tiistai 23. helmikuuta 2016

Donetskin tilannekatsaus: Ukrainan natsien räikeitä ylilyöntejä ja Kiovan verisiä suunnitelmia – 21.02.

‘‘Tilanne on pahentunut merkittävästi Donetskin Kansantasavallassa. Ukrainan asevoimat rikkoivat kuluneen viikon aikana tulitaukoa 138 välikohtauksella. Rankaisijat tulittivat kansantasavallan alueita 839kertaa,mukaanlukien 729 kertaa raskailla aseilla’ raportoi Donetskin Kansantasavallan armeijan varakomentaja Eduard Basurin sunnuntaina”. Hän korosti 'yrityksiä häpäistä Donestkin Kansantasavalta maailman yhteisön silmissä'. Basurin totesi että pelkästään Venäjän Ety-järjestön ja Yhdistyneen yhteistyö- ja koordinaatiokeskuksen edustajien toimien vuoksi Kiova ei ole toteuttattanut sen verisiä suunnitelmia. Hän kehoitti Ukrainan puolta 'olemaan leikkiämättä tulella', koska ei voida sulkea pois natsirosvojen aseellisia provokaatioita sekä Donetskin Kansantasavaltaa että Ukrainan asevoimia vastaan, mikä voisi johtaa katastrofaalisiin seurauksiin.'
'Kaikista intensiivimmät tulituksen suoritettiin raskailla, Minskin sopimuksilla kielletyillä aseilla seuraaville alueille: Zaitsevo, Spartak, Staromikhailovka, Zhabunki, Alexandrovka, Kominternovo, Dokuchaevsk, Lozovoi, Naberezhnoi, lentokentän alue, Petrovskin kaupunginosa ja Volvo-keskus Donetskissa.
Tulitusten seurauksena 16 asuinrakennusta tuhoutui Zaitsevossa. Taloissa asuneet ihmiset jäivät ilman suojaa. Donetskissa tuhoutui viisi asuinrakennusta. Näiden lisäksi yksi kaasuputki,- boilerihuone ja 20lämpölinjaa vaurioitui.
Alexandrovkassa tuhoutui yksi omakotitalo ja Naberezhnoissa neljä ja lisäksi yksi koulu vaurioitui Staromikhailovkassa.
Tämä lisäksi tulitukset aiheuttavat siviilien kärsimyksiä, lapset mukaan lukien. Kansantasavallan hätätilaministeriön mukaan neljä siviiliä loukkaantui ja 2- sekä 11- vuotias lapsi sai aivotärähdyksen.

Ukrainan komento on omaksunut kauan sitten avoimen terrorin harjoittamisesta Donbassin siviilejä vastaan. Kiova ei ainoastaan sulje tarkastuspisteitä, luo sosiaalista ja humanitaarista jännitettä paikallisten asukkaiden keskuudessa vaan antavat myös käskyjä miinoittaa vilkkaimpien teiden ja kävelyreittien varret. Tällaiset toimet aiheuttavat kärsimystä pelkästään siviileille. Olette jo tietoisia siviilejä kuljettaneen minibussin räjähdyksestä Ukrainan asevoimien Mariinkan tarkastuspisteen lähellä, joka johtineljän ihmisen kuolemaan sekä rautatieosuuden miinoittamisesta, jonka seuraksena 8 junavaunua putosi raiteilta.
Me kutsumme Venäjää, Saksaa, Ranskaa ja Ety-järjestöä Donbassin rauhan takaajina, auttamaan asian ratkaisemassa Ukrainan viranomaisten täydellisen tulitauon suhteen ja heidän Minskissä tavoitettujen sopimusten toimeenpanemiseksi.

Haluaisin nyt kiinnittää huomiotanne tilanteen kehittymisestä Donbassissa.
Ukrainan puolen tiedotusvälineet ovat jakaneet viime aikoina yhä useammin valheellista tietoa väitetyistä tarkastuspisteiden jatkuvista tulituksista ja erityisesti Mariinkan tarkastuspisteen tulituksista. Sitä paitsi, meitä on syytetty joidenkin hyökkäysten valmisteluista. Tämä aihe oli noussut estille jopa Ukrainan presidentin puhelinkeskustelussa Yhdysvaltain varapresidentin Bidenin kanssa, jonka jälkeen asiaa korostettiin Ukrainan tiedotusvälineiden toimesta asian julkisuuden lisäämiseksi. Totean vastuullisuudessa että tämä on pelkkä yritys häpäistä Donestkin Kansantasavalta maailman yhteisön silmissä. Me noudatamme täydellisesti Minskin sopimuksia. Me voimme pyytää siitä todisteita Yhdistyneen yhteistyö- ja koordinaatiokeskukselta heidän tekemään tulitaukotarkkailuun perustuen ja tuoda asia julkisuuteen.
Päinvastoin, meidän tiedustelupalvelumme mukaan, Ukrainan asevoimien komento luo valheellista tietoa jakamalla suotuisia informatiivisia asemia oikeuttaakseen sen aggressiiviset toimet. Pelkästään Venäjän Ety-järjestön ja Yhdistyneen yhteistyö- ja koordinaatiokeskuksen edustajien toimien vuoksi Kiova ei ole totetuttanut sen verisiä suunnitelmia.
Sitä paitsi, meidän tiedustelupalvelumme mukaan voimme odottaa suuria provokaatioita Ukrainan puolelta pitkin koko Donetskin suunnalla olevaa etulinjaa 22.- 23.2. 2016 välisen yönä, Isänmaan puolustajien päivän aattona. Provokaatiot uhkaavat muuttua laajamittaisiksi taisteluiksi.
Vihollinen lisäsi edellisen viikon aikana massiivisesti sen sotakalustoa ja henkilöstöä etulinjan läheisyyteen. odistaakseni tilanteen vakavuuden, haluan kiinnittää huomionne seuraavaan:
Gorlovkan suunnalla:
Ukrainan asevoimat ovat keskittäneet 16 raskasta tykkiä, kaksi taisteluvaunua, kolme panssaroitua miehistönkuljetusvaunua ja viisi ajoneuvoa, joiden kyydissä oli 150 sotilashenkilöä Konstantinovkan, Dzerzhinskin ja Zhovankan alueille.
Donetskin suunnalla:
Ukrainan asevoimat ovat vahvistaneet heidän joukkojaan Krasnogorovkassa, Novogradovkassa, Vesioloissa, Peskissä ja Novomikhailovkassa seuraavanlaisesti: 30 “Uragan” raketinheitintä, 12 “Grad” raketinheitintä, 17 raskasta tykkiä, kaksi motorisoitua tykistöjärjestelmää, 24 panssaroitua miehistönkuljetusvaunua ja rynnäkkäpanssarivaunua, 50 henkilökuntaa ja ammuksia kuljettanuttaajoneuvoa. Tämän lisäksi, meidän tiedustelupalvelumme saaman tiedon mukaan Mariinkan alueella on rekisteröity 11 taisteluvaunun ja kolmen motorisoidun tykistöjärjestelmän saapuminen.
Mariupolin suunnalla:
Ukrainan asevoimat ovat lisänneet raskaan sotakaluston määrän Volnovakhan, Gnutovon, Mirnoin ja Talakovkan alueilla: kuuteen taisteluvaunuun, yhteen “Grad” raketinheittimeen, 20 panssaroituun miehistönkuljetusvaunuun ja 22 ammuksia ja henkilökuntaa kuljettaneeseen ajoneuvoon ja ulkomaisia palkkasotilaita sisältäviin tarkka-ampujaryhmiin sekä 60 “Oikea Sektorin” vapaaehtoiseen.
Tämä tieto viittaa siihen että Yhdysvaltain tukemat Ukrainan asevoimat valmistelevat laajamittaista hyökkäystä mutta Donetskin Kansanarmeija on jatkuvassa taisteluvalmiudessa ja kykenee suojelemaan Donbassin ihmisiä.

Lisäksi meidän tiedustelupalvelumme mukaan, Amerikan neuvonantajien ATO-johdolle antamien suositusten mukaan, sekä Ukrainan asevoimien rakenteellisistä yksiköistä että Puolasta ja Baltian maista tulleista palkkasotilaista koostuvat tarkka-ampujaryhmät ovat tehostaneet aktiivisuuttaan etulinjassa.
Nationalistipataljoonien aktiviteetteihin tulisi kiinnittää erityistä huomiota. Heidän isänmaallisesta poikkeuksellisuudesta ja viranomaisten kontrollinpuutteesta johtuen he jatkavat kauhun kylvämistä siviiliväestöä kohtaan. Erityisesti, noin 200 Vodianoin ja Shirokinon paikallista asukasta, joista suurin osa on vanhempia naisia jotka olivat heikommassa asemassa ja tyytymättömiä Ukrainan rankaisijoiden nationalistipataljoonien toimiin, kerääntyivät Mariupoliin ja vaativat natsien lopettavan heidän asuntojensa haltuunoton ja henkilökunnan majoittamisen niissä. Ilmeisesti Mariupolin väestö on niin väsynyt alueen ukrainasoimiseen, että he lakkasivat pelkäämästä aseistettuja natsirosvoja. Emme voi myöskään poissulkea aseellisia provokaatioita heidän puoleltaan sekä Donetskin Kansantasavaltaa että Ukrainan asevoimia vastaan, mikä saattaisi johtaa katastrofaalisiin seurauksiin.
Tiedostustilaisuuden lopuksi haluan tehdä yhteenvedon. Kuten on nähtävissä, me toteamme avoimesti Kiovan valheellisuuden, välinpitämättömyyden ja halun tilanteen epätasapainottamiseen maan kaakkoisosissa, joka on konfliktin rauhallisen ratkaisun esteenä. Joten pyydämme jälleen kerran kansainvälisiä järjestöjä, Etyj ja Yhdistynyt yhteistyö- ja koordinaatiokeskus mukaan lukien, kiinnittämään huomiota kansantasavallan vaikeaan tilanteeseen, mikä johtuu Ukrainan asevoimien päivittäisistä tulituksista, maailman yhteistön hiljaisella hyväksynnällä. Kehotan Ukrainan puolta olemaan leikkimättä tulella ja olemaan viemättä tilannetta verenvuodatukseen, ja keskittyvän sen sijaan konfliktin rauhalliseen ratkaisuun,' sanoi Basurin.
Varakomentaja Eduard Basurin, virallisesta käännöksestä vastaa DONi News Agency

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti