keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Venäjä: Yhdysvaltain väitteet pelkkää propagandaa

2016-02-17 15:28:40

Teheran, 17.2. (Press TV) -- Moskova on sanonut Yhdysvaltojen retoriikan Venäjää vastaan ​​ olevan vain pelkkää propagandaa, jonka puitteissa esitettyjä väitteitä ei voida asiallisesti todentaa. 

Me kaikki näemme, että kyseessä on klassinen tiedotusvälinekampanja, propagandaa puhtaimmillaan, sanoi Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zakharova Russia Today -kanavan keskiviikkona julkistamassa haastattelussa. 

Jos Yhdysvalloilla olisi käsissään konkreettisia todisteita tai varmistettuja faktoja monien väitteittensä tueksi, ne olisi jo esitetty ja levitetty kaikkialle maailmaan. Sellaisia ​​tietoja, joita voitaisiin esittää faktoina, ei kuitenkaan ole, hän lisäsi. 

Amerikkalaiset tietenkin tietävät, että me venäläiset emme ole uhka. On selvää, että heillä ei ole tosiasioita, joilla voitaisiin osoittaa meidän olevan uhka. He ovat vain luoneet tunteenomaisen käsityksen Venäjästä uhkatekijänä, hän sanoi. 

Venäjä ja Yhdysvallat yritetään tässä propagandassa lukita pahimpaan kylmän sodan kauden kaltaiseen tilanteeseen, jossa osapuolet syyttävät toisiaan ja jatkavat omia itsekkäitä pyrkimyksiään Syyriassa. 

Yhdysvallat on nostanut pöydälle Venäjän ilmaiskut Syyriassa ja väittänyt, että ne kohdistuvat niin sanottuihin maltillisiin militantteihin, joita Washington on tukenut. 

Venäjä on sanonut, että Damaskoksen hallituksen pyynnöstä syyskuussa 2015 aloitetut ilmaiskut on suunnattu Daesh-terroristeja ja Al-Nusra -rintamaa sekä muita terroristiryhmiä vastaan. Venäjän ilmatuen ansiosta Syyrian armeija ja sen liittolaistaistelijat ovat puhdistaneet monia Syyrian alueita terroristeista ja saartaneet heidät muualla. 

Toisaalta Moskova on kyseenalaistanut Yhdysvaltain johtaman niin sanotun Daeshin-vastaisen koalition tehokkuuden Syyriassa, jossa koalitio on pahoin epäonnistunut terroristien taltuttamisessa. 

Venäjä on myös arvostellut koalitiota ilmapommitusten suorittamisesta, vaikka niille ei ole saatu lupaa Damaskoksen hallitukselta. 

Press TV / KOMINFORM 

http://www.presstv.ir/Detail/2016/02/17/450781/Russia-US-propaganda-Zakharova 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti