keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Venäjän pääministeri: Maaoperaatio Syyriassa merkitsisi täysimittaista sotaa

2016-02-15 12:27:29

Teheran, 15.2. (Press TV) -- Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev on sanonut, että kaikentyyppiset ulkomaiset maaoperaatiot Syyriassa johtavat täysimittaiseen sotaan. 

"Toistan vielä, että kukaan halua uutta sotaa, mutta maaoperaatioiden aloittaminen merkitsisi täysimittaista ja pitkää sotaa", sanoi Medvedev Euronews -TV -aseman sunnuntaina televisoimassa haastattelussa. 

Hän viittasi myös Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerryn perjantaina antamaan lausuntoon, jonka mukaan rauhanneuvotteluiden epäonnistuessa Syyriaan voidaan lähettää lisää joukkoja. 

"Nämä ovat turhia sanoja, joita Kerryn hän ei olisi pitänyt sanoa siitä yksinkertaisesta syystä, että mikäli hän haluaa pitkällistä sotaa hän voi käynnistää maaoperaation tai tehdä mitä haluaa. Mutta hänen ei pitäisi yrittää pelotella ketään, sanoi Venäjän pääministeri. 

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on toistaiseksi sulkenut pois maajoukkojen sijoittamisen tähän sodan runtelemaan maahan, mutta Saudi-Arabia ja Turkki ovat antaneet ymmärtää olevansa halukkaita aloittamaan yhteisiä sotilaallisia operaatioita Syyrian maaperällä. 

Saudi-Arabia on vahvistanut taistelulentokoneidensa sijoittamisen Etelä-Turkissa sijaitsevaan Incirlikin lentotukikohtaan ja väittänyt tämän liikkeen olevan sopusoinnussa niin sanotun Daesh-terroristien vastaisen taistelun kanssa. 

Turkin ulkoministeri Mevlut Cavusoglu on lisäksi sanonut, että Turkki ja Saudi-Arabia voivat aloittaa maaoperaation Syyriassa, jos valittu strategia sitä edellyttää. 

Press TV / KOMINFORM 

http://www.presstv.ir/Detail/2016/02/15/450365/russia-medvedev-ground-troops-syria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti