torstai 26. toukokuuta 2016

Venäjä vastaa Naton vihamielisiin toimiin kolmella uudella divisioonalla



Moskova, 24.5. (Prensa Latina) -- Kolmen uuden divisioonan muodostaminen on vain yksi niistä toimenpiteistä, joilla Venäjä vastaa Naton aggressiivisiin toimiin, sanoi Brysselissä toimivan Venäjä-Naton -neuvoston Venäjän pysyvä edustaja Aleksandr Grushko tiistaina. 

Grushko totesi, että Nato kehittää aktiivisesti sotilaallisia valmiuksiaan Venäjän intressialueiden tuntumassa ja vaikeuttaa siten Euroopan turvallisuustilannetta. 

Puolustamme johdonmukaisesti intressialueitamme, korosti diplomaatti Moskovan ja Brysselin välillä käydyssä videoneuvottelussa ja viittasi Venäjän pelotearsenaaliin nyt sisältyvään kolmeen uuteen divisioonaan. 

Kremlin edustaja ennusti tappiota läntisen sotilasliiton harjoittamalle vastakkainasettelupolitiikalle, Naton laajenemiselle itään ja aggressiivisten rakenteiden vahvistamiselle lähellä Venäjän rajoja. 

Grushko sanoi, että osapuolet eivät ole vielä yltäneet kahdenvälisten neuvotteluiden tasolle nykyisessä Venäjä-Nato -neuvostossa sen jälkeen kun edelliset kokoontumiset päättyivät tuloksettomina. 

Hän ei kuitenkaan sanonut odottavansa yllätyksiä läntisen sotilasliiton Varsovassa heinäkuussa pidettävästä 28 maan huippukokouksesta, jossa pyritään lisäämään sotilaallisia valmiuksia Euroopassa, mukaan lukien Yhdysvaltain Puolaan ja Romaniaan toimittaman Venäjän turvallisuutta uhkaavan ohjuspuolustuskilven komponentit. 

Venäjän edustaja varoitti Naton kenraaleita siitä, että tällaiset hankkeet vaarantavat Euroopan turvallisuuden ja saattavat uhanalaiseksi Venäjän ja Naton välisen yhteistyön perustana olevan asiakirjan sisällön. 

Euraasian turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö SCO:n (Shanghai Cooperation Organization) tiistaina Tashkentissa, Uzbekistanissa pitämässä kokouksessa todettiin, että hyökkäyksellisten asejärjestelmien sijoittaminen uhkaamaan valtioita tai valtioryhmittymiä voi vahingoittaa kansainvälistä turvallisuutta. 

SCO:n kokous tuomitsi jyrkästi sen, että jotkut valtiot pyrkivät takaamaan oman turvallisuutensa muiden maiden turvallisuuden kustannuksella, sanottiin ministerikokouksen päätteeksi annetussa julkilausumassa. 

Prensa Latina / Kominform 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti