keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Medvedev: Ulkomaisten maajoukkojen läsnäolo Syyriassa voisi johtaa maailmansotaan

2016-02-12 18:34:52

Teheran, 12.2. (Press TV) -- Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev on varoittanut, että ulkomaisten joukkojen osallistuminen Syyrian konfliktiin voi johtaa uuteen maailmansotaan tilanteessa, jossa Saudi-Arabia ja sen liittolaiset suunnittelevat mahdollisesti siirtävänsä maajoukkoja Syyriaan. 

Medvedev puhui asiasta saksalaiselle Handelsblatt -lehdelle torstaina antamassaan haastattelussa. 

Hän sanoi, että kaikkien osapuolten täytyy istua neuvottelupöytään löytääkseen keinot Syyrian konfliktin ratkaisemiseksi eikä päästää irti uuden maailmansodan tuhovoimia. 

Amerikkalaisten ja meidän arabikumppaniemme on pohdittava, haluavatko ne todella jatkuvaa sotaa, kysyi Medvedev. 

Venäjän pääministeri totesi myös, että olisi mahdotonta voittaa tällaista sotaa nopeasti etenkään arabimaailmassa, jossa kaikki taistelevat kaikkia vastaan. 

Medevedev otti asian esille muutama päivä sen jälkeen kun Saudi-Arabia oli ilmaissut valmiutensa lähettää erikoisjoukkoja Syyrian, jos Yhdysvaltain johtama oletettuja Daesh-terroristeja vastaan taisteleva liittouma päättää lähettää maajoukkoja. 

Yhdysvallat on tyytyväinen aloitteeseen, mutta Syyria ja Damaskoksen liittolaiset suhtautuvat siihen kriittisesti. 

Myös Bahrain ja Arabiemiirikunnat ovat seuranneet Riadin jalanjälkiä ja vihjanneet valmiudestaan samankaltaisiin toimiin. 

Venäjän pääministeri korosti puheessaan myös, että Yhdysvaltojen ja Venäjän on painostettava kaikkia konfliktin osapuolia tulitauon turvaamiseksi Syyriassa. 

Aiemmin tällä viikolla Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoi, että Moskova on ehdottanut Washingtonille yhteistä erityissuunnitelmaa pyrittäessä väkivallan lopettamiseen Syyriassa. 

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov huomautti, että keskustelut mahdollisesta aselevosta Syyriassa jatkuvat edelleen, mutta ne ovat hataralla pohjalla, koska kriisin ratkaisemisen keinoista ei ole yksimielisyyttä. 

Syyriassa maaliskuussa 2011 alkanut ulkomaiden tukema konflikti on vaatinut yli 260 000 ihmishenkeä ja kotiseudultaan on joutunut lähtemään lähes puolet maan väestöstä.

Press TV / KOMINFORM 

http://www.presstv.ir/Detail/2016/02/11/449829/Russia-Syria-Dmitry-Medvedev-Handelsblatt-Saudi-Arabia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti