torstai 25. elokuuta 2016

Mikä teki salaisen poliisin tsaarin Venäjällä
Ohrana ilmestyi Venäjällä 1860-luvulla, jolloin maa tulvi poliittisen terrorin. Vähitellen tsaarin salaisen poliisin osaksi salainen järjestö, jonka jäsenet, lisäksi taistelevat vallankumouksellisten, ratkaisemaan erityisiä ongelmia.

erityistä aineet

Yksi tärkeä rooli tsaarin salaisen poliisin pelataan ns agentit, näkymätön työ, jonka avulla poliisi luoda tehokas seuranta ja ehkäisy oppositioryhmien. Heidän joukossaan oli vakoojia - "valvonta aineet 'ja ilmiantajien -" lisävarusteiden ".
Aattona ensimmäisen maailmansodan oli 70500 tiedonantajien ja vakoojia noin 1000. On tunnettua, että palvelu päivittäin molemmissa pääkaupungeissa tuli ulos 50-100 valvontaa tekijöille.
Sijasta vakoojia oli melko tiukka valinta. Ehdokas piti olla "rehellinen, raitis, rohkea, taitava, edistynyt, älykäs, joustava, kärsivällinen, pysyviä, varovainen." Braley yleensä nuoria ei vanhempi kuin 30 vuotta huomaamaton ulkonäkö.
Snitch palkkasi enimmäkseen joukosta ovenvartijoille vahtimestarit, toimistotyöntekijät, pasportistov. Apuaineet on raportoitava kaikki epäilyttävät persoonallisuudet työskennellä heidän piirin isännöitsijän. 
Toisin vakoojia ilmiantajia eivät olleet työntekijöitä, ja siksi ei saanut pysyvää palkkaa. Yleensä niistä tiedoista, jotka osoittautuivat kun tarkastetaan "perusteellinen ja hyödyllinen", he saivat palkkion 1-15 ruplaa.
Joskus asioita heidän maksettu pois. Joten, kenraalimajuri Alexander Spiridovich muistetaan yhtenä informanttien ostanut uuden kalossit."Ja sitten hän on jättänyt kuin heidän kumppaninsa, ei ole jonkinlainen vimma. Se mitä valmis kalossit ", - upseeri kirjoitti.

Perlyustratory

Olivat etsivä ihmiset tekevät melko sopimaton työ - lukeminen henkilökohtaisen kirjeenvaihdon, nimeltään puhdistautumislain.Tämä perinne jo ennen luomista turvallisuusosaston esitteli Baron Alexander Benkendorf, kutsuen sitä "erittäin hyödyllinen asia."Erityisen aktiivinen lukeminen yksityinen kirjeenvaihto oli murhan jälkeen Aleksanteri II.
"Musta kaappi" aloitti vaikka Ekaterina II, toimi monissa kaupungeissa Venäjä - Moskova, Pietari, Kiev, Odessa, Kharkov, Tbilisi. Conspiracy oli, että henkilökunta näiden toimistojen olleet tietoisia toimistojen muissa kaupungeissa. 
Jotkut "musta runko" oli omat erityispiirteensä. Lehden mukaan "venäläinen sana" huhtikuussa 1917, jolloin Pietari erikoistunut sensuuri kirjeiden arvovieraita Kiovassa tutkittu vastaavuus näkyvästi siirtolaisia ​​- Gorki, Plehanovin, Savinkov.
Mukaan 35000. 372000 lausuntoja. Letters avattiin ja tehty 1913. Tämä tuottavuus on silmiinpistävää, koska valtio perlyustratorov oli vain 50 ihmistä, liittyi 30 postin työntekijät. 
Se oli aika pitkä ja työläs työ. Joskus kirjeet piti purkaa, rip, paljastaen happoja tai emäksiä paljastaa piilotekstin. Ja vasta sitten epäilyttävät kirjeet toimitettiin tutkintaelimiä.

Hänen joukossa vieraita

Tehokkaampaa toimintaa poliisilaitos poliisilaitos on luonut laajan 'sisäisen aineet "ollaan ottamassa käyttöön eri osapuolten ja järjestöjen ja valvoa niiden toimintaa. Ohjeen mukaan rekrytointiin salaisten agenttien, etusija annettiin "epäilty tai jo puoleensa poliittisiin asioihin, vetelä vallankumouksellisia, pettynyt tai loukkaantunut osapuoli." 
Payment salaisten agenttien vaihteli 5-500 ruplaa kuukaudessa, riippuen tilasta ja siihen liittyvät edut. Salainen palvelu on kannustanut edistämään sen agenttien puolueen tikkaat, ja jopa auttoi heitä tässä tapauksessa pidätys puolueen jäseniä seisovan yläpuolella listalla.
Huolellisesti poliisi kohdella niitä, jotka ovat vapaaehtoisesti ilmaissut halunsa palvella yleisen järjestyksen suojan, niin se kääntyy pois paljon satunnaisia ​​ihmisiä ympäristössään. Koska pyöreä poliisiosaston aikana 1912 salainen poliisi luopui 70 henkilöä palvelut "miten ei ole uskottava." Esimerkiksi salaisen poliisin palvelukseen Exiled uudisasukas Feldman kysyi syytä mökit vääriä tietoja sanoi, että oli ilman elinkeinoja, ja jatkoi vuoksi palkkion uhalla.

provokaattorit

Toiminta palvelukseen aineet eivät rajoitu vakoilun ja siirto poliisitietoja, he usein provosoi toimintaa, jota varten se olisi mahdollista pidättää jäseniä laittoman järjestön. Agents raportoitu ajoissa ja paikka toimia, ja poliisi on jo valmis ei ollut vaikeaa pidättää epäiltyjä. Mukaan luoja CIA Allen Dulles, nimittäin Venäjän provokaatio nostettu tasolle art. Hänen mukaansa "se oli tärkein keino, jolla tsaarin salaisen poliisin kimppuun jäljillä vallankumouksellisten ja toisinajattelijoita." Kehittyneisyys Venäjän provokaattorit Dulles verrattuna Dostojevskin merkkiä.
Tärkeimmät Venäjän provocateur kutsutaan Yevno Azefs - samanaikaisesti asiamiehen poliisin ja pään Sosialistivallankumouksellinen puolue. Se ei turhaan, pidetään järjestäjä tappamisen suurherttua Sergei Aleksandrovitš ja sisäministeri Plehve. Azef oli korkein maksettu salaisen agentin Empire, vastaanottavan 1000 ruplaa. kuukausi.
Erittäin onnistunut provocateur tuli "liitännäisjäseniä" Lenin Roman Malinovski. Asiamiehen salaisen poliisin säännöllisesti auttoi poliisia sijainnin määrittämiseen laittoman kirjapainot, raportoitu salaisia ​​kokouksia ja salaisia ​​kokouksia, mutta kaikki Lenin ei halunnut uskoa toveri pettämistä. Lopulta avustuksella poliisin Malinowski teki vaaleissa duuman, ja jäsenenä bolševikkijohtajaan ryhmittymä.

Outo laiminlyönti

Toimintojen kanssa salaisen poliisin liittyivät tapahtumista jätti kyseenalainen ehdotus. Yksi heistä oli murhasta pääministerin Pjotr ​​Stolypin. 01 syyskuu 1911 Kiovan oopperatalo ja anarkisti salaisuus tiedottaja salaisen poliisin Dmitri Bogrov, ilman häiriöitä kaksi laukausta kursailematon haavoittuu kuolettavasti Stolypin. Ja sillä hetkellä sitä ei ollut eikä Nikolai II, kuninkaallisen perheen tai että toimenpidesuunnitelmasta täytyi olla ministeri 

Sen murhan tutkinnan olivat mukana pään palatsin vartija Alexander Spiridovich ja pään Kiovan salaisen poliisin Nikolai Kulyabko.Kuitenkin pyynnöstä Nikolai II, tutkimus päätettiin odottamatta. 
Jotkut tutkijat, kuten Vladimir Zhukhrai uskovat, että Spiridovich Kulyabko ja osallistuivat suoraan murhasta Stolypin. Tämä on osoitettu monia seikkoja. Ensinnäkin epäilyttävät helposti kokenut henkilökunta salaisen poliisin uskomaan legenda tietty SR Bogrov, Stolypin n tappaa, ja lisäksi mahdollisti hänelle ase päästä teatteritalo väitetyistä paljastukset väitetyn tappajia.
Zhukhrai väittää Spiridovich ja Kulyabko paitsi tiennyt mitä aikoi ampua Bogrov Stolypin, mutta myös auttoi kaikin mahdollisin tavoin.Stolypin ehkä arvata, että häntä vastaan ​​salaliiton kiehuu. Vähän ennen murhaa, hän lausui seuraava lause: "Tapan ja tappaa jäsenille Guard."

Salainen palvelu ulkomailla

Vuonna 1883 Pariisissa, ulkomaisen salaisen poliisin seurata Venäjän vallankumouksellisten maanpaossa perustettiin. Kello oli kenellekään: se on johtajia "Narodnaja volja" Lev Tikhomirov ja Marina Polonskaya ja tiedottajan Peter Lavrov ja anarkisti Peter Kropotkin.Mielenkiintoista, agentit olivat paitsi Venäjältä saapuneet, mutta myös Ranskan siviilikäyttöön.
Vuodesta 1884-1902 vuosi ulkomaisen salaisen poliisin johtajana Peter Raczkowski - se kukoistus toimintansa. Erityisesti kun Raczkowski aineet kännissä suuri Narodnaja volja kirjapaino Sveitsissä. Mutta Raczkowski oli mukana epäilyttäviä yhteyksiä - hän syytettiin yhteistyössä Ranskan hallituksen.
Kun johtaja poliisilaitoksen Plehve sai raportin epäilyttäviä yhteyksiä Raczkowski, hän lähetti heti Pariisiin kenraali Silvestrov tarkastuksen johtajan ulkomaisen salaisen palvelun. Silvestrov kuoli, ja pian löysi kuolleen ainetta ja ovat säilyneet klo Raczkowski.
Lisäksi Raczkowski epäiltiin osallisuudesta murhaan Plehve.Huolimatta vaarantamatta materiaaleja, korkea suojelijat Nikolai II ympäristö voisi loukkaamattomuuden salainen agentti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti