sunnuntai 22. toukokuuta 2016

# Kuuba juhlii kansainvälistä homofobian vastaista teemapäivää ja transphobia

Osana ohjelmaa, aktivistit ja oikeudellisten asiantuntijoiden paljasteta käyttää syrjintätapauksissa työpaikoilla välineisiin.Mariela Castro, johtaja CENESEX, jossa Myrta Kaulard, asukas koordinaattori YK System (SNU) Kuubassa ja suuri joukko aktivisteja marssi perinteiseen Conga monimuotoisuutta. Kuva: Jorge Luis Baños / IPS
IPS - Havana, 17 may.- laillisia teitä, jotka ovat homo- ja transseksuaalien ihmiset puolustaa oikeuksiaan työpaikalla, painopiste ohjelmatoimintaan vuosittain tapahtuu Kuubassa, noin 17. toukokuuta Kansainvälinen päivä homofobian vastainen.
Kaupunki Matanzasissa 87 km itään pääkaupunki, nyt taloa ydintoimintoja päivä, joka alkoi 10. toukokuuta Havannassa ja päättyy 21 toukokuu.
foorumi
Osana ohjelmaa, aktivistit ja oikeudellisten asiantuntijoiden paljasteta käyttää syrjintätapauksissa työpaikoilla välineisiin.
Eräs esimerkki oli vuorovaikutteisen foorumin, pidetään keskiviikkona 11. toukokuuta digitaalisesta painos Trabajadores viikoittain, virallinen elin Kuuban työväenliikkeen.
"Mitä enemmän tiedät kansamme, sitä enemmän vapautta sinun täytyy tehdä vastuullisia päätöksiä ja niiden sisällä, jotka liittyvät seksuaaliseen ja sukupuoleen suuntautumisen", sanoi Mariela Castro, johtaja valtiollisten National Center for Sex Education (Cenesex), joka järjestää yhdeksäs Kuuban homofobian vastainen päivä.
Vain kaksi tuntia, kaksikymmentä kysymyksiä foorumin jäsenet sisä- ja ulkopuolella, vastasivat useat jäsenet Cenesex, asiantuntijoita työministeriön ja sosiaaliturva, ay-johtajat ja aktivistien seksuaalioikeuksia.
Larisbel Hernandez, joka tunnistettiin transsukupuolinen ja sosiaalityöntekijä läntisessä maakunnassa Pinar del Rio, oli huolissaan vaikeuksista työllistymistä transvestiitit ja transsukupuoliset.
"Miksi nämä ihmiset eivät antaa heille mahdollisuus liittyä ja pystyttävä osoittamaan hienoa työtä he ovat sisällä?" Kysyi, kyseenalaistaa rikkomisen tai tietämättömyys lain tässä suhteessa yritysten.
Manuel Vazquez, johtaja Legal Advisory Group Cenesex sanoi, että laki 116 2013, työlain, säätelee kehon tasa perusperiaatteena työoikeuteen suhteissa.
Tämä periaate edellyttää syrjimättömyyden tahansa ominaisuus ihmistä, mukaan lukien seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuoli, totesi asiantuntija. Hän korosti, että "ongelma on, suurimman osan ajasta, ennakkoluuloja, jotka toimivat oikeusnormien".
Xiomara Enriquez, Työläisten keskusliiton Kuuban, selitti, että on olemassa homofobiaa tai transphobia töissä kun ilmentymiä pidä, viha, dislike, rajoittamatta tai asettaa työntekijöitä tai työntekijöitä, tai henkilöille, jotka saavat palveluja työpaikalla skenaario tapahtuu, heidän seksuaalisen suuntautumisen tai sukupuoli-identiteetin.
Hän lueteltu näissä tilanteissa, syrjiviä toimia sillä kehityksen esteenä ja ammatillinen koulutus, estää pääsyn maksut ja toreilla ja rajoittaa oikealle kunkin henkilön ilmaista seksuaalisuuttaan työpaikalla noudatetaan.
uusi laki
Tuoreimmat Kuuban työlainsäädännön määritti ensin työnantajan vastuulla kehittämään asianmukaisia ​​suhteita työntekijöilleen, jotka perustuvat huomiota niiden näkemyksiä ja valituksia, sanoi OlgalidiAlapón, asiantuntija Työ- ja sosiaaliturva.
Tämä sisältää suoja fyysisen, henkisen koskemattomuuden ja kunnioitettava ihmisarvoa työntekijän tai työntekijä, sanoi asianajaja.
Castro korosti myös, että nykyinen valistuskampanjan yhteistyössä ammattiliittojen edistää homofobiaa tai transphobia tiloissa ilman, on edistää tietoisuutta tästä tärkeästä massa organisaatiossa.
Ominaisuudet Kuuban työvoiman oikeusjärjestelmä, johon osallistuu omia työvoiman niiden toimittamista ensisijaisesti myös yksityiskohtaisesti verkkokeskustelusta ja valitusmekanismien ja tukea unionin tavalla.
Alapón portfolio ilmoitti, että työ on vasta saanut tänä vuonna kuusi valituksia kurinpidollisia lesbo, homo, bi, trans ja intersukupuolisten (HLBTI) toimenpiteet, joita käsiteltiin ja ratkaistiin.
Yksi commenter, joka tunnistaa itsensä Evelina, kysyttiin edellytykset, joilla se palkkaa trans henkilö, ja jos on olemassa mitään rajoituksia työskennellä eri ulkonäkö biologisen sukupuolen.
"Ei ole olemassa mitään asetusta, joka estää tai rajoittaa oikeutta työskentelyyn transseksuaaleja. Ei ole myöskään laillinen sijoittaa lausekkeen työsopimuksissa kielletään nämä ihmiset ilmaisevat seksuaalisuuttaan täysin ", sanoi Vazquez.
Cenesex asiamiehelle selväksi, että tasa-arvon ja syrjimättömyyden sisältyvät työlainsäädännön vastaista sisällyttäminen syrjivä tekijä asetusten ja työehtosopimuksia työn específicosde joka paikassa.
Edustajat CTC tunnustettu, että huoli Internetin Alexis Alvarez, joilla on paljon tehtävää koulutuksessa, jotka muodostavat elimet työvoiman oikeudenmukaisuuden näissä asioissa.
"Siellä on yksinkertaisesti koulutusta, joka antaa työministeriön, mutta jokaisen jäsenen tulee laajentamaan conocimientossobre tämän ongelman", hän sanoi.
Muita ongelmia käsitellyt laskut vireillä keskustelun Kuubassa, joka mahdollistaisi laillisesti virallistaa ja suojata välisiä suhteita samaa sukupuolta, ja koulutusta perheiden on erilaisuuden kunnioittaminen.
Päivä jatkuu 21. toukokuuta laajan toimintaohjelman koulutus-, tiede-, virkistys-, kulttuuri- ja urheilutoiminta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti