tiistai 17. toukokuuta 2016

SNTL:n historiasta - osa 65

Ennen vuotta 1941 Suomi solmi yhä läheisemmät suhteet Saksan kanssa. Mietitäänpä hetki kenen kanssa Suomi on tällä kertaa sitomassa kohtaloansa. Yhdysvaltojen johtamassa blokissa vallitsee suuri vääryys. Eräät historian ilkeimmät ja väkivaltaisimmat (viimeksi hyökkäykset Irakia, Libyaa, Jemeniä ja Syyriaa vastaan) ihmiset hallitsevat. Lukemattomiin erittäin laajamittaisiin joukkosurmiin syyllistyneet amerikkalaiset liittoutuivat entisten natsien ja sotarikollisten kanssa (Saksa, Japani, Italia, Korea) ja he ovat myös ylivoimaisesti suurin syyllinen globaaliin ekologiseen tuhoon. Valhe esiintyy hyveenä.

Taloudellinen kohtuus on pannassa ja sen tilalla on varastavien valtioiden rajaton kasvu. Ihmiskunnan historian suurin tuhovoima on julmimman mahdollisen väen hallussa. Ainoat valtiot, jotka ovat pystyneet säilyttämään itsenäisyytensä suhteessa tähän mahtiin, ovat ne jotka kommunistit rakensivat. Ei ole vaikea arvata miksi kaupallinen media tekee kaikkensa kommunismin mustamaalaamiseksi.

Tässä sarjassa yritän lähestyä historiaa rauhallisella ja tasapuolisella tavalla. Näin siitäkin huolimatta, että aihe on hyvin tunnepitoinen.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

VUODEN 1967 AAKKOSET

"Agentstvo Petšati Novosti"
[sanapaino kirjaimilla: -e'- -a'- -no'-]

APN, usein myös Novosti, Neuvostoliiton yhteiskunnallisten järjestöjentiedotuselin. Perustettiin huhtikuussa 1961 SNTL:n sanomalehtimiestenliiton, SNTL:n kirjailijaliiton ja Ystävyysseurojen liiton toimesta yleisliittolaiseksi poliittista ja tieteellistä tietoa levittäväksi seuraksi.

Laatii neuvostokansaa, Neuvostoliiton hallituksen sisä- ja ulkopolitiikkaa, neuvostotiedettä ja -tekniikkaa käsittelevää aineistoa SNTL:n ja ulkomaiden tietotoimistoille, lehdistölle, kustannusliikkeille, radiolle ja televisiolle.

Se julkaisee Neuvostoliittoa käsittelevästä aineistosta ulkomailla sanoma- ja aikakauslehtiä, lentolehtisiä ja muuta kirjallisuutta. Sillä on oma kustantamo ja se julkaisee "Päivittäinen katsaus neuvostolehdistöön" -nimistä tiedotuslehteä.

Sen välittämät tiedot ja uutiset leviävät 102 eri maahan (Yhdysvaltoihin, Englantiin, Ranskaan, Länsi-Saksaan, Intiaan, Japaniin, Algeriaan ym.). Sillä on kirjeenvaihtajia Neuvostoliiton kaupungeissa ja suurimpien valtioiden pääkaupungeissa.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

TASS

Neuvostoliiton uutistoimisto, SNTL:n ministerineuvoston tiedotuskeskus. TASS perustettiin heinäkuussa 1925. Ennen sitä oli vuodesta 1918 toiminnassa Venäjän uutistoimisto ROSTA.

TASS kerää ja levittää Neuvostoliiton ja muiden maiden poliittista, talous- ja kulttuurielämää sekä muita kysymyksiä käsitteleviä tietoja.

Se saa tiedonannot Neuvostoliitossa ja ulkomailla asuvilta kirjeenvaihtajiltaan, joita on yli 80 maassa sekä ulkomaisilta uutistoimistoilta.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

J. Stalin Leninistä

LENININ KUOLEMAN JOHDOSTA

Puhe

Neuvostojen II Yleisliittolaisessa edustajakokouksessa tammikuun 26 päivänä 1924

"Orjuuden kahleet jäivät koskemattomiksi, tai vanhat kahleet vaihtuivat uusiin, yhtä raskaisiin ja nöyryyttäviin. Ainoastaan meidän maassamme onnistui sorrettujen ja poljettujen työtätekeväin joukkojen heittää pois harteiltaan tilanherrain ja kapitalistien herruus sekä pystyttää sen tilalle työväen ja talonpoikain herruus."

"Te tiedätte, toverit, ja nyt koko maailma myöntää sen, että tätä jättiläistaistelua johti toveri Lenin ja hänen puolueensa. Leninin suuruus onkin ennen kaikkea siinä, että luotuaan Neuvostojen Tasavallan hän juuri sillä näytti teoissa koko maailman sorretuille joukoille, ettei pelastuksen toivo ole mennyt, että tilanherrain ja kapitalistien herruus on lyhytaikaista, että työnvaltakunta VOIDAAN luoda työtätekevien omin ponnistuksin, että työn valtakunta voidaan luoda MAAN PÄÄLLÄ eikä taivaassa."

"Täten hän sytytti koko maailman työläisten ja talonpoikien sydämissä vapautuksen toivon. Tämä selittääkin sen tosiasian, että Leninin nimestä on tullut työtätekevien ja riistettyjen joukkojen rakkain nimi."

"Poistuessaan luotamme toveri Lenin lausui viimeisenä tahtonaan, että me varjelisimme ja lujittaisimme proletariaatin diktatuuria. Vannomme sinulle, toveri Lenin, että me emme säästä voimiamme täyttääksemme kunnialla tämänkin käskysi!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti