torstai 19. toukokuuta 2016

 Euroviisut oikeistopolitiikan välikappaleena




Euroviisut yhä enemmän USA:n, EU:n ja Naton poliittisena välikappaleena

Petri Krohn kirjoitti (Venäjän trolliarmeija 15.5. klo 1.34): ”Etukäteen ennakoitiin vahvasti Venäjän voittavan euroviisut. Jotkut arvelivat kuitenkin etukäteen Venäjän saavan kansan tuen, mutta USA:n ohjauksessa oleva tuomaristo nostaa Ukrainan voittajaksi. Naton toiminta on niin ennalta arvattavaa. Yksi asia tässä päättelyssä kuitenkin ihmetyttää. Miten on mahdollista, että eurooppalainen Euroviisut on niin täysin USA:n ohjauksessa?”

Ukrainan Jamala voitti Euroviisut kappaleella 1944. Poliittisesti latautunut laulu kertoo Stalinin sodan jälkeen määräämistä Krimin tataarien väestönsiirroista.  Oikeasti tässä on kysymys yrityksestä kirjoittaa uudelleen historia ja tehdä tilaa sille politiikalle, joka toisen maailmansodan lopputuloksena tuhottiin.  Sitä voidaan yhä enemmän pitää täysin ”pöyristyttävänä”, että eurooppalaisten valtioiden johtajat hyväksyvät tämän ”fasisti-kortin” käytön tavoitteidensa läpiviemiseksi ilman kritiikkiä.

Mitä sitten tulee sanoa näiden Krimin Tataarien pakkosiirroista? Tosiasia on, että Krimin tataarit toimivat yhteistyössä saksalaisen miehittäjän ja hyökkääjän kanssa, kuten myös Ukrainan banderalaiset. On aivan oikein, että syylliset siirrettiin Neuvostoliiton silloisilta länsirajoilta itään. Täytyy muistaa, että jopa Euroopan maissa mm. Ranskassa tuomittiin lukuisa määrä Hitlerin kanssa liitossa olleita sotasyyllisiä kuolemaan. On lisäksi muistettava, että kuitenkin Neuvostovallan aikana  v. 21-46 tataareilla oli autonomia ja 36 % kiintiö alueparlamenttipaikoista.

Miksi nämä kysymykset ovat nousseet nyt näin voimakkaasti esiin? Kyse on siitä, että sodan lopputuloksena työväenliikkeellä oli niin paljon voimaa, että kapitalistien oli ympäri maailmaa pakko kehittää politiikkaa, joka teki oikeutta myös työkansalle ja maailman sorretuille kansoille. Nyt näitä saavutuksia murennetaan suurella voimalla. Uusliberalistien työ on kuitenkin valmis vasta kun sodan lopputulos on kokonaan mitätöity. Uusliberalisteja vastassa on kuitenkin se, että Venäjä ei suostu siihen, että länsimainen pääoma kaappaa Venäjän taloudelliset voimavarat. Kova pala oli myös se, että Venäjä ei suostunut antamaan venäläistä Krimiä Natolle. 

Tässä käytetään kaikki kortit, myös ns, ”Stalin kortti”. Puhuttakoon Stalinista miten paljon pahaa tahansa, siitä kapitalistit eivät pääse koskaan irti, että Stalinin johtaman Neuvostoliiton voitto toisessa maailmansodassa toi meille myös demokraattiset vapaudet ja sen politiikan, jolla kehitettiin ns. hyvinvointivaltio ja siirtomaat saivat vapautensa.

Kehottaisin lukemaan Leena Hietasen seuraavat artikkelit Kansan äänestä: ”Krimillä ei ikävöidä Ukrainaa” (KÄ 3/15,https://asiakas.kotisivukone.com/files/kansanaani.kotisivukone.com/kansanaani-2-1-20.pdf), ”Krimin kyläjuhlissa tanssitaan taas” (KÄ6/15,https://asiakas.kotisivukone.com/files/kansanaani.kotisivukone.com/tiedostot/Kansan_Aani_pdf-versiot/Kansanaani-6-1-20.pdf) sekä ”Neuvostoaika oli Krimin tataarien parasta aikaa” (KÄ1/16,https://asiakas.kotisivukone.com/files/kansanaani.kotisivukone.com/kansanaani-1.161-20.pdf

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti