keskiviikko 25. toukokuuta 2016

PRESIDENTTI NICOLÁS MADURON MIRAFLORESIN PALATSISSA 17.5.2016 JÄRJESTÄMÄN KANSAINVÄLISEN LEHDISTÖTILAISUUDEN TIEDOTE
 
"Poliittiseen ja diplomaattiseen vastahyökkäykseen ryhdytään rauhan puolustamiseksi."
 
TOIMINTAOHJEITA
  1. Meidän on ryhdyttävä poliittiseen ja diplomaattiseen vastahyökkäykseen ja lisättävä globaalia tietoisuutta Venezuelan rauhan, itsenäisyyden ja demokratian puolustamiseksi.
  2. Emme saa jäädä median valheiden puristuksiin.
  3. Vaaleilla valitulla presidentillä on maassamme ylin valta. Meidän kaikkien tulisi noudattaa erotuomarin käskyjä. (Presidentti johtaa ja valitsee maan hallituksen. Lisäksi hän on armeijan ylipäällikkö. ML)
  4. Valtionpäämiehenä takaan Venezuelan perustuslain noudattamisen.
  5. Keskeinen tekijä taloudellisen sodan voittamiseksi ovat CLAP-komiteat (paikalliset jakelu- ja tuotantokomiteat, jotka toimittavat peruselintarvikkeita koteihin kohtuuhintaan).
  6. Uhraamme aikaamme työskennelläksemme yhteiskunnallisen talousohjelman parissa.
 
Venezuelan bolivaarisen tasavallan presidentti Nicolás Maduro perusti 17.3.2016 Venezuelan julkisen ja yksityisen sektorin talousongelmien voittamiseksi Kansallisen talouden tuottavuuden neuvoston. Samassa yhteydessä julkaistiin tämän neuvoston toimintaohjelma ”Toimet kansan suojelemiseksi”. Se perustuu kolmeen strategiseen linjaan, jotka ovat 1)inflaation lyöminen, 2) taloudellisen kasvun saavuttaminen ja 3) uuden taloudellisen mekanismin luominen nykyisen liian öljytuloista riippuvan tilalle rakentamalla sen tilalle vaihtoehto kehittämällä muita tuotantosektoreita (ML).
 
  1. Jos he julistavat meille yksityisen jakelujärjestelmän taholta sodan, meidän on sivuutettava tuo järjestelmä.
  2. Presidentti kutsuu koko väestöä liittymään mukaan tuotantoprosessiin.
  3. Presidentti pyysi, että solidaarisuusprosessi Venezuelan itsenäisyyden kunnioittamiseksi leviäisi.
  4. Presidentti kehotti kaikkia venezuelalaisia olemaan tietoisia imperialististen maiden median kampanjasta Venezuelaa vastaan.

ILMOITUKSIA
1.       Toistan kutsuvani Venezuelan oikeiston vuoropuheluun kanssani.
2.       Opposition suunnitelmissa on muuttaa mielenosoitusmarssinsa maata epävakauttaviksi teoiksi.
3.       Ilmoitan Venezuelan olevan rajun media-aggression uhri.
4.       Vakuutan tiedotusvälineiden kampanjan olevan suunniteltu Bogotá-Madrid-Miami-Washington –akselilla. Sen suunnittelu-, toteutus-, rahoituskeskus sijaitsee Washingtonissa.
5.       Ilmoitan Yhdysvaltojen vakoilulentokoneen suorittaneen laittomia lentoja Venezuelan ilmatilassa. Ensimmäinen ylilento tapahtui 11.5.2016 klo 06:09 ja toinen 13.5.2016 klo 06:03. Tämän jälkeen vakoilukone poistettiin Venezuelan kansallisesta ilmatilasta maamme ilmavoimien toimesta.
6.       Totean kansainvälisten tiedotusvälineiden kehittävän matriisia, jossa ne väittävät Venezuelan presidentin aikovan suorittaa maassaan vallankaappauksen.
7.       Totuus on se, että he eivät halunneet kansanäänestystä. He haluavat vallankaappauksen ja ulkopuolisten väliintulon.
8.       Kansanäänestyksen järjestämiseksi kerättyjen allekirjoitusten tarkastuksen jälkeen esitetään raportti kansalliselle vaalineuvostolle.
9.       Kaikki ne, jotka ovat vastuussa näiden allekirjoitusten keruusta, ovat oikeudellisessa vastuussa ihmisten pettämisestä. (Nimistä löytyi n. 190 000 kuolleen henkilön allekirjoitusta. ML)
10.   Venezuela jatkaa siteiden vahvistamista Petrocaribeen.
11.   Toivomme pystyvämme rakentamaan vuoropuhelun siltoja Espanjan kanssa.
12.   Tänä vuonna saavutamme asettamamme tavoitteen 500 000 uuden asunnon rakentamisesta.
13.   Vuonna 2015 tasasimme tulonjakoa lukemasta  62 % lukemaan 71%.
14.   Venezuelan budjetti koostui aikaisemmin 80 % öljytuloista. Nykyään  valtion tuloista 80 % kertyy verotuksesta.

AJATUKSIA
 
  1. Pyydämme maailmanlaajuista solidaarisuutta kansanjohtajilta, yhteiskunnallisilta liikkeiltä, presidenteiltä, pääministereiltä ja hallituksilta ympäri maailmaa. Venezuelassa on kysymys Amerikan rauhasta.
  2. Venezuelassa tulee vallitsemaan rauha. Takaamme sen, ettei  Bolivarin ja Chávezin valtaa luovuteta koskaan. He tietävät tämän Pentagonissa, koska me emme hyväksy kiristystä keneltäkään.
  3. Voin sanoa meidän olevan median ja poliittisen aggression vakavampia uhreja viimeisen 10 vuoden aikana.
  4. Bolivaarinen vallankumous ja komentaja Chávez loivat käsitteen osallistuva demokratia.
  5. Mercosurin talous ei saisi säännellä pääomia.
  6. Venezuela halutaan johdattaa ulkoisten tekijöiden toimesta yleiseen väkivallan kohteeksi. Tämä ei onnistu. (Viikonlopulla 20.–22.5.2016 yli 500 000 bolivaarisen armeijan ja kansan miliisin jäsentä valtasivat yhdessä maan kadut puolustaakseen maansa kansallista itsenäisyyttä interventio- ja vallankaappausuhkaa vastaan. ML)
  7. Kuinka monta kuolemantapausta lisää on tarpeen, ennen kuin oikeisto suostuu siirtymään rauhan tielle?
  8. En odota mitään kansalliskokoukselta, olen varma, etteivät he hyväksy taloudellista poikkeustilaa.
  9. Kansanäänestys on yksi vaihtoehto ja sillä on toteutuakseen oma mekanisminsa.
  10. Jos oikeisto noudattaisi kaikkia kansanäänestyksen vaiheita ja se vaatisi kansanäänestystä ensi vuodeksi. Tällöin me voittaisimme.
  11. Joka kerta, kun Capriles osallistuu opposition kampanjaan, me iloitsemme, koska tiedämme hänen tulevan epäonnistumaan.
  12. Onko uusliberalismi todellakin ainoa vaihtoehto mantereelle? Mitä se tarjoaa meille? Sen, että me luovutamme itsemme jälleen Kansainväliselle valuuttarahastolle (IMF).
  13. Olen varma siitä, että syntyy uusi vallankumouksellinen aalto ja siitä että jokainen täyttää tehtävänsä.
  14. Vuoden 2016 neljän ensimmäisen kuukauden aikana Bogotan, Madridin ja Miamin tiedotusvälineissä on julkaistu 1 315 uutista, joista 97 % on ollut negatiivisia Venezuelaa kohtaan.
 
Hands Off Venezuela - Suomi Matti Laitinen
Lähde: Venezuelan bolivaarisen tasavallan presidentti Nicólas MaduroMoros 17.5.2016 Caracas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti