torstai 25. helmikuuta 2016

Venäjä torjuu Yhdysvaltain Kerryn B-suunnitelman Syyriassa

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov on hylännyt spekulaatiot vaihtoehtoisesta suunnitelmasta Syyrian Kriisin poliittisesta ratkaisusta.
Lavrov hylkäsi Monday hanen Yhdysvaltalaisen kollegansa John Kerryn väitteet, Että olisi olemassa "Suunnitelma B" mikäli Valiton aselepo Syyriassa epäonnistuu vähentämään vihollisuuksia Syyriassa.
Kerry sanoi tiistaina Että mikäli Poliittisen Muutoksen kehittyminen epäonnistuu Syyriassa, Niin Yhdysvalloilla on liuta "Suunnitelma B" vaihtoehtoja.
Muut virkamiehet Moskovassa kiistivät tällaisen vaihtoehdon olemassaolon, sanoen Että Ainoa Moskovan ja Washingtonin välillä tavoitettu Sir, on Valiton aselepo Arabimassa, Mikä tullaan virallistamaan YK: n turvallisuusneuvoston päätöslauselmalla.
"Olemme ymmällään Meidän läntisten kumppanien, Yhdysvallat MUKAAN lukien, maininnasta jonkinlaisten" Suunnitelma B "vaihtoehtojen olemassaolosta, niistä: ei tiedetä Mitään emmekä me harkitse vaihtoehtoisia suunnitelmia," sanoi varaulkoministeri Mihail Bogdanov konferenssissa Moskovassa Monday.
Venäjän Presidentin Vladimir Putinin avustaja torjui MYÖS arvailut "Suunnitelma B" vaihtoehdosta, kutsuen Kerryn ehdottamaa ajatusta epäselväksi. Dimitri Peskov sanoi keskiviikkona, Että Moskovan ykköstavoite on TÄLLÄ hetkellä aselepo aloitteen toteuttaminen.
Syyrian hallitus, JOKA on hyväksynyt tulitauon, on MYÖS reagoinut väitteisiin presidentti Bashar al-Assadin Poliittisen ja medianeuvonantajan Bouthaina Shaabanin toimesta, sanomalla Että tällaiset lausunnot on tarkoitettu näennäisesti lisäämään painetta Damaskukselle taistelujen rauhoittuessa.
Yhdysvallat ja Venäjä ovat sopineet maanantaina Syyrian tulitauon alkavan 27. helmikuuta. Sopimus pitää sisällään Kaksi suurta Takrifi-ryhmää, Daeshin ja al-Qaida-liittolaisen al-Nusran.
Doni News Agency

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti