tiistai 31. toukokuuta 2016

Op-Ed 

Venäjän sai piste: USA rikkoi NATO lupauksen

Joshua R. Itzkowitz Shifrinson
Moskova vahvisti otettaan Krimillä huhtikuussa, kieltämällä tataari lainsäätäjä, joka oli vastustanut Venäjän liittämistä alueella vuodesta 2014. Yhdessä Venäjän armeijan provokaatioita vastaan ​​NATO joukkojen ja Itämeren, tämä askel näyttää validoimiseksi havaintoja Länsi analyytikot, jotka väittävät että alle Vladimir Putin , yhä aggressiivinen Venäjä on päättänyt hallita naapureihinsa ja vaarantavat Euroopassa. 
Johtajat Moskovassa kuitenkaan kerro eri tarina. Heille Venäjä on vahinkoa kärsinyt. He väittävät, että Yhdysvallat on onnistunut ylläpitämään lupauksen, että Nato ei laajentua Itä-Eurooppaan, sopimus tehty 1990-neuvotteluissa lännen ja Neuvostoliiton yli Saksan yhdistymistä. Tässä näkymässä, Venäjä on pakko estää Naton itään maaliskuussa asiana itsepuolustusta. 
Länsi on voimakkaasti valittaa, ettei tällaista Kauppa koskaan iski. Kuitenkin satoja muistiot, kokouspöytäkirja ja selostukset US arkistoista osoittavat toisin. Vaikka mitä asiakirjoja paljastavat ei riitä tekemään Putinin pyhäksi, se viittaa siihen, että diagnoosi Venäjän saalistus ei ole täysin oikeudenmukainen. Euroopan vakauden voi riippua yhtä paljon West halukkuutta vakuuttamaan Venäjän siitä Naton rajoja kuin estävät Moskovan riskinottohalu.
Kun Berliinin muuri murtui , Euroopan alueellisten jotta saranoitu kysymys siitä, yhdistyneen Saksan olisi linjassa Yhdysvaltojen (ja Nato), Neuvostoliitto (ja Varsovan liitto) tai ei. Päättäjien on George HW Bush hallinto päätti 1990-luvun alussa, että Nato olisi sisällytettävä saatetun Saksan tasavalta.
Helmikuun alussa 1990 Yhdysvaltain johtajat tekivät neuvostoliittolaiset tarjouksen. Mukaan selostukset kokousten Moskovassa 9. helmikuuta silloinen ulkoministeri James Baker ehdotti, että vastineeksi yhteistyöhön Saksan, USA voisi tehdä "Rautaista takaa", että Nato ei laajenna "yksi tuuma itään." Alle viikkoa myöhemmin, Neuvostoliiton presidentti Mihail Gorbatshov suostui aloittamaan jälleenyhdistymisneuvottelut. Ei muodollista sopimus iski, mutta kaikki todisteet, vastike oli selvä: Gorbachev liittyi Saksan Länsi linjaus sekä USA rajoittaisi Naton laajentumista. 
Kuitenkin suurvallat harvoin sitoa omiin käsiinsä. Sisäisessä muistioita ja muistiinpanoja, Yhdysvaltojen poliittisten pian huomasi, että suljetaan pois Naton laajentuminen ei ehkä ole etujen Yhdysvalloissa. Myöhään helmikuun Bush ja hänen neuvonantajansa olivat päättäneet jättää oven auki. 
Keskusteltuaan ongelma Länsi-Saksan liittokansleri Helmut Kohl on 24-25 02, Yhdysvaltain antoi entisen Itä-Saksan "erityinen sotilaallinen tila," rajoittava mitä NATO joukot voitaisiin luopuneet siellä kunnioituksesta Neuvostoliitossa. Tämän lisäksi kuitenkin puhua tuomitseminen NATO ulottuvilla putosi pois diplomaattisen keskustelun. Todellakin, maaliskuussa 1990 ulkoministeriö virkamiehet olivat neuvoo Baker että Nato voisivat auttaa järjestämään Itä-Euroopassa Yhdysvalloissa kiertoradalla; lokakuuhun, Yhdysvaltojen poliittisten harkitsi ja milloin (kuten kansallisen turvallisuusneuvoston muistio laittaa sen) ja "signaalin uusien demokratioiden Itä-Euroopan NATO on valmis harkitsemaan niiden tulevaa jäsenyyttä."
Samalla kuitenkin siltä, ​​amerikkalaiset vielä yrittivät vakuuttaa venäläisille että huolensa NATO noudatettaisiin. Baker lupasi Moskovassa 18. toukokuuta 1990, että Yhdysvallat tekisi yhteistyötä Neuvostoliiton kanssa vuonna "kehittämistä uuden Euroopan." Ja kesäkuussa, per puheenaiheita laatiman NSC, Bush kertoi neuvostojohtajat että Yhdistynyt valtiot pyrki "uusi, kattava Euroopassa."
Se siis ole yllättävää, että Venäjä oli suuttunut kun Puola, Unkari, Tsekin tasavalta, Baltiassa ja toiset olivat ohjattiin Nato-jäsenyys vuodesta 1990-luvun puolivälissä.Jeltsin, Dmitri Medvedev ja Gorbatshovin itse valittaa sekä julkisten ja yksityisten kanavien että USA: n johtajat rikkonut non-laajennus järjestely. Koska Nato alkoi etsiä entisestään itään, Ukrainaan ja Georgiaan, protestit kääntyi suoraan aggression ja sapeli-hurja. 
Naton laajentaminen sateenvarjo ei oikeuta Putinin sotaisuus tai hänen hyökkäykset Ukrainassa tai Georgiassa.Silti on näyttöä siitä, että Venäjän protestit ovat ansiot ja että USA: n politiikan on osaltaan nykyisiä jännitteitä Euroopassa.  
Alle kaksi kuukautta, Länsi valtionpäämiehet kokoontuvat Varsovassa varten Naton huippukokouksessa . Keskustelut epäilemättä keskittyy pyrkimyksiä hillitä ja estää Venäjän riskinottohalu - sekä lisäämään Nato käyttöönottoja Itä-Euroopassa ja syventää Naton siteet Ukrainaan ja Georgiaan. Tällaisten muutosten on kuitenkin lisäävät tätä Venäjän kerronta Yhdysvaltain kaksinaamaisuus. Sen sijaan, jolloin merkittävä lähde Venäjän pelkoja ottamalla tulevaisuudessa Naton laajentumista pöydältä voitaisiin vaimentaa Venäjä-Western vihollisuudet.  
Aivan kuten lupauksen ei laajentaa NATO vuonna 1990 auttoi lopettamaan kylmän sodan, joten liian voi lupauksen tänään auttaa elvyttää Yhdysvaltain ja Venäjän suhteet.
Joshua R. Itzkowitz Shifrinson on kansainvälinen turvallisuus mies Dartmouth College ja apulaisprofessorina Bush School of Government, Texas A & M University.Artikkelissaan "Deal or No Deal? The End Kylmän sodan ja Yhdysvaltojen tarjous Limit NATO Expansion" julkaistiin keväällä kysymys International Security.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti