maanantai 22. helmikuuta 2016

Miten Gorbatšov petti maansa

Kuva otettu http://imbratisare.blogspot.com/2014/07/la-muerte-de-un-traidor-eduard.html

18:42 13.5.2015 (päivitetty 18:46 13.6.2015) 

Miten Gorbatšov petti maansa

Vuonna jäsen Club Zinovjev, Oleg Nazarov, lausunto Mihail Gorbatšov allekirjoittivat huippukokouksessa Maltan, 1989, kylmän sodan, mutta koko ja peruuttamaton teko antautuminen Neuvostoliiton
-----

Kaikki ovat nyt yhtä mieltä siitä, että tapaaminen George HW Bush ja Mihail Gorbatshov joulukuussa 1989 Maltan jätti syvän merkki historiassa. Mutta ne arvotetaan eri tavoin. Jotkut uskovat, että se oli kylmän sodan. Toiset pitävät sitä pettämistä ennennäkemätön. Gorbatshov ja hänen tiiminsä ovat vastustaa ehdottomasti jälkimmäistä näkemystä. Löytää totuuden, tarvitsemme tieteellisen analyysin.

Mikä on pettämistä

Avain vastaus tähän kysymykseen annettiin epäselvä suuri venäläinen filosofi ja isänmaanystävän maansa Alexander Zinoviev. Hän käytti sanaa "maanpetoksesta" in sosiologinen, moraalinen ja laillinen merkityksessä.

Artikkelissaan "tekijä maanpetoksesta" Zinoviev kirjoitti: "Täyttääkseen toimia korkeimman neuvoston valtaa maanpetokseen tai hylätä tämä pätevyys tarvitaan ensisijaisesti velvollisuus viranomaisilta niiden velvollisuus tässä potilasryhmässä. tallentaa ja vahvistaa nykyistä järjestelmää, suojella alueellista koskemattomuutta, vahvistaa ja suojella maan itsemääräämisoikeutta kaikilla sosiaalisen organisaation (teho, laki, talous, ideologia, kulttuuri), taata henkilökohtainen kansalaisten turvallisuuden, puolustaa järjestelmän koulutus, sosiaali- ja kansalaisoikeuksien ... sanalla: .. kaiken, oli saavutettu Neuvostoliiton vuosina ja mikä on tavanomainen elämäntapa väestön ja viranomaiset tiesivät väestö oli turvallinen että hänen puolueensa johto täyttäisi velvollisuutensa ja luottamusta niiden johtajia. ¿noudatettu viranomaisille velvollisuus? miksi, jos päätämme negatiivisen vastauksen? Toiseksi, meidän täytyy ymmärtää, jos Neuvostoliiton viranomaiset ovat toimineet kukin omin tai manipuloitin ulkopuolelta;jos se oli suunnitellun käyttäytymisen joku ulkopuolella tai ei, tai jos virta toiminut etujen ulkoinen voima ".

Zinovjev oli ensimmäinen intuitiivisesti että Gorbatshovin saattoi pettää luottamusta. "Ennen olettaen virkaan pääsihteeri NKP oli ollut UK Hän kieltäytyi vierailla haudalla Karl Marx, ja sen sijaan osoitettu vastaanoton kuningatar. minua pyydettiin kommentoimaan tässä asiassa. Vastasin sitten alkoi historiallinen petos ennennäkemätön. olin oikeassa. "

Lontoossa Tulevaisuudessa Neuvostoliiton johtaja oli Britannian pääministeri Margaret Thatcher. On mielenkiintoista, että heti tämän kokouksen Rautarouva on Yhdysvaltojen ulkopuolella tavata sitten presidentti Ronald Reagan, sanoa, että voisitte tehdä liiketoimintaa Gorbatshovin. Vuonna maaliskuu 1985 Thatcher tuli Moskovaan hautajaisiin pääsihteeri NKP ja Neuvostoliiton johtaja Konstantin Chernenko ja Gorbatšov palasi olla, että vähän ennen oli nimetty johtaja Neuvostoliiton ja puolue.

Ensimmäinen vaihe

Sen jälkeen kuukauden Plenum keskuskomitean NKP ilmoitettiin kurssi kiihtyvyys sosioekonomisen kehitykselle.Osallisena soveltaminen saavutuksia tieteen ja teknologian kehittäminen konepaja. Niin sanotut "perestroikan" alkoi. Helmikuussa 1986 hyväksyttiin kongressissa NKP ХХVII.

Brezhnev aikana usein kutsutaan pysähtyneisyyden. Zinovjev voimakkaasti vastustaneet tätä nimitystä.Artikkelissaan "The Soviet vastavallankumous 'muistutti: " In sodanjälkeisinä vuosina väestöstä Neuvostoliiton kasvoi sata miljoonaa ihmistä elintasoa Rose Grew ihmisten tarpeet ... In sodanjälkeisinä vuosina (!. ja erityisesti "pysähtyneisyyden") kasvoi kymmenen kertaa enemmän yritysten, laitosten, järjestöjen, yhteiskunta muuttui monimutkaisemmaksi ja monipuolinen niin nopeasti ja niin laajasti, että ei ole koskaan nähty ihmiskunnan historiassa liittojen . valtava ja Neuvostoliiton Kaikki elämän vaikeutui ja monipuolinen: koulutus, kulttuuri, viestintä, kansainväliset suhteet, jne. tietenkin esiintyi ongelmia ja vaikeuksia ... ".

Niiden ratkaisemiseksi, ja sanoi Zinoviev ", hän oli puolustaa polku vahvistamisen ja parantamassa kaikki arvostelevat ja ridiculing propagandan ja ideologia West: se oli jotain, joka todella toimi ja saattaa sallia Neuvostoliiton voittaa näitä vaikeuksia. Mutta Neuvostoliiton johtajat ja ideologisen lakeijoiksi tekivät kaiken takaperin. he alkoivat mount "perestroika", jonka kielteiset seuraukset näkyivät etukäteen. perestroikan laukaisi kriisin, joka oli yleinen, myös kattaa alueen talouteen. "

Eikä Gorbatshov tai muut kriitikot pysähtyneisyyden mainittiin aiemmin ilmoitettu kiihtyvyys. Hänen mahtipontisuus ei koskaan toteutunut. Kannattajat "Perestroika epäonnistunut ongelmien voittamiseksi, joista monet olivat seurausta omaa toimintaansa. Gorbatšov osoittautui johtaja kykene rakentamaan mitään, mikä ensimmäinen alkunsa yhteiskunnassa pettynyt ja sitten kasvava ärsytystä.

Huonompi asiat olivat maassa, enemmän Gorbatšov kamppaili saada tunnustusta länsimaissa. Hän oli jopa valmis luopumaan geopoliittinen voitot aikana toisen maailmansodan, maksetaan kanssa elämään kymmenien miljoonien neuvostokansalaista. Entinen johtaja Analytical laitos KGB Neuvostoliiton, Nikolai Leonov, on varma, että se oli Gorbatšov aloitti tuhoon Neuvostoliiton imperiumin mennä YK: n yleiskokouksessa syksyllä 1988 idean kirkastaa kaikille jossa puhujakorokkeelta, että Neuvostoliitto ei estäisi voimakeinoin muutokset muissa maissa Itä-Euroopassa. se oli ensimmäinen askel, niin ei ollut enää paluuta.

Neuvostoliitto ei halua nähdä vastustaja EEU

Henry Kissinger kirjassaan Diplomacy "muistetaan julistaa alkaen tribuuni YK yksipuolinen vähentäminen puolustusvoimissa 500000 joukkojen ja 10000 säiliöt, Gorbatshov sanoi melko nöyrä äänellä:" Toivomme Yhdysvaltojen ja eurooppalaiset antaa joitakin vaiheita myös "... yksipuolinen vähentäminen näin suuressa mittakaavassa on merkki tai yksinomainen turvallisuusjoukkojen tai yksinoikeudella oma heikkous. Tuossa kehitysvaihe on kyseenalaista, että Neuvostoliiton ostentase sanoi turvallisuusjoukkojen.

Ensinnäkin Kissingerin sanat viittaavat Gorbatshovin joka ilmaisi myös heikkous neuvottelujen aikana Maltalla.Kuvatessaan käyttäytymistä Neuvostoliiton johtaja, Yhdysvaltain suurlähettiläs Neuvostoliiton Jack F. Matlock, sanoi: "Minun täytyi kaikkien nähtäväksi, että se neuvottelee Bush tasavertaisina eikä vastustaja voitettu."

Mutta Gorbatšov epäonnistui vakuuttamaan sen amerikkalaiset poliitikot, jotka noudattavat vahvuus ennen kaikkea.

Nyt me tiedämme hyvin vähän sisältöä neuvotteluissa. Ja siellä on. Ytimekäs media kohuun toisin mahtipontinen arvioihin, jotka antoivat Gorbatshovin, Bush ja hänen seuraava piireissä. Kaikki vaati todetaan, että tärkein kokouksen tuloksiin oli kylmän sodan. Vaikka nyt on selvää, että nämä lausunnot eivät vastaa todellisuutta.

Entinen Neuvostoliiton suurlähettiläs Yhdysvaltain Anatoli Dobrynin, sanoi, että Maltan Gorbatshovin huomiotta direktiivin politbyroon NKP keskuskomitean siitä, että Saksan yhdistymisen oli mahdollista jos kahteen blokkiin, NATO ja . Varsovan liitto liuotettiin ja yhdisti yhteisestä sopimuksesta on enemmän, Gorbatshov ei ollut ainoastaan ​​iloinen Bushin ilmoitus siitä, että "Neuvostoliitto ei halunnut pitää vastustaja Yhdysvaltain", hän jatkoi kehottaa amerikkalaisia ​​olemaan välittäjinä rauhallinen muutoksia Itä-Euroopassa.

- En pidä vihollisemme, hän kertoi Bush Paljon on muuttunut. Haluamme läsnäoloaan Euroopassa. Yhdysvaltain pitäisi pysyä Euroopassa. Hänen läsnäolonsa on tärkeää tulevaisuuden tämän mantereen. Miksi pitäisi ajatella, että pyrkivät lähtemään.

Ei ole yllättävää, useita viikkoja huippukokouksen jälkeen Maltan Bushin hallinnon osoitan valmis näytellä välittäjänä paitsi Moskova ja Varsovan liitto toteaa, mutta myös Moskovan ja pääoman Liettuan sosialistinen neuvostotasavalta Vilnassa.

Polínov historioitsija Matvei sanoi . "Separatistisia voimia Latviassa, Liettuassa ja Virossa, saada Yhdysvaltain tukea seuraavan huippukokouksen Maltan merkittävästi tehostanut toimintaansa voidakseen jättää Neuvostoliiton Juuri siksi pitkälti diplomaatti Anatoly Gromyko kuvattu huippukokousta "Neuvostoliiton Munich" ... Gromyko kävi selväksi, että Gorbatshovin Maltan "oli menettänyt jokaisessa pelissä." 

Ja se ei ole yrittänyt voittaa. Uskallan sanoa enemmän: Päätellen alkanut tapahtumien jälkeen huippukokouksen (Saksan yhdistyminen, hajoaminen sosialistisen blokin, liukenemista Varsovan liiton, paheneminen ja Kuuban suhteita, jne.), Gorbatšov, joka toimii mieleisekseen, Malta oli allekirjoittanut minuuttia täydellisen ja peruuttamaton antautuminen Neuvostoliiton.

Christmas kesäkuussa 1990

Vastaus kysymykseen siitä, Gorbatšov toiminut etuja Yhdysvalloissa tai ei ole ilmeinen. Amerikkalaiset olivat itse hämmästynyt nopeudesta, jolla Neuvostoliiton johtaja voisi antautua West yhden paikan toisensa jälkeen. Kuten jonka USA historioitsija Michael Richard Beschloss, ja ulkopolitiikka analyytikko, Strobe Talbott, amerikkalaiset etsivät tapoja kiittää Gorbatshovin neuvottelee läsnäolo yhdistyneen Saksan Natossa. Ja kuten kesäkuu 1990 suunniteltiin Gorbatshovin vierailu Yhdysvaltoihin, Robert D. Blackwill ehdotti: "Kokous on muunnettava Gorbatshovin vuonna joulun kesäkuussa."

Hiljattain presidentiksi Neuvostoliiton tuli Yhdysvaltain 30. toukokuuta. Beschloss ja Talbott kertoa se:

"Gorbatšov juotiin menestys, kun yleisö oli tyytyväinen häntä suosionosoitukset huudahti avulla tulkin." Tässä olen kotonaan! ' Se oli harvinainen, mutta hyvin kaunopuheinen lause: koska maansa kansaansa aio taputtaa (...) Gorbatshov halusi niin kovasti tuntea hyvyyden yhteiskuntaan, ja näytteitä niiden merkitys lännen päivänä kesti neljä tuntia poimia, yksi toisensa jälkeen, viisi palkintoa eri organisaatioiden (...), jossa on leveä hymy, sai edustajia kunkin organisaation tuli juhlallisesti ylellisessä juhlatilat Neuvostoliiton suurlähetystön: seinällä sen tunnuksista ja mairitteleva sanoja lausuttu siitä Gorbatshovista Neuvostoliiton televisiokamerat ja amerikkalainen "

Samana vuonna, 1990, Gorbatšov voitti himoitun Nobelin rauhanpalkinnon.

Jouduin odottamaan kaksi vuotta seuraavaksi lahja. Vuonna 1992, kun Neuvostoliitto oli jo haudattu, Reagan kutsui entinen presidentti hänen ranch ja antoi cowboy hattu. Gorbatšov kuvattu muistelmissaan. Kommentointi, politiikan tutkija Sergei Cherniajovski sanoi kuivasti .. "entinen Caesar puolet maailman yhä ylpeä tästä palvelijat tuntui ylpeä kun tsaarit jaoimme niiden takit Kuten niitä ja Richard III York, joka rukoili hetken vaaratilanteessa "valtakunnassani hevonen", Nobel-palkittu oli ylpeä hyödyllisiä vaihto. puolet maailman hattu entisen Yhdysvaltain presidentti myöhemmin Reaganin vieraat maksettu 5000 $ ovat niiden kuva entinen pääsihteeri Neuvostoliiton hattu cowboyt Texas. Gorbatshovin ylpeänä kuvaa sitä, ymmärtämättä, että mikä houkutteli heitä oli siis nähdä pelle hattu ".

epilogi

Elokuussa 1991 kolme päivää sen jälkeen niin sanottu "Elokuu Coup" Neuvostoliitossa, Zinoviev kirjoitti nämä profeetalliset sanat: "Nyt koko maailma mielestä kylmä sota on ohi ja että tämä on suuri ansio Gorbatshovin ja hänen . joukkue, mutta harvoin selittää, mitä oli rooli Gorbatšov kestää vuosia ja jälkeläiset arvostavat tätä tehtävää hän niin kuin pitääkin .. tarkoitan, sillä pettämistä kansallisia etuja maan tai ihmiset tiedän historiassa toisessa tapauksessa pettämistä vertailukelpoisia laajuus ja seuraukset. Suuren isänmaallisen sodan esitetään useita esimerkkejä maanpetos ihmiset, mutta ovat hiukan verrattuna, mitä hän teki Gorbatshovin rauhallisessa aikoina. Jos läntisten johtajien oli sijoitettu asentoon valtion johtaa joitakin omia poliittisia, eivät ole onnistuneet tekemään niin paljon vahinkoa kuin teki Gorbatshov. hän toimi kokenut agentti osapuolen laitteiston, joissa käytetään kaikkia ominaisuuksia käytettävissä tehoa kommunistisen valtion. "

Alexander Zinovjev antoi vastauksen kysymykseen hän oli herättänyt itse: "todellisuus Neuvostoliiton historia vuoden 1985 jälkeen on sellainen, että objektiivinen tarkkailija voi epäröi katsoa pettämistä toimien neuvostoviranomaisten osalta sen väestöstä" .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti