keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Venäjän ilmaiskut tekivät tyhjäksi CIA:n suunnitelman Syyrian hallituksen vaihtamisesta

2016-02-18 16:04:03

Teheran, 17.2. (Press TV) -- CIA on tukenut eri sotilaallisia ryhmittymiä Syyriassa vaihtaakseen maan hallituksen, mutta salassa pidetty suunnitelma epäonnistui lähinnä Venäjän sotilaallisten toimien vuoksi, sanoo kanadalainen tutkija ja kansainvälisiin oikeudellisiin kysymyksiin erikostunut lakimies Edward Corrigan. 

CIA on tukenut voimakkaasti Isis-terroristijärjestöä ja toimittanut mm. Libyasta aseita näille terroristeille Jordaniaan, Irakiin ja erityisesti Turkkiin, sanoi Corrigan keskiviikkona. 

On selvää näyttöä siitä, että amerikkalaiset ja CIA ja muut tiedustelupalvelut ovat antaneet tukea näille militanteille peitelläkseen aikomaansa vallankaappausta Syyriassa, tuhotakseen Syyrian ja lähettääkseen muille maille viestin siitä, mitä seuraa, jos haluaa noudattaa riippumatonta politiikkaa, hän sanoi iranilaiselle Press TV -kanavalle antamassaan haastattelussa. 

Sen sijaan venäläiset ovat iskeneet täydellä vakavuudella Isis-järjestöä, Al-Nusra -rintamaa ja muita al-Qaida -sidonnaisia ryhmittymiä vastaan, hän totesi. 

Kaliforniassa tiistaina pidetyssä ASEAN-maiden huippukokouksessa Yhdysvaltain presidentti Barack Obama sanoi, että Venäjä on tehnyt strategisen virheen tukiessaan Syyrian hallitusta, mutta lisäsi, että kiistassa ei ole kysymys "kilpailusta" hänen ja presidentti Vladimir Putinin väillä. 

Yhdysvaltain presidentti ennusti, että Syyriasta tulee suo, johon Venäjä uppoaa. 

Obaman hallintoa on kasvavassa määrin arvosteltu siitä, että se ei ole tehnyt juuri mitään sen vuoksi, että Venäjä käynnisti sotatoimet, jotka hyödyttävät presidentti Bashar al-Assadia. 

Obama on käsittääkseni tunnustamassa, että Yhdysvallat on kärsimässä tappion Syyriassa ja että Venäjän ilmaiskujen tukema Syyrian armeija lähestyy pistettä, jossa Isis hajoaa, sanoi Corrigan. 

Venäjän ilmaoperaatio on näköjään muuttanut sodan dynamiikkaa Syyrian armeijan hyväksi ja se on hiljattain saavuttanut merkittäviä voittoja lähes viisi vuotta kestäneissä taisteluissa. 

Münchenissä käydyissä neuvotteluissa sovittiin viime torstaina viikon kestävästä tulitauosta. Neuvotteluissa olivat mukana niin kutsutun Syyrian tukiryhmän 17 jäsenmaata. Ryhmään kuuluvat muun muassa Venäjä, Iran ja Yhdysvallat. 

Press TV / KOMINFORM 

http://www.presstv.ir/Detail/2016/02/17/450799/US-CIA-regime-change-Syria-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti