keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Tutkija: Yhdysvaltain Syyrian-politiikka on tekopyhyyden huippu

2016-02-14 10:31:11

Teheran, 13.2. (Press TV) -- Se, että Yhdysvallat on jo pitkään antanut sotilaallista tukea Syyriassa taisteleville militanttiryhmille samalla kun se tuominnut Syyrian johtajan lupauksen vallata maa takaisin terroristeilta on tekopyhyyden huippu, sanoi Lontoossa toimiva kirjailija ja kansainvälisen Middle East Eyes - uutisportaalin toimittaja Ramzy Baroud lauantaina. 

Yhdysvaltain oma Lähi-idän politiikka on viimeisten 30 vuoden aikana sisältynyt vain niin sanottujen sotilaallisten vaihtoehtojen soveltamista, totesi Baroud. 

Yhdysvallat on käyttänyt toistuvasti asevoimaa Irakissa, tukenut Israelin suosimia sotilaallisia menettelytapoja Gazassa ja Libanonissa ja Yhdysvaltain liittolaiset soveltavat nyt tätä sotilaallista vaihtoehtoa Jemenissä ja muuallakin, sanoi Baroud iranilaiselle Press TV -kanavalle antamassaan haastattelussa. 

Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottaja Mark Toner tuomitsi perjantaina Syyrian presidentti Bashar al-Assadin lupauksen palauttaa koko maa takaisin hallituksen valvontaan. 

Toner väitti, ettei presidentti al-Assad ole kansansa laillinen johtaja ja sanoi tämän vain kuvittelevan, että konflikti olisi mahdollista ratkaista sotilaallisin keinoin. 

Tonerin kommentti oli vastaus aiemmin perjantaina julkaistuun al-Assadin uutistoimisto AFP:lle antamaan haastatteluun, jossa Syyrian presidentti sanoi aikovansa vapauttaa koko maan. 

Baroud sanoi, että Washingtonin Syyriaan nähden omaksumat tavoitteet ja menettelytavat ovat hänen mielestään amerikkalaista tekopyhyyttä vailla vertaa. 

Yhdysvallat on tässä asiassa viimeinen maa maailmassa puhumaan diplomatian merkityksestä maailman konfliktien ratkaisemisessa, hän lisäsi. 

Todelliselle diplomatialle väkivallattoman ratkaisun löytämiseksi tähän konfliktiin ei todellakaan ole ollut mahdollisuuksia. Kaikki tällaiset yritykset on tehty tyhjäksi kerta toisensa jälkeen, hän totesi ja viittasi erityisesti terroristeille annettuun tukeen. 

Yhdysvallat ja eräät alueelliset toimijat, kuten Saudi-Arabia ja Turkki, ovat rahoittaneet ja aseistaneet Daesh-Isis-al-Qaida -ääriryhmiä Syyriassa, sanoi Baroud ja totesi, että jollain kumman tavalla Yhdysvallat on löytänyt itsensä samalta puolelta kuin al-Qaida. 

Yhdysvaltain Syyrian hallitukselle esittämä vaatimus olla käyttämättä asevoimaa taistelussa Daesh-terroristeja vastaan on tekopyhyyden huippu, hän huomautti. 

Yhdysvallat ja sen liittolaiset ovat syyskuusta 2014 lähtien tehneet ilmaiskuja oletettuja ​​Daesh-terroristeja vastaan Syyrian sisällä ilman Syyrian hallituksen hyväksyntää tai YK:n valtuutusta. 

Syyriassa maaliskuussa 2011 alkanut ulkomailta käsin tuettu konflikti on tiettävästi vaatinut noin 470 000 ihmishenkeä ja pakottanut lähes puolet maan väestöstä muuttamaan pois kotiseudultaan, kertoo ei-valtiollinen politiikantutkimuslaitos Syrian Center for Policy Research. 

Press TV / KOMINFORM 

http://www.presstv.ir/Detail/2016/02/13/450086/US-Syria-policy-hypocrisy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti