maanantai 29. helmikuuta 2016

Syyriaan tunkeutunut terroristijoukkio sai tykistötukea Turkin puolelta - Yhdysvalloilta  vaaditaan asian                    selvittämistä 



Moskova, 28.2. (SANA) -- Venäjän puolustusministeriö vahvisti sunnuntaina, että aseistettu terroristiryhmä oli tehnyt Turkin alueelta käsin hyökkäyksen Tal Abyadin kaupunkiin, joka sijaitsee Raqqan maakunnan pohjoisella maaseutualueella Syyriassa. 

Syyrian aselepoa valvovan Hmeymimissä toimivan Venäjän asevoimien yksikön johtaja kenraaliluutnantti Sergei Kuralenko sanoi lausunnossaan, että yksikkö oli saanut tiedon aseistetun joukkion hyökkäyksestä Tal Abyadin kaupunkiin ja että tätä hyökkäystä tuettiin Turkin puolelta raskaalla tykistöllä. 

Kuralenko sanoi monien kanavien vahvistaneen tämän tiedon ja kertoi, että noin sadan terroristin joukkio oli tunkeutunut Syyriaan Turkin ja Syyrian välisen rajan yli. 

Hän lisäsi, että Venäjä on pyytänyt selvitystä Yhdysvaltain vastaavalta Ammanissa toimivalta aselevon valvontayksiköltä, koska Turkki on Yhdysvaltain johtaman Isisin vastaisen liittouman jäsen. 

Kuralenko sanoi myöhemmin sunnuntaina, että viimeisten 24 tunnin aika oli havaittu yhdeksän tapausta, joissa rikottiin vihollisuuksien lopettamisesta aikaan saatua sopimusta. 

Yksi niistä oli terroristijoukkioiden hyökkäys al-Kabanehin kaupunkia vastaan Latakian maaseudulla. 

Turkin valtioon sidoksissa olevat terroristiryhmittymät Aleppon pohjoisella maaseutualueella tekivät rakettihyökkäyksen Nobbolin kaupunkiin. 

Venäjän puolustusministeriö sanoi lausunnossaan sunnuntaina, että Syyrian armeija ei vastannut iskuun, jonka terroristiryhmittymät tekivät Joubariin ja Itä-Ghoutaan Damaskoksen asuinalueella lauantaina. 

Tulitaukoa Hmeimimissä valvova Venäjän asevoimien yksikkö on saanut Yhdysvalloilta listan, jossa on nimetty 69 aselevon ehdot hyväksynyttä ryhmittymää. 

Venäjä ja Yhdysvallat ovat päässeet yhteisymmärrykseen sopimuksesta vihollisuuksien lopettamisesta ja tämä sopimus on hyväksytty YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmassa nro 2268 / 2016. 

SANA / Kominform 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti