keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Barack Obama jatkaa edeltäjiensä tavoin valheille perustuvaa sotapolitiikkaa

2010-01-14 11:03:38

Jugoslavia. 

Kun NATO vuonna 1999 Yhdysvaltain johdolla hyökkäsi Jugoslaviaan, oli erityisenä tekosyynä ns. "Racakin joukkomurha", josta yhdysvaltalaislähteiden mukaan oli vastuussa presidentti Svobodan Milosevicin johtama Jugoslavian hallitus. Tosiasiassa ketään ei voitu koskaan osoittaa vastuulliseksi tähän monin tavoin epäselvään tapaukseen. EU:n asettaman, suomalaisen oikeuslääkäri Helena Rannan johtaman tutkijaryhmän loppuraportti ei tuonut minkäänlaista vastausta syyllisyyskysymykseen.
Myös Suomen ulkoministeriön arkisto osallistui valehteluun väittämällä vuonna 2001 kirkkaasti, ettei ko. raportti ole valmistunut eikä saatavilla, vaikka se oli jo julkistettu mm. Saksassa ja Kanadassa. 

Suomen valtamedia pitää Racakin myyttiä edelleenkin totena. 

Hyökkäys Jugoslaviaan perustui siten ratkaisevasti tarkoitushakuiselle ja tietoiselle valheelle. 

Afganistan. 

Yhdysvaltain ja sen liittolaisten hyökkäys Afganistaniin vu0nna 2001 perustui ajatukseen, että suvereenin Afganistanin valtio ja kansa olivat vastuussa 11.9.2001 tapahtumista. Näinhän asia ei tietenkään ollut. Sodan pitkittyessä on käynyt vuosi vuodelta selvemmin ilmi, että kyseessä on Lännen geopoliittinen valloitussota, jota käydään Afganistanin maata ja kansan suurta osaa vastaan. 

Sodan alku perustui lähtökohtaisesti valheelle. Muutamien 11.9. iskuihin mahdollisesti osallistuneen henkilöiden etsiminen olisi ollut kansainvälisen yhteistyön keinoin varmaan perusteltua, mutta kokonaisen kansan ajaminen äärimmäisen tuhon partaalle ei terveen järjen mukaan, rehellisyyden eikä alkeellisenkaan oikeudenmukaisuuden nimissä ole missään vaiheessa ollut oikeutettua. 

Irak. 

Yhdysvaltain ja sen liittolaisten hyökkäys Irakiin vuonna 2003 perustui tekaistuille väitteille Irakin "joukkotuhoaseista". Niitä ei ollut eikä koskaan löytynyt. 

Hyökkäys Irakiin, maan korkean kulttuurin tuhoaminen ja muut hyökkäyksestä johtuneet mittamattomat kärsimykset ja tuhot perustuivat siten niinikään valheelle. Yhdysvallat käytti tuossa tilanteessa häikäilemättä hyväkseen Irakin sisäisiä poliittisia ristiriitoja saadakseen itselleen geopoliittista hyötyä. 

Jemen. 

Jokin aika sitten kerrottiin julkisuudessa Yhdysvaltain ilmavoimien pommittaneen Jemeniä. Tuolloin ei vielä Washingtonin taholla oltu muistettu valmistaa ennalta tähän tarkoitukseen sopivia valheita tekosyiksi hyökkäykselle tämänkin suvereenin valtion kimppuun. 

Kun nyt Detroitin pommi-iskuyrityksessä syylliseksi todetaan henkilö, jolla "on yhteyksiä Jemeniin ja Jemenin Al-Qaedaan" ja kerrotaan Yhdysvaltain aikovan ryhtyä päättäväisiin toimiin Jemeniä vastaan - joka yhtäkkiä onkin ollut kuulemma suoranainen terroristien tukikohta - niin eihän tälle enää voi muuta kuin nauraa. 

Ainakin osa valtamediasta näyttää ottavan tämänkin Washingtonin/Pentagonin höpötyksen todesta. Sellainen on jo median taholta suoranaista tyhmyyttä - ja samanaikaisesti tietysti yksi tarkoitushakuisen valehtelun yksi muoto. 

Keisarin uudet vaatteet. 

"Rauhanpalkinnon" saaja Barack Obama jatkaa edeltäjiensä tapaan äärimmäistä valtioterrorismia "maailman pelastamiseksi terrorismilta" halveksittavin, raukkamaisin ja valheille perustetuin sodin milloin mitäkin maata ja kansaa vastaan, ihmisuhreista ja muista tuhoista pätkääkään piittamatta. On kaiketi joukko ihmisiä, jotka uskovat Yhdysvaltain hallituksen alaisen propagandakoneiston järjestelmällisesti suoltamiin valheisiin. 

Tulee etsimättä mieleen H.C. Andersenin satu keisarin uusista vaatteista.

Heikki Sipilä, VTM

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti