keskiviikko 24. helmikuuta 2016


Iranin presidentti: "11/9 suuri valhe" 

2010-03-08 07:27:08

Peking, 8.3. (Xinhua) -- Iranin presidentti Mahmoud Ahmadinejad sanoi lauantaina, että Yhdysvaltain hallituksen julkaisema raportti 11.9.2001 iskuista Yhdysvalloissa ei ole muuta kuin suuri valhe, jolla perusteltiiin ja oikeutettiin hyökkäys Afganistaniin ja käynnistettiin niin sanottu "sota terrorismia vastaan".

Yhdysvaltalainen uutistoimisto Associated Press kertoi Ahmadinejadin ottaneen asian esille Iranin tiedusteluministeriön henkilöstölle pitämässään puheessa.

"Syyskuun 11. oli suuri valhe ja tekosyy terrorismin vastaisen sodan käynnistämiseksi sekä alkusoitto hyökkäykselle Afganistaniin", sanoi Ahmadinejad.

Ahmadinejad on puhunut asiasta ennenkin.

Vuonna 2007 Ahmadinejad painotti New Yorkissa pitämässään esitelmässä, että 11.9. tapahtumiin johtaneet syyt, olosuhteet ja niihin myötävaikuttavat tekijät täytyy tutkia rehellisesti ja perusteellisesti.

Xinhua News Agency / KOMINFORM

Kommentti:

Mahmoud Ahmadinejad ei näkemyksineen suinkaan ole yksin. Eri puolilla maailmaa on esitetty perusteltuja epäilyksiä viranomaisraportin kestämättömyydestä. WTC-tornit todennäköisesti räjäytettiin, eivätkä ne tuhoutuneet lentokoneiden törmäysten johdosta.

Ensimmäisissä tuolloin Suomessakin nähdyissä autenttisissa videofilmeissä näkyi mm. toisen tornin alaosaan törmäävä Piper Aztec -tyyppinen liikelentokone. Otos leikattiin kuitenkin välittömästi pois kaikista uutismateriaaleista.

Yhdysvaltain hyökkäys Afganistaniin oli suunniteltu jo heinäkuussa 2001, kerrottiin BBC:n uutisissa 18.9.2001. Hyökkäys olisi näin ollen toteutettu joka tapauksessa. Hyvä syy sodan aloittamiselle oli suunnitelmien laatijoille epäilemättä enemmän kuin tervetullut.

KOMINFORM

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti