sunnuntai 28. elokuuta 2016

e, jota USA uhkailee ja pitää vihollisena. Myös Venäjä katsoo karsaasti USA:n tuloa rajalle.
Venäjä pitää varmasti Suomea epäluotettavana ja aivan ymmärrettävästi tässä tilanteessa.
Mutta hyötyy siitä toki Venäjäkin. MIten?
Amarikkalaiset käyvät sotaharjoituksia ja ennen kaikkea lentoharjoituksia Suomessa yhdessä Suomen joukkojen kanssa. Venäjä näkee omissa tutkissaan USA:n koneiden toiminnan ja voi suunnitella vastatoimet röhlömän sattuessa.
Toinen selvä hyöty on se, että sodassa Pietaria on puolustamassa Suomen lentokalusto ja lentäjät, jotka osaavat ja tuntevat amerikkalaisten tavat toimia. Näin hävittäjien hyökkäyksessä Venäjä saa selvää tukea, kun sen lisäksi heidän tehokkaat koneet tulevat suomalaisten rinnalle.
Voit nyt sanoa, että Kinnunen kirjoittaa täysin höpöjä.
Näin ei ole. Suomi puolustaa Pietaria, jos hyökkäys sitä vastaan on tulossa Suomen alueen kautta. Toinen mahdollisuus on, että Venäjä puolustaa Pietaria Suomen alueella. Näihin molempiin riittää Moskovasta tuleva käsky. Meillä on 70 vuoden takaa raskas muisto, kun Suomen miesten urhoollisesta taistelusta huolimatta Suomi hävisi, ja Moskova käski ajaa saksalaiset pois maasta. Näin tapahtui, mutta se oli raskas asia, paljon kaatuneita ja paljon tuhottua omaisuutta. Kotini pihalle kaatuivat ensimmäiset Ylimaan taistelussa. Koko taistelu vaati 191 suomalaistan miestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti