keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Syyrian terroristit raskaasti häviöllä - länsi parkuu ja levittää valheita

2016-02-11 19:26:58

Teheran, 11.2. (Press TV) -- Venäjä on kertonut, että useat Aleppon kaupungissa taistelleista militanttiryhmittymistä ovat luopuneet asemistaan, laskeneet aseensa ja ryhtyneet yhteistyöhön Syyrian hallituksen kanssa. 

Myös Daraan maakunnassa useat ryhmittymät ovat luvanneet laskea aseensa, kertoi Venäjän puolustusministeriön tiedottaja Igor Konashenkov Moskovassa torstaina. 

Monet Syyriassa taistelleet militanttiryhmät ovat toimineet rakentavasti ja antaneet tiedustelutietoja käyttöömme. Monet niistä ovat myös siirtyneet yhteistyöhön Syyrian hallituksen kanssa, hän sanoi. 

Venäjän ilmaiskujen tukemana Syyrian armeija lähestyy terroristien viimeisimpiä pesäkkeitä Turkkiin rajautuvassa Aleppon maakunnassa. 

Konashenkov sanoi, että terroristit yrittävät paeta Turkkiin ja piiloutua matkallaan siviilien joukkoon, koska he tietävät, että venäläiset lentokoneet eivät hyökkää rauhallisia ihmisiä vastaan. 

Aleppossa taistelevien militanttien keskuudessa on meneillään joukkopako. Terroristit pelottelevat paikallista väestöä ja käyttävät voimaa ajaakseen heitä Turkin rajalle, hän sanoi. 

Tiedottaja kiinnitti huomiota Yhdysvaltain väitteisiin, joiden mukaan Venäjän ilmaiskujen kohteina olisi Aleppossa ollut kaksi sairaalaa. 

Kuitenkin vain Isis-Daesh -terroristien vastaisen Yhdysvaltojen johtaman koalition lentokoneita lensi keskiviikkona kaupungin yllä, totesi Konashenkov lausunnossaan. 

Keskiviikkona kello 13:55 Moskovan aikaa kaksi Yhdysvaltain ilmavoimien A-10 -tyyppistä hävittäjää saapui Syyrian ilmatilaan Turkin alueelta. Lennettyään suorinta tietä Aleppoon ne tekivät iskuja kaupungin kohteisiin, hän lisäsi. 

Lausunto annettiin sen jälkeen kun Pentagon oli syyttänyt Venäjää ja Syyrian hallituksen joukkoja kahteen sairaalaan tehdyistä tuhoisista ilmahyökkäyksistä. 

Konashenkov sanoi, että venäläisten sotilaskoneiden kohteet olivat keskiviikkona noin 20 kilometrin päässä kaupungista. 

Hän sanoi, että Venäjän ja sen liittolaisten asevoimat käyttävät moneen kertaan varmistettuja tiedustelutietoja taatakseen kohteiden asianmukaisuuden. 

Vasta sen jälkeen kun tiedustelutiedot on varmistettu moneen kertaan ja suljettu pois kaikki riskit osua rauhanomaisiin siviileihin, ilmaiskut aloitetaan, hän totesi. 

Yhdysvallat on tehnyt ilmaiskuja Syyriassa syyskuusta 2014 lähtien ilman Syyrian hallituksen lupaa tai YK:n valtuutusta. 

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama erityislähettiläs Brett McGurk väitti keskiviikkona, että Venäjän ilmaiskut Aleppossa edistävät suoraan Daseh-terroristien nousua. 

Syyrian hallituksen joukkojen eteneminen ja terroristien tappiot ovat päästäneet valloilleen länsimaiden ja niiden alueellisten liittolaisten kuoron, joka pyrkii levittämään hysteriaa uudesta pakolaisaallosta. 

Punaisen Ristin kansainvälinen komitea (ICRC) varoitti keskiviikkona, että humanitaarinen tilanne on nopeasti heikentymässä Aleppossa ja kertoi, että 50 000 ihmistä on joutunut tällä alueella lähtemään kodeistaan. 

Press TV / KOMINFORM 

http://www.presstv.ir/Detail/2016/02/11/449736/Russia-US-Syria-Aleppo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti