torstai 19. toukokuuta 2016

# Imperialisminvastaisina perintö José Martí ylitti aikansa. # Kuuba

José Martí viidakossa hänet kutsuttiin puheenjohtajaksi ja vaikka laskivat spontaani hurrata, johtajuuden ja poliittisen nero teki hänestä välttämättömiä käyttäytymisen itsenäistäjänä, joten se oli varmaa, että patriootteja aseiden valitsisi tällaisen suuren post jos elämä oli saavuttanut nähdä sen.
15. huhtikuuta, 1895 muutama päivä purettujen Cajobabo Beach ja kun hän oli yksi hänen ensimmäisistä leiri, Martí huolissaan siitä, että Maximo Gomez viittoi häntä pysymään poissa, kun hän tapasi sotilasjohtajat, ja pian sen jälkeen hänet kutsuttiin ilmoittaa ylennystään kenraalimajuri ja tunnistaa hänet edustaja Kuuban vallankumouksellisen puolueen (PRC).
Tämä oli ensimmäinen osapuoli perustettu edistämään ja johtamaan vapaussota, raskaaksi ja järjestämä apostoli vuonna 1892 turvaamaan vapautumisen hanke saaren virheitä sotapäällikkökulttuuria ja alueellisuuden menneisyyden tekoja, ja estää vaarat diktatuurien joka tuli enemmän kuin muutama Etelä-Amerikan tasavaltojen jälkeen lakkaavat olemasta siirtomaita Espanja.
Vain muutaman tunnin kuluttua laskussa Two Rivers, sanoi kirjeessään jäänyt kesken hänen ystävänsä Manuel Mercado 18. toukokuuta, 1895 syy jollei suoria viittauksia imperialisminvastaisuus sen hankkeisiin ja päätavoitteena halutaan saavuttaa kanssa " välttämätön sota ", joka sitten alkoi.
Tämä tarkoitus sisällyttää "ajoissa estää riippumattomuuden kanssa Kuuba, joka leviää läpi Antillien Yhdysvalloissa ja syksynä että lisävoimaa yli amerikkalaisten mailla. Kaikki olen tehnyt tähän mennessä, ja tekee, on se. Hiljaa hän piti olla ja hieman epäsuorasti, koska on olemassa asioita niiden saavuttamiseksi on piilossa, ja julistaa, mitä ne ovat nostaisi esteitä liian valtava heille päästä loppuun. "
Päivää ennen kohtalokasta päivää Two Rivers, päässä Place de Palma Soriano Espanjan eversti Ximenez de Sandoval oli tietoja purettujen Gómez, Martí, Antonio ja Jose Maceo ja aloitti toimintansa vahva sarakkeen ratsuväen, jalkaväen ja käytännöllinen Kuuban asiantuntijat tuntevat alueen.
Niemimaan tärkein väijytykseen Two Rivers niiden vasemmalta laidalta suojattu Contramaestre joki, umpeenkasvu korkeiden kallioiden oikealla oli paksu metsä ja edessä, jossa voisi edistää kapinallisjoukot hän oli aidan rajoittamalla kuorma machete.
Ximénez de Sandoval ennakoitiin, joka oli taattu, että peruuttaminen Remanganaguas väestön kolonialisteja miehitetty joukot.
Maximo Gomez Dos Rios sai valmis kohtaamaan Espanjan sarake luuli lepää alueella ja mukaan anekdootteja siitä, kun hän kertoi Martí "eläkkeelle takaisin, että tämä ei ole heidän tehtävänsä."
Mutta Chief ei pysynyt leirissä, ilmeisesti kannustanut hänen miehiään ja valmis osallistumaan torjumiseksi. Hän asennettu hänen hevonen Baconao, lahja Jose Maceo, ja meni tulilinjalle nuoren Miguel Angel Bello Guard.
Päästyään huipulle rotkoon hän oli edessä niemimaan jalkaväen iski häntä kaksi kohtalokasta ampumista rinnassa ja kaulan alueelle ja leuka.
Kuoleman jälkeen Martí että 19 toukokuu 1895, General Maximo Gomez, kirjeessä Tomás Estrada Palma hän sanoi: "Kun minä voi apperceive hänen syksyllä, kaikkein voisin tehdä mitä tein, heittää vain nähdä, jos kerätty hänen ruumiinsa . En ollut mahdollista, ja voin vakuuttaa teille. En ole koskaan nähnyt niin paljon vaaraa. Espanjan uutislähde että olin haavoittunut, ei ilman ansioita. "
Libertaarisen kampanja selvisi töykeä shokki varhaisen kuoleman Mestari ja hänen imperialisminvastainen legacy ylittänyt aikansa ja innoitti taistelu useiden sukupolvien kuubalaisten voittoon tammikuun 1959 (Jorge Wejebe Cobo, ACN)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti