torstai 25. helmikuuta 2016

Tutkija: USA aikoo käyttää Syyrian tulitaukoa hyväkseen terroristien uudelleen ryhmittämiseksi

Teheran, 24.2. (Press TV) -- Yhdysvallat näkee Syyrian tulitauon antavan mahdollisuuden Pentagonin laskuun toimivien Syyrian terroristien aseistamiseen ja uudelleen ryhmittämiseen, sanoo amerikkalainen kirjailija ja politiikantutkija Mark Glenn. 

Ainoa syy siihen, että Yhdysvallat myöntyi tulitaukosopimukseen, on se, että Yhdysvallat tarvitsee tätä tulitaukoa omien tarkoitusperiensä ajamiseen eikä Washington todellisuudessa edes pyri sotatoimien lopettamiseen, sanoi Glenn keskiviikkona antamassaan haastattelussa. 

Yhdysvallat pyrkii tulitauon varjolla vahvistamaan niitä terroristivoimia, jotka ovat palkkasotilaina paikan päällä Syyriassa ja joiden tehtävänä on luoda ja pitää yllä epävakautta tässä maassa. totesi Glenn. 

Yhdysvallat ja Venäjä pääsivät maanantaina yhteisymmärrykseen tulitaukosopimuksesta Syyriassa. Tulitauon on määrä alkaa lauantaina. 

Ulkoministeri John Kerry sanoi tiistaina Yhdysvaltain tehneen suuren työn tulitauon saavuttamiseksi, mutta varoitti, että Washington voi turvautua Syyrian pilkkomiseen perustuvaan suunnitelmaan "B", jos meneillään oleva rauhanprosessi ei tuottaa tulosta. 

Lähipäivien tapahtumat ovat ratkaisevia uusien toimien tarpeellisuuden kannalta, sanoi Kerry kongressin jäsenille senaatin ulkoasiainvaliokunnan kuulemistilaisuudessa. 

Glenn huomautti, että Yhdysvallat on aina pyrkinyt hajottamaan Syyrian uskonlahkojen ja heimojen rajalinjojen pohjalta. 

Tämä niin sanottu suunnitelma "B" on ollut osa Yhdysvaltain todellista Syyrian-politiikkaa alusta alkaen, korosti Glenn ja totesi Kerryn selittäneen nyt monisanaisesti, mutta samansuuntaisesti Washingtonin aiempiin kannanottoihin nähden, että Yhdysvallat ei aio peräytyä alkuperäisestä tavoitteestaan, joka on maan laillisen presidentti Bashar al-Assadin syrjäyttäminen. 

Ajatus Syyrian pilkkomisesta pieniin osiin on ollut esillä pitkän aikaa. Se on kuulunut ei vain Yhdysvaltain pitkän tähtäimen alueellisiin geopoliittisiin tavoitteisiin, vaan myös Israelin tavoitteisiin, hän huomautti. 

Presidentti Assad on sanonut olevansa valmis tulitaukoon sikäli kun terroristit eivät käytä sitä hyväkseen ja mikäli tietyt maat luopuvat tuen antamisesta terroristeille. 

Damaskos syyttää Yhdysvaltoja ja sen alueellisia liittolaisia Saudi-Arabiaa, Turkkia ja Qataria Syyrian laillisen hallituksen kaatamiseen pyrkivien sotilaallisten terroristiryhmittymien aseistamisesta ja rahoittamisesta. 

Paina TV / Kominform 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti