivaunun sijainti
- Andreyevkassa (17 km etulinjasta) on paljastunut kolmen taisteluvaunun, 6 rynnäkköpanssarivaunun ja viiden ammuksia kuljettavan ajoneuvon sijainti.
Haluan kiinnittää huomionne siihen tosiasiaan, että Ukrainan viralliset edustajat ovat alkaneet mainita yhä useammin raporteissaan tietoa Ukrainan sotilaiden kuolemista ja sotilaskaluston tuhoutumisista miinaräjähdyksissä. Ety-järjestö mainitsi 14. joulukuuta julkaisemassaan raportissa tapauksen, missä panssaroitu miehistönkuljetusvaunu tuhoutui ja ukrainalaissotilaita kuoli ajoneuvon ajaessa miinaan.
Lähteistämme saamiemme tietojen mukaan Ukrainan pioneeriryhmät ovat poistamassa miinakenttiä Donetskin ja Gorlovkan suunnalla käyttääkseen niitä tuleviin hyökkäystoimiin, kuten myös soluttaakseen tuhoamispartioita kansantasavaltaan, mutta yhteistyön ja miinakenttien karttojen puutteesta johtuen (ukrainalaisten) sotilaskalustoa ja sotilaita räjähtelee edelleen heidän omissa miinakentissään.
Vetoamme jälleen kerran Ety-järjestön tarkkailuvaltuuskuntaan, että he tekisivät kaiken mahdolliset lopettaakseen Ukrainan rankaisijoiden provokaatiot ja Minskin sopimusrikkomukset, jotka on tähdätty aseellisen konfliktin eskaloimiseen itä-Euroopassa. Me tahdomme rauhaa, emme sotaa!

Varakomentaja Eduard Basurin, virallisesta käännöksestä vastaa DONi News Agency

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti