tiistai 25. lokakuuta 2016

 
YK:n PÄIVÄNÄ 24.10.2016
 
Odottelin poikani kanssa, Peace-merkkimetsän siimeksessä, Rautatientorin viileydessä YK:n päivän rauhanmarssin lähtöä. Minusta etuoikealla marssirivistön vieressä seisoskeli kaksi Nato-myönteistä, Kansallisen kokoomuksen rauhanmiestä –Kimmo SasijaBen Zyskowicz. Kansanedustajien havaittua lähistöllään sotilasliitto Naton vastaisen, punaisen banderollin Ben totesi Kimmolle: ”Nato kopittaa Syyrian.” Kimmo hymyili ja nyökkäsi hyväksyvästi Benin toteamukselle.   
 
Jäin pohtimaan rauhanmiehenä, mitä nämä sotilaalliseen kriisinhallintaan mieltyneet hallituspuolueen kansanedustajat mahtoivat tuolla tarkoittaa? Pesäpallossa koppi voi johtaa pelaajan haavoittumiseen tai paloon.
 
Saavuimme poikani kanssa yhdessä kolealle Senaatintorille. Olemme osallistuneet yhdessä YK:n rauhanmarssille jo 25 vuoden ajan. Ihmisistä ja kynttilöistä koottu rauhanmerkki tiivistyi Suurkirkon portailla. Kirkonkellot soivat rauhan puolesta.
 
Kun minulle selvisi, että yhtenä Senaatintorin rauhantilaisuuden puhujista oli sotilasliitto Naton toimintaan myönteisesti suhtautuva, entinen puolustusministeriElisabeth Rehn, päätin poistua poikani kanssa paikalta, koska minä olen vastustanut aggressiivista sotilasliitto Natoa lukuisin lehtikirjoituksin ja osallistumalla sen vastaisiin mielenosoituksiin aktiivisesti v. 1973 alkaen. Minusta on varsin paha juttu, kun haukat pääsevät pulujen joukkoon. 
 
Matti Laitinen
24.10.2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti