keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Tutkija: Yhdysvaltain strategiana on luoda kaaosta ja sotaa Lähi-itään

2016-02-10 17:51:42

Teheran, 9.2. (Press TV) -- Saudi-Arabian sotilaallinen tunkeutuminen Jemeniiin on osa Yhdysvaltojen laajempaa geopolitiikkaa ja strategiaa, jolla pyritään saamaan aikaan kaaosta ja konflikteja Lähi-idän alueella, sanoo amerikkalainen geopolitiikantutkija. 

Saudi-Arabian hallitus tarvitsee kipeästi Washingtonin uuskonservatiivien tukea voidakseen jatkaa tuhoisaa ja rikollista sotaansa Jemenissä, sanoo Stopimperialism.org -sivuston perustaja Eric Draitser. 

Riad nojautuu Washingtonin uuskonservatiiveihin yrittäessään epätoivoisesti saada poliittista tukea sekä sotilaallisesti että poliittisesti epäonnistuneelle sodalleen Jemenissä, sanoi Draitser iranilaiselle Press TV -kanavalle tiistaina antamassaan haastattelussa. 

Saudi-Arabian Jemenissä aloittama tuhoisa sota on tuomittu kansainvälisellä areenalla laajalti ja se on lähes yksimielisesti tunnustettu humanitaariseksi katastrofiksi, hän lisäsi. 

Kaikki tämä on osa Yhdysvaltain laajempaa alueellista geopoliittista ja strategista suunnitelmaa, hän lisäsi. USA tarvitsee kipeästi tällaista jatkuvaa kaaosta joko sodan tai lisääntyneen terrorismin muodossa, hän sanoi. 

Korkea-arvoinen saudiarabialainen sotilasviranomainen yritti maanantaina saada Washingtonilta tukea Saudi-Arabian johtamalle sotilaalliselle operaatiolle Jemenissä ja torjui yhä äänekkäämmäksi käyneen kritiikin sodan humanitaarisesta hinnasta. 

Saudi-Arabian asevoimien tiedottaja prikaatinkenraali Ahmad Asiri puhui asiasta Skypen kautta Washingtonissa toimivalle Center for New American Security -ajatushautomolle. 

Jemen on ollut Saudi-Arabian ilmaiskujen kohteena 26.3.2015 lähtien. Saudi-Arabian iskujen tarkoituksena on heikentää jemeniläistä Houthi Ansarullah -liikettä ja palauttaa takaisin valtaan maanpaossa oleva entinen presidentti Abdrabuh Mansur Hadi. 

Obaman hallinto hyväksyi Yhdysvaltain tiedustelutietojen, ilmatankkausvalmiuksien ja uusia asejärjestelmien toimittamisen Saudi-Arabialle sen jälkeen kun maan hallitus oli aloittanut sodan. 

Tästä sotilaallisesta tuesta huolimatta Yhdysvaltojen ja Saudi-Arabian väliset suhteet ova huonontuneet asteittain samalla kun Riad kärsii sisäisestä epävakaudesta ja on joutunut kohtaamaan lisääntyvää kansainvälistä eristämistä, sanovat asiantuntijat. 

Olemme jo pitkään voineet todeta Yhdysvaltain ja Saudi-Arabian välisten suhteiden huononemisen, joka alkoi jo ennen Obaman kautta, sanoi Yhdysvaltain entinen Riadin suurlähettiläs Charles W. Freeman Jr. Los Angeles Times -lehdelle viime kuussa. 

Press TV / KOMINFORM 

http://www.presstv.ir/Detail/2016/02/09/449464/Eric-Draitser  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti