keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Saudi-Arabia, Turkki ja Qatar pyrkivät pelastamaan Isis- ja al-Nusra -terroristijärjestöt

2016-02-15 14:46:08

Ankara, 14.2. (SANA) -- Turkin Demokraattisen kansanpuolueen (Peoples’ Democratic Party (HDP)) ) puheenjohtaja Selahattin Demirtas sanoi sunnuntaina, että Saudi-Arabia, Turkki ja Qatar pyrkivät pelastamaan Jabhat al-Nusra -rintaman ja Isis -terroristijärjestön väistämättömältä tuholta Irakissa ja Syyriassa. 

Saudi-Arabialla, Turkilla ja Qatarilla on ollut tärkeä merkitys näiden terroristijärjestöjen perustamisessa ja ne ovat antaneet laaja-alaista tukea näille organisaatioille Syyrian kriisin alusta lähtien, sanoi Demirtas mediatoimittajille lauantaina. 

Hän lisäsi, että Venäjän ilmavoimien osallistuminen Syyriassa meneillään olevaan sotaan on muodostunut kohtalokkaaksi näille terroristijärjestöille, eivätkä ne enää voi niitä terroritekoja, joihin niillä on tähän saakka ollut Syyriassa käytännössä vapaat kädet. 

Myös Kansallinen liike -puolueen (Nationalist Movement Party) puheenjohtaja Devlet Bahceli syytti Erdoganin hallitusta Turkin saattamisesta vaaraan tyydyttääkseen Saudi-Arabiaa ja Qataria hallitsevien Al-Saudi- ja Al-Thani -sukujen pyyteitä. 

SANA / KOMINFORM 

http://sana.sy/en/?p=69318 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti