lauantai 27. elokuuta 2016

Geopolitiikka, Venäjä ja Iran - yhdessä jaksossa

3 päivää sitten (25/08/2016)  116
Suhde naapurit ovat aina vaikeita. Varsinkin jos nämä naapurit - tilassa. Tieto suhteen historia voi auttaa ymmärtämään monimutkaisia ​​kansainvälisten suhteiden tapauksessa kaksi naapurimaissa. Venäjän suhteita ja Iranin ovat nyt tärkeä osa maailman vakautta. Kohti kaaos että Yhdysvaltain kylvetään Lähi-idässä on Syyria. Ilman tukea Venäjän ja Iraniin anglosaksit ja niiden terroristiryhmien olisi tuhonnut Syyria. Sitoutuminen Iran ja sitten Venäjällä.
Venäjän suhteita ja Iranin tänään lämmin. Kuitenkin soittaa heille rauhallinen, Iran kutsui meidän "liittolaisemme", voi ehkä huolimaton optimisteja. Melkein "elää" me tarkkailemaan tilannetta:
Outoa? Ei mitään outoa. Vain olla tietoinen muutamia tärkeitä kohtia: ensinnäkin Venäjän suhteet ja vuosisatojen persialaiset olivat hyvin levoton; Toiseksi anglosaksit ja Venäjän on aina kiistäneet toistensa vaikutusta alueella. Mikään ei sen jälkeen ei ole muuttunut.
Iran tänään etujaan, ja että ne vastaavat etujemme johtaa suhteiden kehittämistä. Ymmärtää toimista tai epäilee iranilaiset (Persian), on välttämätöntä tietää historian. Ja se ei ole aika, joka muddles häpeilemättä hänen maalauksia Hollywood, mutta tarina on paljon intiimimpi.
75 vuotta sitten tapahtuma sattui, joka oli merkittävä rooli historiassa toisen maailmansodan. Ja tämä tarkoittaa, että koko ihmiskunta.
25 elokuu 1941 Neuvostoliiton ja Ison-Britannian lähettänyt joukkoja Iranin alueelta . Ymmärtää, miksi tämä oli tehty, tarvitsemme hieman etääntynyt osaksi pre-sotahistoriasta.
Mitä tapahtui myöhään 30s vuosisadan?
Kyllä, sama asia tänään. Globaali hegemon, vahvin toimivalta aikaa, etsivät ulospääsyä taloudellisen umpikujaan sodassa. Tavoitteita, jotka ovat ahdisti Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat olivat seuraavat:
  • heikentää Euroopan talouden, Eurooppa sai sodassa mukana;
  • korvata kulta dollarin maailmanlaajuinen vastaavan maailman ja kertymistä varoja;
  • tuhota Neuvostoliittoa vaarallinen lähteenä vaihtoehtoisten ideologian ja taloutta.
Kaikki nämä tavoitteet voidaan saavuttaa tuhoaminen nykyisen järjestyksen asioita. Tämä on tärkeää - maailmanjärjestystä tuhottiin eikä tuhoa niitä, jotka haluaa kasvattaa toimintaa ja lisäämään vaikutus, ja ne, jotka ohjaa prosesseja, hallitsee maailmaa.
Koska tuolloin väline tuhoamisen maailmanjärjestyksen ovat päättäneet käyttää ääriliikkeiden kansallisuudesta, natsit. Tänään - ääriaineksia uskonnosta. Making vallankumous Venäjällä ja Saksassa 1917-1918 - ääriaineksia sosiaalisesta kerroksesta. Muuttamatta pakkausta, se ei muuta merkitystä. Jotta virtajohto, apua, varustaa neuvoo niitä, jotka pystyvät lähtemään sotaan ja tuhoa.
Niin oli Hitlerin. Tämä on merkitys "rauhoittaminen" Führerin Euroopan valtuuksia.  Ne eivät pelkää häntä, ja resurssit pumpataan tulevaa sotaan. Alueet Varusmiesten kasveja. Itävalta, Tsekkoslovakia. Sitten, ja Puolassa, jossa Britannian ja Ranskan ei puolustaa. Merkitys - työntää Hitler sotaan Neuvostoliiton kanssa.(Yksityiskohdat tämän prosessin kirjassani "Kuka loi Hitlerin hyökkäys Stalin" ).
Sopimuksessa hyökkäämättömyyssopimuksen Saksan ja Neuvostoliiton sekoitti koko pelin (siis, muuten, ja sellainen viha asiakirjan, sen demonisointi ja pysyvä kirous). Kuitenkin vaikutus Hitler Puolassa jätti mahdollisuudet, että saksalaiset "pyörillä" iskee Neuvostoliittoon. Toiveet eivät ole perusteltuja. Sitten politiikka West alkoi olla sietää kieltäytyminen Saksan huolimatta "valesota", työntää hänet sotaan Neuvostoliiton kanssa. Periaatteen mukaan - täyttämään lupauksen, hyökkää, ja vasta sitten on rauha.Vuosina syyskuu 1939 toukokuuhun 1940 Hitler siirrettiin useita kymmeniä kertoja loukkaavaa West, toivoen päästä sopimukseen. Turhaan. Lontoossa ja Pariisissa politiikka sota ei ole päättynyt, vaan laajentunut. Britannian ajavat sotaan Neuvostoliiton Suomi. Laskeminen että Hitler voi alkaa suojella suomalaisten, jonka Saksa on puolustanut vallankumouksen (Venäjällä) 1918. Riitelivät Stalin ja Hitler - Suomen että tavoitteena on, lännen. Rinnakkain tämän, Britannian ja Ranskan pommitus Baku on valmis tuhota lähde unionin öljyä, sekä valmistelee Expeditionary voima tukea suomalaisten (näemme, että Saksa ei auta niitä). 
On tärkeää ymmärtää, että vaihteessa 1940 Britannian oli paitsi epäystävällinen hallituksen Neuvostoliiton, ja suoranainen vihamielisyys, valmis osuma meille ja auttaa ketään vihollisemme.
Sitten London tekee suuren virheen - yrittää työntää Hitler oikeaan puolelle niistä, British valmistella purkaminen joukkojensa Norjassa. Merkityksessä tämä tapahtuma on seuraava: valvoo yksi ainoa tapa rautamalmin lähetykset Saksa. Näin Ruotsista Norjan kautta. Ja Hitler ja Churchill selvää, että jos Britannian ottaisi niiden valvonnassa, että Saksa menettää riippumattomuus. Avain Berliinin päätökset perustuvat Lontoossa. Hitler ei voi sallia tätä, ja saatuaan tiedusteluraporttia Saksan armeijan ja laivaston puku ja hätäisesti kauhea seikkailu tunkeutuvat Norja. Korostan - että British veti saksalaiset tässä maassa. Ei suunnitelmat eivät olleet hänen ammatti Hitler. ... Operaatio laadittu kortteja ostettu pikaisesti kioskilla - toinen on "valmis" sotaan Saksa ei ollut.
Seurauksena purkaminen saksalaiset Norjassa (sekä Tanska), ja päätti yhtäkkiä yksi kysymys. Britannian ja Ranskan tuli mahdottomaksi siirtää joukkonsa Suomessa, ja se tulee ulos sotaan, Neuvostoliiton suostui ehdot, jotka ovat "ylpeitä" hylätty muutama kuukausi sitten. Yllyttäjä sota enää. Oikeastaan ​​ottaen se ei tapa auttaa toimittamaan jonka hän yllyttää.
Hitler, tyrmäämällä Englannista Norjasta, ymmärtää, että nykyisessä tilanteessa ei ole lännen kanssa sopia.Ja hän antaa käskyn hyökätä Ranska 10 toukokuu 1940. Kukaan uskoivat mahdollisuuteen nopean tappion Ranskan ja Brittiläinen siirtoarmeija. Kukaan. Edes Stalin ei epäillyt, että Führer juuttuu, juuttuneet vuosia esimerkillä ensimmäisen maailmansodan. Mutta saksalaiset voittivat Ranskan ja Ison-Britannian yli kuukauden. 22 kesäkuu 1940, Ranska allekirjoittivat luovuttamisen, ja pian uusi hallitus, valitaan samaa Ranskan parlamentti alkaa tehdä yhteistyötä saksalaisten. 
Hitler taas julkisesti tarjoavat British rauhaan puhujakorokkeelta - vastaus on ei. British strategia on sama kuin tapauksessa Napoleon. Laita kaikki linjalla, mutta maailma ei todennut osoittamalla, että se voidaan tehdä vasta, kun vaikutus Hitler (Napoleon) Venäjällä. 
Kannattaako ottaa käänne Britanniassa "arka kohta", kuten hän yritti tehdä sen Norjassa, Hitler ohjaa toimiaan suuntaan Intiasta, Irakista ja Persia (Iran). Invasion saksalaisten joukkojen Intiaan ei ole vain katastrofi British Empire. Menetys valvoa Lähi-idän (jossa "yhtäkkiä" meni italialaiset Rommel) tarkoitti hallinnan menettäminen kauppareittien ja ... öljyä. 
Saksalainen aineet näkyvät alueella. Kevät 1941, vaarana on niin suuri, että brittiläinen aseistamat Syyrian ja valtasi Ranskan, kirjoittamalla armeija, pro-saksalainen yritys tukahduttaa kapinan Irakissa. 
Ja mitä Neuvostoliiton? Stalin, kaikki kehittyy täydellisesti. Hitler Grown anglosaksit ja niiden tärisee ja lyöntiä. Liittolainen Neuvostoliiton Saksassa ei tapahdu ja saksalaiset, ja Britannian kauppa. Baku Lakonuhan British ilma-alus pysyy, mutta siellä on sijoitettu ylimääräinen ilmapuolustuksen jako. Mutta toimia saksalaisten Irakissa ja Iranissa johtaa siihen, että Englanti alue heittää. Arabit vihaa heitä, persialaiset too. 
Se on voimatasapaino alussa kesäkuu 1941. Ketä meidän on taisteltava, ja kun on olla siellä - kaikki tämä on useita vaihtoehtoja. Todennäköisesti Hitler on taisteltava varmasti, mutta ilmeisesti ei nyt. Ja myöhemmin. Kun hän vihdoin kuristaa Britannian. Onhan riistää heiltä öljylähteiden ja kasvien niiden käsittelyä (Iran ja Irak) johtaa siihen, että puhuttua Britannian laivasto vain nousta. Yhdessä niiden ilma.
Kuka voi olettaa, että näissä olosuhteissa Hitler hyökkää meitä? Ja hän hyökkäsi.
Nyt ymmärrämme koko tasapainoa edeltävänä päivänä, me ymmärretään paremmin tilanne käyttöönoton joukot Iranissa. Tehokas ryhmittely Neuvostoliiton joukot seisoivat Iranin rajaa. Keneltä hän puolusti Baku, toivottavasti kaikki on selvää. Ei Hitler.
Huomattuaan tämän, meidän tulee ilmeiseksi ja lisätoimia Stalinin, joka huolimatta kauhea tappio puna-armeijan alussa kesäkuukausina sodan, hän jatkoi pitää joukkoja Iranin rajaa. Ei saksalaisia ​​vastaan, vastaan ​​Englanti! Varmuuden vuoksi. Se osuma Britanniassa Bakun, merkitsisi todellista tappion Neuvostoliiton jo samasta syystä. Ei polttoainetta - ei tekniikka. 
Se oli vain sopimalla British ei usko niiden lupauksiin, ja sopimaan yhteisestä Iranin miehityksen joukkojen Stalinin viennin Moskovassa, ja toinen puoli osallistui Persian. Toinen hallita Britannian.
Mutta toisin kuin ne, Neuvostoliitto tekee täysin laillisesti. Perusteella tehdyn sopimuksen 26 helmikuu1921 , artikkelissa todetaan seuraavaa:
«Статья VI. Обе Высокие Договаривающиеся Стороны согласны в том что в случае если состороны третьих стран будут иметь место попытки путем вооруженного вмешательстваосуществлять на территории Персии захватную политику или превращать территорию Персии вбазу для военных выступлений против России если при этом будет угрожать опасность границамРоссийской Советской Федеративной Социалистической Республики или союзных ей держав иесли Персидское Правительство после предупреждения со стороны Российского СоветскогоПравительства само не окажется в силе отвратить эту опасность Российское СоветскоеПравительство будет иметь право ввести свои войска на территорию Персии чтобы в интересахсамообороны принять необходимые военные меры По устранении данной опасности РоссийскоеСоветское Правительство обязуется немедленно вывести свои войска из пределов Персии  <...>».
Operaatio  alkaa 25 elokuu 1941 ja päättyy 17 syyskuu 1941. Iranin joukot ole käytännössä mitään vastarintaa. Menetys joukkojemme  -  noin 50 kuoli ja 1000 haavoittui, British - 64 kuoli (kun tuntemattoman määrän haavoittuneita). "Saksan vaikutus Iranin" - tietysti se tekosyy. Koko maassa, Britannian ja Venäjän löytyi 650 Saksan kansalaisten. Päätehtävänä että Stalin päätti, oli erilainen - "erillinen" Britannian öljy Bakun Venäjän joukkojen. Ja luo tilanteen, kun puna-armeija lähestyi lähde öljyn Irakissa ja Iranissa, jotka ovat elintärkeitä Britanniassa. Jotta myös pitämään "British kumppanit 'Syy-paikka.
Nyt takaisin Venäjän ja Iranin suhteet.
Ne ovat kovia. Muistamme vain yksi episodi pitkä historia.
Aion olla yhtä mielenkiintoinen muistaa, ja toiset.
Samalla on syytä muistaa, että merkittäviä maailmanlaajuisia alueen toimijat koko ajan samana.
Venäjän. Anglosaksit. 
Tämä on "Great Game".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti