maanantai 23. toukokuuta 2016

Yhdysvallat pyrkii eristämään Intian Kiinasta ja Venäjästä



Teheran, 22.5. (Press TV) -- Yhdysvallat pyrkii eristämään Intian Venäjästä ja Kiinasta saattamalla maa natotyyppiseen liittosuhteeseen Yhdysvaltain kanssa, sanoo yhdysvaltalainen politiikantutkija ja kolumnisti. 

Yhdysvaltalaiset lainsäätäjät ovat uutisraporttien mukaan ajamassa Intiaa natotyyppiseen liittosuhteeseen Yhdysvaltain kanssa. 

Intialaiset päivälehdet kertoivat perjantaina, että yhdysvaltalaisten lainsäätäjien hyväksymän uuden puolustuksellisen lain myötä Intia pyritään saattamaan Naton jäsenmaiden kaltaiseen asemaan suhteessaan Washingtoniin. Tämä merkitsee sitä, että Washington voisi tulevaisuudessa kohdella New Delhiä niin sanottuna lähimpänä kumppanina ja myydä Intialle entistä enemmän puolustuslaitteita ja aseteknologiaa. 

Yhdysvaltalainen politiikantutkija, kirjailija ja radiojuontaja Stephen Lendman sanoo kuitenkin, että kyse on Yhdysvaltain hallituksen politiikasta, jolla pyritään saattamaan kaikki maailman suuret maat eristetyiksi toisistaan ja helpottaa siten taloudellisten ja poliittisten hyökkäysten tekemistä niitä vastaan. 

Iranilaiselle Press TV -kanavalle antamassaan puhelinhaastattelussa Lendman sanoi, että Kiina ja Venäjä, jotka ovat keskenään samoilla linjoilla monissa tärkeissä kansainvälissä kysymyksissä, muodostavat merkittävän esteen ja uhan Yhdysvaltain maailmanhegemoniapyrkimyksille. 

Yhdysvaltain tähtäimessä ovat olleet erityisesti BRICS-maat - Brasilia, Intia, Kiina ja Venäjä Etelä-Afrikka. Nyt Washington on keskittänyt huomionsa Intiaan, joka on suuri maa kuten Brasiliakin, jonka Yhdysvallat on nyt onnistunut eristämään Kiinasta ja Venäjästä. Yhdysvallat haluaa erottaa myös Intian näistä kahdesta maasta. 

BRICS-mailla on erityinen merkitys siksi, että ne ovat suuria valtioita, joilla on nopeasti kasvava talous ja merkittävä vaikutus sekä alueelliseen politiikkaan että globaaliin politiikkaan. 

Lendman totesi, että Intialla on hyvät suhteet Kiinaan ja Venäjään ja New Delhi haluaa pitää myös säilyttää nuo suhteet hyvinä. 

Washington yrittää nyt erityisesti saada Intian mukaan omaan leiriinsä Venäjää vastaan, hän lisäsi. 

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama tapaa Intian pääministerin Narendra Modin ensi kuussa Washingtonissa. Erityisiä keskustelun aiheita tapaamisessa ovat turvallisuuskysymykset. 

Paina TV / Kominform 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti