sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Josefina Vidal: Kolmas kierros kahdenvälisen Komission # Kuuba - #EEUU "oli tuottava kokous"

Lehdistötilaisuus Josefina Vidal, pääjohtaja Kuuban ulkoministeriön Yhdysvaltojen kolmannen kierroksen jälkeen Kuuban ja Yhdysvaltojen kahdenvälisiä komission.  Kuva: Ismael Francisco / Cubadebate
Kansainvälisen Press Center Havannassa,Josefina Vidal myöntänyt, että kolmannen kierroksen Kuuba ja Yhdysvaltain kahdenväliset komission "oli tuottava kokous", jossa asiat, joista ei olemassa mitään päällekkäisiä keskusteltiin.
Pääjohtaja Yhdysvaltain Kuuban ulkoministeriön kokouksen puheenjohtaja, joka johti Yhdysvaltain puolelta ministeri valtiosihteeri, Kristie Kenney . Osallistui myös apulaispääsihteeri John S. Creamer.
Josefina myönsi, että on ollut kasvu virallisten vierailujen molempiin suuntiin , sekä teknisiä kokouksia aiheista yhteisen edun ja kahdenväliset välineet laajentaa hyödyttävää yhteistyötä Kuuban ja Yhdysvaltojen.
Edistys on kuitenkin ollut samanlainen talouden alalla, koska "saarto on voimassa", hän sanoi Josefina, ja toimenpiteistä huolimatta merkittäviä vienti Yhdysvaltoihin rajoituksia edelleen, muutama Kuuban tuotteet sallia tuoda tähän maahan, ei Yhdysvaltain sijoituksia Kuubassa ovat sallittuja paitsi tietoliikenne- ja ei ole normaali pankkisuhteet maiden välillä.
Siksi Kuuban valtuuskunta vaati, että saarron on etusijalla, koska se vaikuttaa edelleen Kuuban kansaa ja linkit kolmansien maiden Kuuba, ja se on tärkein este kehitykselle talouden. Hän toisti, että "palautetaan Kuuba alueelle laittomasti käytössä Guantanamo Naval Base ja eliminoidaan muiden politiikkojen menneisyydestä painettu kahdenvälisiin suhteisiin vihamielinen luonne ja edelleen soveltaa".
Koska esimerkki pakotteita maan säilyvät, Vidal muistutti, että viimeisten kuuden kuukauden aikana sakot kahta amerikkalaista yritystä ja yksi ranskalainen, ylläpitää yhteyksiä Kuubassa ja ongelmat 13 kansainvälisten pankkien raportoitu, ja palveluntarjoajat suurlähetystöjen ja konsulaattien kuubalaisia.
Molemmat valtuuskunnat sopivat vaiheet, jotka tulee tulevina kuukausina osana prosessia kohti suhteiden parantaminen, mukaan lukien suorittaa korkean tason vierailuja ja teknistä vaihtoa ympäristön, hydrografia, ja toteuttaminen ja täytäntöönpano oikeutta, myös taistelevat huumekauppa ja ihmisiä, ja maahanmuutto petoksia.
Ne ehdotti myös tehdä uusia sopimuksia tekemään yhteistyötä esimerkiksi terveydenhuollon, maatalouden, meteorologia, seismologian, maanpäällinen suojelualueiden pilaantumisen torjunnan öljyvuotojen taistelevat huumekaupan ja pelastustehtäviin, mm.
Sovittu, Josefina sanoi, aloittaa vuoropuhelu teollis- ja tekijänoikeuksia ja jatkaa niitä, jotka liittyvät ilmastonmuutokseen ja määräyksiä kahden maan talouden ja kaupan alalla.
Cuban osapuoli vahvisti halukkuutta Kuuban hallituksen edetä lähikuukausina rakentamassa uutta tyyppinen suhde maiden välillä, joka perustuu ammatti- ja kunnioittavaa vuoropuhelua, tasa-arvoon ja vastavuoroisuuteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti